Connect with us

Beharangozó

Welcome to Sacksonville!

Egy hely, ahol a vendég irányítónak két választása van: labdát vagy életet. Egy hely, ahol a vendéglátók fizikálisan és mentálisan is megkínoznak. Egy hely, ahol a terrorizáltak terrorizálókká váltak. Egy hely, ahol 60 percen keresztül belemásznak az arcodba. Egy hely, ahol még a hamburger és a sör is zöldeskékké változik. Egy hely, ahol 11 éhes jaguár vadászik prédára minden vasárnap. Ez Sacksonville!

 

Fotó: Jaguars twitter

 

Itt tanyázik az NFL legjobb védelme. Mindenkinél több, szám szerint 7 védő-TD. A Ravensen kívül mindenkinél több labdaszerzés. A Steelersön kívül mindenkinél több sack. A Vikingson kívül mindenkinél kevesebb engedett pont. Az év védője. A liga legjobb cornerback-párosa. Mi kell még?

 

Hogyan is szól az ősi dakota közmondás a rájátszásmenetelésekről? Védelem és futójáték kell hozzá. Sacksonville-ben pedig pontosan így építették fel a csapatot. Old-school módon, a támadásokat egy erőfutóra, a védekezést pedig egy bivalyerős front7-re és egy elit cornerback-párosra építve. És pontosan így fognak végigmenetelni az AFC-n.

 

A védelem megfojt, a támadósor pedig szépen lassan felemészt. Ez a Sacksonville-taktika. És mindeközben egyenesen a képedbe is röhögnek. Minden. Egyes. Játék. Során. Pont, ahogy Jalen Ramsey tette AJ Greennel. Ha pedig úgy adódik, akkor az arcod előtt fognak táncolni. Pont, ahogy Marquise Lee tette a Chargers ellen. Így megy ez Sacksonville-ben, a liga legmenőbb csapatánál.

 

De Sacksonville-ben nem csak a pofázás megy, alá is támasztják mondandójukat. A Jaguars futotta a legtöbb yardot az alapszakaszban, meccsenként 141,4-et. Azonban ha őszinték akarunk lenni, akkor javulniuk kell a rájátszásban. Legalábbis az utóbbi hetekhez képest, hiszen a futómennyiség nagy része a szezon első felében jött, az utóbbi 6 meccsen csak kétszer lépték át a 100 yardos határt. Az előtte lévő tíz meccsen? Kilencszer.

 

Most vissza kell találniuk az év elején mutatott formához, amihez a Bills nem is szolgáltathatna jobb alapanyagot. A buffalóiak ugyan remek secondaryvel rendelkeznek, de a futás megállításában nem jeleskednek. Meccsenként 124 yardot nyelnek be a földön, ami csak a 29. helyre elég a ligában. Fournette pedig az utóbbi kettő meccsen limitálva volt kicsit (20 futási kísérlet alatt maradt), talán azért, hogy frissen tartsák a rájátszásra. Ahol majd elszabadul.

 

Fotó: B/R

 

Az egész meccs egyébként a futójátékról fog szólni, mivel mindössze két csapat volt a 2017-es szezonban, amelyik nem passzolt többször, mint ahányszor futott. A Bills 487 futással és 476 passzal, a Jaguars 527 futással és 527 passzal zárta az évet. A meccs viszont ott fog eldőlni, hogy a Jaguars sokkal jobb a futás megállításában. Legalábbis mióta Dareus csapatot váltott a felek között. A kiváló védőfalember érkezése előtt a Jaguars 30. volt futásmegállításban, azóta viszont a nyolcadik helyre léptek elő (meccsenként 98,9 yardot engedve a földön) és vele lett igazán elit minden szinten az egység.

 

És hogy még könnyebb legyen a Sacksonville dolga, az ellenfél legjobb és igazából egyetlen használható játékosa, LeSean McCoy játéka kérdéses, de még ha vállalja is a játékot, akkor sem lesz 100%-os. Ez a Bills annyira egyemberes csapat, hogy McCoynak konkrétan 1000-rel több scrimmage yardja van, mint a második legjobb Bills-játékosnak. A harmadik legjobb pedig egyébként az irányító Tyrod Taylor ebben a kategóriában, ez is nagyon sokat elmond a csapatról. De McCoy a második legjobb elkapója is a gárdának, így ha nem tud játszani, igazából teljesen meghalt a Bills offense.

 

Na nem mintha egyébként nem halna meg. Mert ha még a Bills akarna, vagy tudna is passzolni, azt amúgy sem lehet Sacksonville-ben. Ha az irányító valamilyen csoda folytán túléli a félelmetes pass rusht és nem döngölik egyből földbe, akkor a labdáira az a Ramsey-Bouye páros leselkedik, akik 10 interceptiont szereztek és akik 35 passzt ütöttek már le idén – ez a legtöbb bármelyik duótól az egész ligában. Konkrétan jobban jár Taylor, ha a földre vagy oldalvonalon túlra dobja a labdát, mintsem a pálya széle felé, a két éhes corner köré – akik nem véletlen kerültek be az All Pro csapatunkba.

 

A meccs alakulását tekintve az a recept a Jaguars számára, hogy nem szabad hátrányba kerülni. Mondjuk nem nagyon tudok elképzelni erre a feladatra könnyebb ellenfelet, mint a Billst. A Bills 23 pontot szerzett a szezonban első labdabirtoklásból, de majdnem ugyanannyi eladott labdájuk volt (4), mint ahány pontszerzésük (5). A Jaguars pedig összesen 13 pontot engedett nyitódrive-okon. Az. Egész. Évben. Összesen.

 

Aztán miután megkapta a labdát a Jaguars, előnyt kell szerezni. Ehhez ki kell venni Bortles kezéből a labdát és beletenni Fournette-ébe. A Bills torkán le kell nyomni a labdát, aminek sikerülnie is kell papírforma szerint. Aztán ha megvan az előny és kapaszkodnia kell az ellenfélnek, akkor szabadjára lehet engedni Yannick Ngakoue-t és Sacksonville fenegyerekeit és rászabadítani Tyrodra. Ekkor ugyanis már kevesebbet tudnak futni, így a védőfalnak sem kell hezitálnia és nyomulhatnak ezerrel az irányítóra.

 

Innentől pedig két választása van a vendégirányítónak: labdát vagy életet. Jó esetben csak földbe döngölik, rossz esetben viszont meggyalázzák és a labdát is kitépik a kezéből az éhes vadmacskák. Majd visszahordják és nagyarányú győzelmet aratnak. Mert ez itt Sacksonville!

 

 

[quote]Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszás-meccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az nem véletlen.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!