Connect with us

Hír

Rekordszámú agyrázkódást diagnosztizáltak idén

Az NFL kijött az éves sérülésösszegzőjével és érdekes kimutatásokat készítettek. Összevetették az idei adatokat az utóbbi évek statisztikáival is. Talán a legfontosabb az volt, hogy a 2017-es szezonban diagnosztizálták a legtöbb agyrázkódást 2012 óta (amióta konzisztensen vezetik ezt), szám szerint 281-et.

 

Érdekes, hogy a nagy különbséget az edzéseken diagnosztizált agyrázkódások okozták, úgy tűnik erre jobban odafigyel az NFL. Az mondjuk jó kérdés, hogy tényleg több agyrázkódás volt-e, vagy csak többet diagnosztizáltak, ami szigorított szabályozásnak lenne köszönhető.

 

De nem csak az agyrázkódásokat, hanem például a középső keresztszalag-szakadásokat is vizsgálták. Itt kisebb csökkenés tapasztalható, habár szignifikáns visszaesést sajnos nem mutathatunk ki a teljes szezont tekintve, ellenben az alapszakaszban rekordalacsony volt az elszenvedett térdszalagszakadások száma.

 

 

A számomra legérdekesebb grafikon pedig azt mutatta meg, hogy idén a csütörtök esti rangadókon átlagosan több sérülés volt, mint a többi találkozó alkalmával, azonban az utóbbi években ez pont fordítva volt, és a TNF-ek voltak a “biztonságosabbak” a játékosok számára. Ez ugyebár azért érdekes, mert a játékosok mindig hangoztatják, hogy a csütörtöki meccsek nagy hatással vannak az egészségügyi állapotukra és töben szorgalmazzák az eltörlésüket a sérülésekre hivatkozva.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!