Connect with us

Playoff Ranking

Super Bowl Ranking #1

Hahh… végre nincs Browns, nincs In the Hunt. Csak 12 csapat van és 11+1 meccs. Ellenben van egy nagy elméleti probléma: Mi a jó Super Bowl Ranking? Az-e a jobb, hogy most sorba rendezem a csapatokat a végső győzelem esélyének szempontjából semmi másra nem figyelve, vagy már most el kell-e találnom az egyes fordulókban kiesők személyét is, és/vagy mennyire számít vajon a bye week? Az Eaglesre például egy lyukas garast nem tennék, hogy képesek hármat nyerni, de egyet játszanak otthon, mire a Panthers és a Falcons esetleg kettőt idegenben. Ez utóbbi kettő ellen még egész jó esélyeik is lennének. Én azt gondolom, hogy az első, de a bye week vagy a hazai pálya előnye azért jelentős faktor kell legyen mindenképpen. Épp ezért érdemes négyes blokkokban nézni ezt a sorrendet; első 4, utolsó 4, és köztük a maradék, akikből bármi lehet.

 

 

1. New England Patriots

 

 

2. Minnesota Vikings

 

Ha valamelyik NFC South-os besegít nekik, akkor idén már nem is kell utazniuk sehova. A hazai pályás SB esélye inkább motiváció lesz vagy teher?

 

3. Pittsburgh Steelers

 

A jövő héten kiderül, hogy egyrészt jó ötlet volt-e a kvázi dupla bye a pihentetésekkel, másrészt hogy (papírformát feltételezve) mennyit tanultak a Jaguars elleni alapszakaszmeccsből.

 

4. New Orleans Saints

A favoritok egyike csak a Saints, vagy éppen hogy a fő esélyes? A holnapi playoff jósdás cikket megelőlegezve közölünk többek szerint is inkább az utóbbi. De már a Panthers sem lesz egyszerű, hiába a hazai pálya.

 

5. Los Angeles Rams

 

Kinek van a legkevesebb playoff rutinja?

 

6. Kansas City Chiefs

 

Szerintem eddig tart az a sor, akit valóban esélyesnek tarthatunk valamilyen mértékben a végső győzelemre. Ismét formában a csapat, a szezon közepét kis (najó, nagy) túlzással már el is feledték, a Titans után pedig ugyan a Patriots elleni túra következne, de őket már megverték egyszer Foxborough-ban…

 

7. Jacksonville Jaguars

 

 

8. Philadelphia Eagles

 

 

9. Carolina Panthers

 

Az inkonzisztencia koronázatlan királyai az idei évben; ha szarok, akkor nagyon azok, ha jók, akkor bárkit megverhetnek, és jó eséllyel meg is vernek. Mivel az elmúlt két hónapban pont minden második héten játszottak jól, így a múlt heti flop után most egy elit forma a soros. A Super Bowlhoz viszont négyet kéne nyerni…

 

10. Atlanta Falcons

 

Az egyetlen csapat az NFC-ben, aki már tavaly is a playoffban volt. A tapasztalat segíthet, főleg a rutintalan Rams ellen, kérdés hogy ez elég lesz-e egy philadelphiai túrához.

 

11. Buffalo Bills

 

“Itt a nagy lehetőség – üvöltötte Brian Moore; és én még mindig fékeztem magam, tanultam a leckéből, hogy mivel végződik, valahányszor kilépek megkövesült szkepticizmusomból, és azt gondoltam, legalább a végén is ilyen közel voltunk hozzá, nem pedig az: kérlek, Michael, kérlek, Michael, kérlek, lődd be, Istenem, segíts neki, hogy belője. S aztán Michael bukfencet vetett, én pedig kiterültem a padlón, és egy pillanat alatt rám ugrott mindenki, aki csak ott volt a nappaliban. Tizennyolc év, s elfelejtettük az egészet egy pillanat alatt.”

(Nick Hornby: Fociláz)

 

 

12. Tennessee Titans

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!