Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top10 támadó újonc jelölt 2018

A legjobb támadó újonc díjért általában az irányítók a legbiztosabb jelöltek, de idén kevés olyan rookie van, aki első napi kezdő a csapatánál. Így a listámon inkább a futók és az elkapók dominálnak, közülük is azok, akik labdával a kezükben igazi playmakernek számítanak.

 

10. Mike Gesicki, Miami Dolphins, TE

 

A lista egyetlen outsidere, mert nem a prémium posztnak számító RB,WR, QB trióból került ki. Ennek megfelelően ennél magasabban nem tudom jegyezni, de Gesicki elsőszámú TE lehet a csapatnál, ha pedig Tannehillnek kifut egy jó szezon, akkor van fantázia a játékában. A targetekből Landry távozásával felszabadult egy nagyobb adag, ennek egy részét kényelmesen meg is kaphatja.

 

9. Royce Freeman, Denver Broncos, RB

 

Freemanről előzetes nem gondoltam volna, hogy itt lehet a listán, de olyan helyre került, ahol nem kizárt egy jó szereplés számára. A Broncosnál nincs első számú futó, Booker nem volt olyan meggyőző, így könnyedén pole pozícióban lehet a csapatnál. Sok sérülése és a hatalmas terhelés, amit kapott figyelmeztető vele kapcsolatban, de a potenciál megvan benne.

 

8. Christian Kirk, Arizona Cardinals, WR

 

Egy igazi playmaker, aki Fitzgerald mellett nem fog olyan őrizetet kapni, hogy ne lenne lehetősége villogni. Sok látványos megmozdulás és sok yard after catch jellemezheti a szezonját.

 

7. Sam Darnold, New York Jets, QB

 

Darnold az egyetlen irányító a listámon, de őt sem teljesen nyugodt szívvel pakoltam ide. Mindenesetre ő a legbiztosabb első heti kezdő az újoncok közül (igen, még Allennél is biztosabb szerintem), így neki van egyelőre a legnagyobb esélye arra is, hogy valami nagyot villantson. Irányítóként övé a színpad, már csak a társakon múlik, mennyire tudják segíteni.

 

 

6. Rashaad Penny, Seattle Seahawks, RB

 

Penny kiválasztásakor nagyot koppant mindenkinek az álla, mert alighanem a kör egyik legnagyobb meglepetése és legrosszabb húzása volt. A Seahawks azonban azért húzta ki Pennyt, mert bízik benne és meg is fogja kapni azt az all-down bizalmat, amivel termelheti a yardokat. Ami megnehezíti majd a dolgát, az a borzalmas O-line előtte, márpedig neki szüksége van a jó blokkokra.

 

5. Calvin Ridley, Atlanta Falcons, WR

 

Ridley véleményem szerint a legjobb helyre került, bár elsőre ez nem olyan egyértelmű. Julio Jones továbbra is zabálni fogja a targeteket, de Ridley nagyszerű kiegészítője lehet a sztárelkapónak, aki így elviszi a legjobb cornereket az újonc nyaka körül. Márpedig Ridley a legjobb route runner a classban, így nem gondolom, hogy másodhegedűs CB-k könnyedén mellette tudnának maradni.

 

4. DJ Moore, Carolina Panthers, WR

 

Aki tavaly McCaffrey, az most Moore lehet a Panthersnek. Vagyis egy olyan playmaker, akinek minél gyorsabban a kezébe kell adni a labdát és onnan ő már megoldja a játék nehezét. Moore jól lát a pályán, gyors kezében a labdával és jól is futja a route-okat. A Panthers pedig képes lehet vele olyan kombinatív játékra, ami felemészti az ellenfeleket.

 

3. Derrius Guice, Washington Redskins, RB

 

Problémás személyisége miatt sokat csúszott a boardokon, de ebből szerintem a pályán semmit nem fogunk látni. Könnyedén fogja megszerezni a stabil kezdő helyet, onnan pedig már nem lesz könnyű megállítani. Nem látok egy 1800-2000 yardos szezont benne sem, de könnyen ő lehet a legtöbb futott yarddal záró rookie.

 

 

2. Sony Michel, New England Patriots, RB

 

Az új Kamara. Ismerős ez a szlogen? Már a draft előtt is ezzel a jelzővel illette mindenki Michelt, de amint draftolta a Patriots, már többen előre oda is adták neki ezt a címet. Kétségtelenül Boston az a hely, ahol egy újonc támadó tudna villogni, de a futó poszt talán évek óta nem volt ennyire telített. White, Burkhead bizonyára, Hill pedig nagy valószínűséggel kap majd szerepet, így Michelnek nem adott minden, hogy OROY lehessen. Vagy mégis?

 

1. Saquon Barkley, New York Giants, RB

 

Nem tudtam ellenállni a Barkley körül kialakult hype-nak, miszerint ő az elmúlt évtized legígéretesebb RB prospectje és nincs gyenge pontja. Koránt sem gondolom, hogy el kellene ájulni tőle előzetesen, de minden képessége megvan, hogy egy régen látott szörnyeteg legyen. Szerintem az OROY címet mégsem a futásaival, hanem a passzjátékban vizionált szerepével szerezheti meg.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!