Connect with us

Minden ami NFL

AFC North álomcsapat

A csoport, ahol ott a liga legjobb futója, legjobb elkapója, legjobb guardja(i), miközben a védelem csak olyan erős közepes. Nem gondolnánk, hogy az AFC North-ról van szó, ahol a 2000-es évek legbrutálisabb védelmei pusztítottak. Mára azonban fordult a kocka: a támadósorokban vannak a liga legnagyobb klasszisai, a védelmek pedig több-kevesebb sikerrel próbálják velük tartani a lépést.

Offense

Irányító: Ben Roethlisberger (Pittsburgh Steelers)

Csere: Tyrod Taylor (Cleveland Browns)

Big Ben a liga egyik legjobb irányítója, a tavaly előtti rosszabb szezonja után megint megrázta magát és ha nem számítjuk a Jaguars elleni karrierje legjobb meccsét, többnyire elit játékot hozott. Nem is kérdés, hogy ő az álomcsapat kezdője. Joe Flacco évek óta a szokottnál is középszerűbb, jövőre akár már ki is túrhatja az újonc Lamar Jackson. Andy Dalton szintén átlagos, már ott tartunk, hogy a Brownsnak van a második legjobb QB-helyzete a csoportban: Baker Mayfield még talány, de Tyrod Taylorban már most van annyi, hogy ő legyen a csere.

 

Futó: Le’Veon Bell (Pittsburgh Steelers)

Csere: Joe Mixon (Cincinnati Bengals)

Ez sem kérdés, Bell a liga legjobb futója, mindent tud, amit csak kell, ráadásul elit szinten. A cserével viszont már bajban voltam, mert Mixon nem nyűgözött le, de talán benne van a legtöbb tehetség a lehetséges opciók közül.

 

Elkapók: Antonio Brown (Pittsburgh Steelers), AJ Green (Cincinnati Bengals),  Jarvis Landry (Cleveland Browns),

Cserék: Josh Gordon (Cleveland Browns), Juju Smith-Schuster (Pittsburgh Steelers), Michael Crabtree (Baltimore Ravens)

 

Ez egy brutális hármas, talán a liga legerősebb hármasa, ha a csoportokat nézzük. AB egyértelműen Hall of Famer kaliber és az NFL jelenlegi legjobbja, AJ Green is top5 közeli, Jarvis Landry pedig egy top5-ös slot elkapó. Minden van itt, ami csak kell. Ráadásul a cserék is elég jók, egy tiszta Gordon simán AJ Green szint, vagy akár jobb is lehet, Juju-ban is nagy a potenciál, illetve beválogattam a stabil Crabtree-t is, hogy azért legyen már valaki végre a Ravenstől is.

 

Tight end: Tyler Eifert (Cincinnati Bengals)

Cserék: David Njoku (Cleveland Browns)

 

Eifert nem lenne rossz, de nem tudni, hogy lesz-e még valaha teljesen egészséges. Njoku pedig rettentő inkonzisztens, cserébe hatalmas benne a potenciál. Az támadósor messze leggyengébb egysége, nagyon hiányzik ide egy igazi klasszis.

 

Támadófal: Ronnie Stanley (Baltimore Ravens)  – Marshal Yanda (Baltimore Ravens)  – JC Tretter (Cleveland Browns) – David DeCastro (Pittsburgh Steelers) – Marcus Gilbert (Pittsburgh Steelers)

Cseresor: Cordy Glenn (Cincinnati Bengals) – Joel Bitonio (Cleveland Browns) – Billy Price (Cincinnati Bengals),  – Kevin Zeitler (Cleveland Browns),  – Alejandro Villanueva (Pittsburgh Steelers)

 

 

Nem ideális, de azért elég jó lett ez a támadófal. Egészségesen Yanda a liga legjobb guardja vitán felül, teljesen más szintet képvisel, mint a többiek, DeCastro pedig top3-as szinten játszik. Ráadásul a cserének szánt Joel Bitonio és Kevin Zeitler is top10 közeli, nagyon erős a guard felhozatal a csoportban. A támadófal többi része viszont már annyira nem jó. A tackle poszt még elmegy: Stanley tehetséges és nagyon jó lehet, Gilbert pedig az utóbbi időben nagyon jó játékot hoz, Glenn is korrekt játékos, ha egészséges, bár Villanueva már csak azért került ide, mert a többiek egyelőre nem tűnnek még normális esetben sem kezdő kalibernek. A centerposzt pedig félelmetesen rossz: Tretter még hagyján, de cserének az első körös újonc Billy Price került be a keretbe (Maurkice Pouncey-ban én nem láttam soha annyit, mint amekkora fizetést kapott, ráadásul tavaly egyenesen rossz volt).

 

Defense

Pass rusherek: Myles Garrett (Cleveland Browns), Carlos Dunlap (Cincinnati Bengals),

Cserék: TJ Watt (Pittsburgh Steelers), Carl Lawson (Cincinnati Bengals)

Hát, erre nem lehet büszke a csoport, pedig csak négy játékost kellett volna adni. Garrettben benne van az All-Pro szint, de ez még mindig csak potenciál, Dunlap pedig jó, de azért nem klasszis. Cserének pedig az OLB Watt került be, mert benne legalább a tehetség megvan, illetve Carl Lawson, aki egy jó kis iparosnak tűnik eddig, de akár top20-25-ös játékos is lehet belelő idővel.

 

Belső védőfal: Geno Atkins (Cincinnati Bengals), Cameron Heyward (Pittsburgh Steelers)

Cserék: Brandon Williams (Baltimore Ravens), Stephon Tuitt (Pittsburgh Steelers)

Sokat gondolkoztam, hogy 3-4-es vagy 4-3-as védelmet használjak-e inkább. Végül azért döntöttem a 4-3-as mellett, mert ide voltak tényleg jó kezdő pass rusherek, illetve Geno Atkinsnek is jobban fekszik, bár azt elismerem, hogy egy Heyward-Williams-Tuitt/Atkins hármas a liga legjobbja lett volna. Nem mintha az Atkins (aki top3-as a posztján) – Heyward duó ne lenne elit, sőt nagyon is jó ez így, ráadásul Brandon Williams is sokat lehetne a pályán tartani az első és goal line kísérleteknél. Hatékonyságban nem maradna el a 3-4-es faltól, viszont így legalább van minőségi szélső pass rush.

 

Linebackerek: CJ Mosley (Baltimore Ravens), Vontaze Burfict (Cincinnati Bengals), Jamie Collins (Cleveland Browns),

Cserék: Mychal Kendricks (Cleveland Browns), Christian Kirksey (Cleveland Browns)

A Brownsnak nagyon jó kis LB-sora van, három játékos is befért az álomcsapatba (még ha ketten csak cserének is). Mosley helye is megkérdőjelezhetetlen, ahogy Burficté is, legyen bármilyen aljas játékos is. Viszont ezzel nagyjából ennyi, nem valami jó a csoport LB-felhozatala összességében, nem is írtam harmadik cserét, inkább eggyel több cornert teszek be a keretbe.

 

 

 

Cornerbackek: William Jackson (Cincinnati Bengals), Jimmy Smith (Baltimore Ravens)

Cserék: Marlon Humphrey (Baltimore Ravens), Joe Haden (Pittsburgh Steelers), Denzel Ward (Cleveland Browns), Artie Burns (Pittsburgh Steelers) 

 

Ez sem a legelitebb egység, de azért nem lehet rá panasz. Jimmy Smith nagyon nagyot játszott tavaly, William Jackson második (amúgy kvázi újonc) évében hihetetlenül jó volt, cserének pedig ott van a három nagyon fiatal tehetség: Humphrey, Burns és az idei top5-ös pick Ward. Pár éven belül ez lehet a liga egyik legjobb csoportja a cornereket illetően, ráadásul biztosítéknak ott van az ismét magára találó Joe Haden, akit nem is olyan rég még top3-asnak tartottak a ligában.

 

Safetyk: Eric Weddle (Baltimore Ravens), Tony Jefferson (Baltimore Ravens)

Cserék: Morgan Burnett (Pittsburgh Steelers), George Iloka (Cincinnati Bengals)

 

Vitán felül a Weddle-Jefferson duó a legjobb a csoportban, sőt, ligaszinten is top3-as minimum. Mögöttük Iloka korrekt csere, Burnett pedig a legújabb Packers DB lehet, aki All-Pro szinten játszik, miután a Green Bay elengedte.

 

Special Teams

Kicker: Justin Tucker  (Baltimore Ravens)

Punter: Sam Koch (Baltimore Ravens)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!