Connect with us

Érdekességek

Frank Gore halhatatlan rekordja

Ma már szolgáltattunk néhány megdönthetetlen rekorddal, de persze tucatjával lehetne még találni hol komolyabb, hol komolytalanabb rekordokat, amiket nem valószínű, hogy egyhamar megdöntenek. Gore rekordja nagyon is komoly, és ember legyen a talpán, aki ezt elveszi tőle.

 

 

Frank Gore utolsó megmozdulása Colts játékosként egy 9 yardos futás volt, ami first downt ért a Coltsnak, később pedig ebből a támadássorozatból biztosították be a győzelmüket a Houston Texans ellen a 17. játékhéten. A Colts helyzetén ez nem osztott, nem szorzott, Gore szempontjából viszont egy mérföldkő volt: ezzel a 9 yarddal elérte az 1200 scrimmage yardot. Zsinórban a 12. szezonjában!

 

Hogy bizonyítsuk, hogy ez mitől akkora tett, nos, mindössze két olyan játékos van a történelemben, akik hasonlót tudtak produkálni zsinórban 12 szezonon át. Jerry Rice és Emmitt Smith, két élő legenda volt képes hasonlóra, ám ők csak az 1000 scrimmage yardot érték el ennyi éven át, nem 1200-at. Jelenleg mindössze három játékos pályázik erre a legnagyobb eséllyel, de mind hiába. Antonio Brown, Lamar Miller és Julio Jones az, aki a legutóbbi négy évét 1200 scrimmage yard fölött zárta, de AB-nek vagy Julionak még 35-36 éves korában is hoznia kellene az 1200+ yardokat – van rá esély, de elég kevés.

 

Ez a szám Gore-tól már csak azért is hihetetlen, mert a 2010-es szezont nem tudta befejezni sérülés miatt. Csak a meccsek kétharmadán volt bevethető, de ez is elég volt neki egy 1200+os szezonhoz, amit további hét hasonló követett. Nagy kérdés azonban, hogy a Dolphinsnál képes lesz-e 13-ra növelni ezt a számot, hiszen 35 évesen, két fiatal kihívóval nem biztos, hogy annyi lehetősége lesz halmozni a yardokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!