Connect with us

Minden ami NFL

Minden Idők Legjobb Super Bowlja

Véget ért Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk. Az olvasók, és a szerkesztők is meghozták a döntéseiket, lássuk ki nyert.

 

KGYM: Na ezt már szeretem, amikor szenvedés és kínlódás van, annyira jó négy meccset sikerült eljuttatni idáig. A Titans-Rams jelentősége számomra az edzői vérvonalak alakulásában fontos, a Ravens győzelme szintén, de itt azt is láthatjuk, ahogy egy csapat pénzügyileg megfojtja magát. A Patriots győzelme a Seahawks felett azért jelentős, mert végignézhettük, ahogy egy álomcsapat teljesen szétesik, és lehull a lepel mind a GM-ről, mind a HC-ról, hogy nem tudják kézben tartani a helyzetet. Az Eagles pedig bemutatta, hogy itt az ideje újragondolni a rosterépítést, és a gameplan felépítése nem abba az irányba fejlődik, ahol a Gettleman-féle őskövületek élnek. Mivel a szívemhez közel áll az analitika, ezért ez utóbbit hoznám ki a leginkább lényeginek, majd ezt követi a Seahawks veresége, harmadik helyen a Titans hiányzó egy yardjával, negyedik helyen pedig Flacco megdicsőülése.

Jarred: És itt van a végső négyes. Kezdjük a legegyszerűbbel. Az nem volt számomra kérdés, hogy ebben a négyesben az utolsó helyre fog kerülni a Ravens-49ers döntő. Nem mondanám, hogy túlzottan izgalmas volt, szinte teljesen olyan volt, mint az 51. döntő, csak itt nem sikerült a fordítás. Az utolsó két perce valóban feszült lett, de azért egy GOAT SB címet nem adok oda két perc izgalomért. A harmadik helyezettemen sem gondolkoztam sokat. A Patriots-Eagles döntő végig feszült volt, és valóban csak az utolsó pillanatban ért véget, ráadásul egy jó történetet is adott az utókornak. Csakhogy azért ehhez a sporthoz hozzátartoznak a védelmek is. Szeretem a jó támadójátékot, de itt sikerült nagyon átesni a ló túloldalára. Az, hogy egyik csapat védelme sem volt a pályán, az számomra kicsit elrontotta az összhangot. Nagyon jó döntő volt, de a GOAT SB-től messze van.
Maradt tehát a 34 és a 49. Mindkettő végletekig feszült volt, és csak hogy könnyebb legyen a dolgom, mindkettő 1 yardon dőlt el. Viszont van egy nagy különbség a végjáték között. Én azon emberek csoportjába tartozom, akik azt mondják nem volt teljesen hülye a Seahawks, mert passzjátékot hívott. Sőt, nagyon is jó hívásnak tartom. Az a play, amit erre kitaláltak tökéletes volt arra, hogy 2-3 yardot megtegyenek. Többre pedig nem is volt szükség. Ezt levédekezni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. A védő egyszerűen nem tud időben odaérni az elkapóhoz, hogy negatívon megfogja. Kivéve akkor, ha tudja, hogy ez fog jönni. És itt a kulcs. A Patriots tudta, hogy ez fog jönni. És nem csak a hasukra csapva találták ezt ki, hanem végigelemzték a Seahawks egész szezonját, és a látottak alapján találták ki, hogy ezz fogja a Seahawks megpróbálni. A döntő előtt még konkrétan ezt a szituációt is gyakoroltatták a védőkkel. Akkor Butler csúnyán pórul járt, de mikor a legnagyobb szükség volt rá, akkor nem hagyta magát becsapni. Mivel rendesen begyakorolta ezt a szituációt, ezért tökéletesen tudta, hogy mi fog történni, és mit kell tennie. Az eredmény pedig egy meccsnyerő INT lett.
Ez az egy play tökéletesen bemutatja, hogy miért szeretem ezt a sportot. Bemutatja, hogy miért nem elég a puszta fizikai erő. Bemutatja, hogy miért kell mentálisan is legalább annyira, ha nem jobban erősnek lenni, mint fizikálisan. Ha a Patriots edzői nem elemzik ki elég alaposan a Seahawks játékát, ha nem gyakoroltatják a védőkkel ezt a szituációt, ha Butler elfelejti, vagy csak egy pillanatra is habozik, akkor nyer a Seahawks. Rengeteg mindennek kellett összeállnia ahhoz az INT-hez, és pont ez adja a játék szépségét. És ez, hogy ennyi mindent tartalmaz egy ilyen végjáték, az nálam mindent visz. A Rams meccs végjátéka egy nagyszerű tackle volt, de semmi több. Ebben viszont benne van minden, ami miatt NFL az NFL. Az én győztesem a 49. Super Bowl.

Olvasók: És most nézzük ti hogyan döntöttetek. A ti döntésetek alapján a legjobb Super Bowl a Patriots-Seahawks volt. A szavazatok kicsivel több mint felét begyűjtötte (53%), így a ti 4 pontotok ehhez a döntőhöz vándorol. Ám ezzel még nem ért véget a történet. A 49. után második helyen a Patriots-Eagles végzett, ami a szavazatok 27%-át gyűjtötte be. A két döntő tehát megszerezte a szavazatok 4/5-ét, és a 47. valamint a 34. már csak a maradék 20%-ból válogathatott. Végül a harmadik 14%-al a Ravens győzelme lett, és 6%-al utolsó helyen végzett a Rams 1 yardja. A ti sorrendetek tehát 49-52-47-34.

Kronikk: Hát ez aztán a feladat… Nekem volt egy titkost (lehet nem is annyira titkos) favoritom, de az a döntő nem jutott el idáig. Abban talán biztos vagyok, hogy a mezőnyt két felé tudom szakítani, a 3.-4. helyre a Rams győzelme és az 52. döntő került nálam. Ezen is gondolkodtam sokat és nagyon kis különbség van az összes döntő között, de talán a legkisebb hatással rám a 34. döntő volt. Ekkor még nem is néztem a ligát és a többi döntő mellett a jelentősége kisebb az én szememben, persze ez nem jelenti azt, hogy nem volt jó döntő, hiszen nem sok SB-ről mondhatjuk el, hogy egy yardon múlt. A harmadik így a legfrissebb döntő lett, ott is végig izgalmas mérkőzés, de nekem van egy kis hiányérzetem, és ez most jelentett annyit, hogy lecsúszott a győzelemről. Ez pedig a védelem. Túl könnyen mentek végig szinte egész meccsen a csapatok és hiába volt egy fordulatos és nagyon izgalmas összecsapás nálam ők most csak a harmadikok lettek. A győzelemre ezzel maradt két döntő, a 49. és 47.
Az egyik oldalon egy kisebb csoda, egy fordítás. Azért az akkor a liga legjobb védelme ellen a 10 pontos hátrányt megfordítani nem kis tett volt a Patriotstól, és hatással volt a következő évekre, hiszen ezzel a vereséggel indult el a lejtőn a Seahawks. Azóta sem jártak döntőben és jelenleg úgy néz ki, hogy nem is mostanában lesz Seattleben olyan csapat, ami eljut az utolsó mérkőzésig. A másik oldalon meg Ray Lewis szép búcsúzása, ami szintén hatással volt egy csapat jövőjére, hiszen ezzel a gyűrűvel egy jó időre megváltozott a két franchise élete. Ha esetleg a 49ers nyer, akkor lehet Jim Harbaugh lenne a HC San Franciscóban és John Harbaugh már máshol dolgozna és szerintem ha lenne gyűrűje Kaepernicknek, akkor máshogy állt volna a liga hozzá, és még mindig passzolgathatna. Ez esetben Flacco már korántsem biztos, hogy kezdő lehetne valahol. Az izgalom faktor itt már nem érdekes, hiszen mindkét döntőnél szinte ugyanolyan, ez alapján nem lehet dönteni, így most én a hatásra húztam fel a döntésem és ez alapján nálam a 47. döntő nyerte ezt a hosszú, de érdekes sorozatunkat.

Renningan: Nálam nincs a top5-ben a Patriots-Eagles döntő, az egész olyan volt, mintha egy egyetemi meccset vagy Pro Bowl mérkőzést néztünk volna: izgalmas meg minden, de csak az offense-ek gáláztak, ezen pedig az sem segít, hogy ez volt az Eagles történetének első Super Bowl győzelme. Harmadik helyre tettem a Titans-Rams találkozót, mert minden téren tökéletes, de az ön safety unikalitása és a dinasztiának induló 49ers, illetve Colin Keapernick karrierjének megtörése, valamint Ray Lewis mennybe menetele nálam egy hajszállal különlegesebb, mint a Longest Yard és Kurt Warner felemelkedése. Az első helyet így a 49. Super Bowl kapta, amiben minden megvan, ami egy GOAT SB-nek kell: két jó védelem, kreatív támadójátékok, emlékezetes jelenetek (Butler INT, Brady hard countja a végén), történelmi fordítás, végletekig izgalmas mérkőzés, egy 10 éves Super Bowl ínség megtörése, egy új dinasztia bukása, felsorolni is nehéz. Röviden: Minden. Idők. Legjobbja.

Ezzel tehát eldőlt minden. A szerkesztők, és a ti szavazataitok alapján a GOAT SB játékunk negyedik helyezettje a 34. döntő a Titans és a Rams viadala lett 9 ponttal. Harmadik helyen a 47. Super Bowl a Ravens és a 49ers összecsapása végzett 11 ponttal, csupán egy ponttal lemaradva a második helyezett 52. nagydöntőtől, ahol a Patriots és az Eagles nézett farkasszemet egymással. Ezek után pedig már valószínűleg kitaláltátok, hogy a szerkesztők és a ti szavazataitok alapján 18 ponttal Minden Idők Legjobb Super Bowlja nem más lett, mint a 49. Super Bowl, a Patriots és a Seahwks legendákba illő összecsapása!

Nyílván nincs egyértelmű győztes, mert mindenki máshogy él meg egy-egy ilyen sporteseményt, de a mi szempontrendszerünk és a ti szavazatotok szerint a 49. volt a legjobb.

És ezzel véget ért ez a játék. Az elmúlt 5 hónapban bemutattuk nektek az eddig lejátszott összes Super Bowlt, és egy sajátos játékban eldöntöttük melyik a legjobb. Remélem mindannyian élveztétek ezt az 5 hónapot, én köszönöm mindenkinek, aki kitartott mellettünk, és valamilyen formában részt vett ebben a játékban.

Zárószóként pedig engedjétek meg, hogy megosszam veletek azt a  videót, ami lényegében elindította ezt a játékot. Azt hiszem a jelenetek többsége ismerős lesz számotokra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!