Connect with us

Érdekességek

A rekord, amit egy irányító sem akar megdönteni

Bár én nem vagyok irányító, egészen biztos vagyok benne, hogy sacket benyelni nem egy jó dolog, pláne ha sokszorosan kapod meg a nagyobbnál nagyobb védőket az arcodba meccsről meccsre. Természetesen a rekordok könyvében erről is van statisztika, amit minden egyes irányító remél, hogy nem ő fog megdönteni.

 

 

Emlékszünk még David Carr-ra, Derek Carr testvérére? A frissen alakul Houston Texans 1/1-es irányítója 2002-ben kezdte meg karrierjét, hogy kis híján egy szezon után abba is hagyja azt. Carrt ugyanis nem sackelték a pályán az ellenfelek, hanem konkrétan megölték: 76 alkalommal sikerült földre vinnie a védőknek, ami rekordmennyiségű az NFL történelmében. Csak hogy kontextusba helyezzük: Russell Wilson évek óta játszik borzasztó támadófal mögött, de így se vitték földre 45 alkalomnál többször (ami persze az ő érdeme is). Tavaly Jacoby Brissett nyelte be a legtöbb sacket, de az is “csak” 52 volt, míg az elmúlt öt évben ennél csak Ryan Tannehill került többször a földre, szám szerint 58-szor még 2013-ban.

 

Hogy Carr mennyire balszerencsés volt, az all-time listán nem csak az első, de a harmadik helyet is elfoglalja a benyelt sackek terén, a 2002-es 76 sackes szezonja mögé felkerült a 2005-ös is, ahol 68 alkalommal zsákolták be a védők. Csak egy játékosnak adatott meg az a szerencsétlenség, hogy Carr babérjaira törjön, ő pedig a korábbi rekorder Randall Cunningham volt, akit 1986-ban 72 alkalommal gyömöszöltek földbe. Az ördög azonban a részletekben rejlik, hiszen amíg Carr ezt 16 kezdőként lejátszott meccsen és 444 passzkísérletből hozta össze, Cunningham mindössze öt (ÖT!!!!) meccsen kezdett, és csak 209 passzkísérlete volt abban a szezonban.

 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik olyan rekord az NFL-ben, amelyet senki nem akar megdönteni, és talán nem is lehet manapság olyan borzasztó támadófalat felhúzni, hogy ez összejöjjön.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!