Connect with us

Érdekességek

Az NFL az erőegyensúlyról szól – kivéve az AFC Eastben

Az NFL az erőegyensúly mintapéldája is lehet sok sportág szemében, és ezt szereti is kidomborítani a liga. Minden csapatnak van esélye nagyon gyorsan megfordítania sorsát, gyorsan felemelkedni néhány gyengébb év után és trónra érni – legalább a csoportjában. És ugyan ez igaz az NFL nagy részére, a Patriots persze itt is röhög a markába és kigúnyolja a teljes futballtársadalmat.

 

2003 és 2017 között ugyanis a Patiots 80-nal több meccset nyert, mint a csoport második legjobbja, a Jets. A New England-iek 189 győzelme mellé 51 vereség társul, na meg persze 15 év alatt 14 divíziógyőzelem. A Jets a második helyen már negatív mérleggel, 109-131-es mutatóval áll, az egyetlen csoportgyőzelem pedig a Miami Dolphins nevéhez fűződik a tegnap elhunyt Tony Sparano irányításával.

 

 

Szóval matematikailag a Jets 5 szezon múlva érheti utol a Patriotsot, ehhez mindössze az kell, hogy a Jets 80-0-s mérleget mutasson fel, a Patriots pedig 0-80-ast.

 

Mindeközben az NFC South valóban jól mintázza az NFL védjegyét, az erőegyensúlyt. Az utóbbi 15 év (!) során a Saints, a Panthers és a Falcons mindössze egy győzelmen belül van egymáshoz képest. Ráadásul még a lemaradó Bucs is megnyerte kétszer a csoportot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!