Connect with us

Érdekességek

Ez a legnagyobb oka a Seahawks visszaesésének

Mi történt a Seahawks draftmágiájával? A Carroll/Schneider éra első három draftján (2010-2012) a Seahawks 28 játékost választott ki, ebből 8-an lettek Pro Bowlerek és 19-en lettek kezdők legalább egy szezonon keresztül (plusz a draftolatlan Doug Baldwin). Ennek köszönhetően lettek sikeresek, hiszen remekül draftoltak, fiatal tehetségekkel töltötték fel a keretet, akik igazán jó játékosokká nőtték ki magukat.

 

 

És mi történt azóta? Az ezt követő 5 drafton (2013-2017) 49 játékost választottak ki, viszont csak egyetlen egy, Tyler Lockett lett Pro Bowler, és ő is csak visszahordóként. Mindössze 11 játékos lett kezdő a 49-ből és ugyebár többségük nem is képvisel igazán magas szintet. A 2013-2015 közötti három draftról 28 játékosból mindössze hárman (!) maradtak a csapatnál – Justin Britt, Frank Clark és Tyler Lockett. Az ezt követő két draftról még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen két NFL-ben eltöltött év nem sok, de egyelőre nem találunk köztük meghatározó játékost. Shaquill Griffint említhetjük a legjobbként, belőle tényleg lehet egy igazán jó cornerback.

 

[quote]

A Seahakws első-második-harmadik körös pickjei 2013-2017 között:

  • 2013: Christine Michael, Jordan Hill
  • 2014: Paul Richardson, Justin Britt
  • 2015: Frank Clark, Tyler Lockett
  • 2016: Germain Ifedi, Jarran Reed, CJ Prosise, Nick Vannett, Rees Odhiambo
  • 2017: Malik McDowell, Etan Pocic, Shaquill Griffin, Delano Hill, Nazair Jones, Amara Darboh

[/quote]

 

Természetesen közrejátszik a sikertelenségben az, hogy folyamatosan az első kör végén kellett draftolniuk, illetve hogy többször el is cserélték első-, illetve második körös pickjeiket, a hátsóbb körökben pedig egyetlen épkézláb játékost sem sikerült találniuk, miután Kam Chancellort és Richard Sherman az ötödik körben húzták 2010-ben és 2011-ben. Természetesen ez a része nem is elvárható és az csak egy plusz, ha alacsony befektetett értékkel tudnak kezdőket találni, inkább az első két napos baklövésekben kell keresni a Seahawks visszaesésének, 2011 óta első rájátszásmentes szezonjának okát.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!