Connect with us

Hír

Így állapodott meg a Bears és Roquan Smith

A mai napra sikerült megállapodnia a Chicago Bearsnek és első körös választottjának, az 1/8-as Roquan Smithnek. A Bears szerette volna, ha Smith szerződésének garantált tartalma megszűnne, ha eltiltják a játékost, a linebacker és ügynöke viszont ebbe nem volt hajlandó belemenni, elsősorban az új sisakszabály miatt. A megállapodás természetesen kompromisszumokkal járt.

 

Végül úgy határoztak a felek, hogy pályán, játék közben történt eset miatti eltiltás esetén csak akkor szűnnek meg a garantált tartalmak, ha Smith legalább 3 meccses eltiltást kap a ligától. Tehát Smitht eltilthatják egy vagy két meccsre egy play során elkövetett szabálytalanság miatt, ilyen esetben továbbra is garantált marad a szerződése és csak három vagy annál több meccses eltiltás esetén szűnnének meg. Ilyen komoly büntetésre egyébként az utóbbi tíz évben csak egyetlen példa volt: Vontaze Burfict.

 

 

Ez viszont nem minden. Ha nem játék közben, hanem play után csinál valamit Smith és azért tiltják el, akkor kicsit más a helyzet. Ilyen esetben egy meccsre továbbra is eltilthatják a garantált összegek elvesztése nélkül, viszont két vagy több meccses eltiltás esetén már megszűnnek a garantált tartalmak. Ráadásul itt is kikötés, hogy ez csak abban az esetben igaz, ha magát vagy a csapattársát akarta védeni és nem ő lép fel agresszorként – utóbbi esetben egymeccses eltiltás is a garantált tartalmakat megszűnését eredményezné. Ez akár további vitára adhat okot adott esetben, de mindkét fél reméli, hogy nem kerül sor erre.

 

Mondhatjuk, hogy ez nagyjából egy win-win szituáció, hiszen a Bears számára továbbra is ott van a lehetőség a garantált tartalmak megszüntetésére, míg Smithnek is valami durvát és felelőtlent kell csinálnia, hogy ezek megszűnjenek. Az egyetlen – nem kis – probléma, hogy ilyen sokáig tartott és nem voltak képesek előbb tető alá hozni a megegyezést.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!