Connect with us

Hír

Shaq Mason további öt évre marad a Patriotsban!

Tavaly a New England Patriots csapata alaposan megszenvedte Marcus Cannon kiesését a támadófalból, amire ráment az újabb Super Bowl címük is. Ezt elkerülve szerettek volna egy normális mélységet és minőséget adni a támadófalnak, amib beletartozott a Shaq Masonnel való hosszabbítás is.

 

 

Nem várták meg a jövő évi piacot a hosszabbítással, noha kérdéses volt a maradása. Elvégre egy első körös tackle/guard játékost draftoltak idén, másfelől Masonnek már csak az idei szezonra volt érvényes szerződése. A 25 éves falembernek alaposan kitömte a zsebét Bill Belichick, hiszen egy 5 éves, $50 milliós hosszabbításban állapodtak meg, amiből $23,5 millió garantált, valamint az első három évében $30 milliót tehet zsebre. Ezzel a szerződéssel a (holtversenyben) 7. legjobban fizetett guard lett, csak az RG-kre lebontva pedig az ötödik. Mason a 2016-os szezon második játékhete óta betonbiztos kezdő a támadófalban, így egy fontos láncszemmel kötöttek hosszú távú megállapodást.

 

Talán érdekességként felmerülhet, hogy Nate Soldert simán elengedték, holott ő is régi motorosnak számított a baloldalon, de az érte kialakult piacot nem tudta, vagy nem is akarta matchelni a Pats. Mason nem olyan kiemelkedő nevű guard mint mondjuk Zack Martin vagy Andrew Norwell, ellenben stabilan hoz jó teljesítményt, és még további öt évig lesz erre lehetősége. A Patriots támadófalából így csak Trent Brownnak van csak az idei évre szerződése, akinek a helyére pályázhat a minimum 4 évig még a csapatnál lévő Isaih Wynn is. Joe Thuney 2020-ig, David Andrews 2021-ig, Marcus Cannon 2022-ig rendelkezik élő szerződéssel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!