Connect with us

Hír

David Johnson is megkapta a nagy pénzt

Bár sokáig úgy nézett ki, hogy David Johnson és az Arizona Cardinals nem tud megállapodni az első hét előtt egy hosszú távú szerződésről, az utolsó napokban végül mégis sikerült egyeszségre jutniuk.

 

 

Noha úgy tűnhet, hogy ez elég no brainer hosszabbítás volt, nem véletlenül húzodhatott el sokáig az ügy. DJ a 2016-os szuper éve után ugyanis majd’ a teljes 2017-es idényt kihagyta sérülés miatt, ráadásul decemberben már 27 éves lesz, ami a hosszú távú elképzeléseknek szabott gátat. Sőt, állítólag maga a játékos is egy rövid távú szerződést akart magának, aminek több oka is van.

 

Egyrészt ezzel a 3 éves, $39 milliós hosszabbítással (+ $6 millió ösztönző) az idei év mellett plusz három évig biztos szerződése van, aminek a lejárata éppen a jelenlegi CBA lejáratával egyezik. A Cardinals ráadásul be merte vállalni azt a rizikót, hogy a $39 millióból $30 millió(!!!) garantált összeg, egy futó esetében ez elég merész vállalkozás, főleg egy három éves szerződés esetén. Bizonyára látták mi megy végbe Le’Veon Bell és a Pittsburgh Steelers között, így el akarták kerülni a franchise tages mizériát, de ezzel a pénzzel DJ is jobban járt. Becslések szerint jövőre $11,3 millió lenne az RB franchise tag, és ahelyett, hogy évről évre kapná a tageket, kockáztatva azt, hogy sérülés esetén elbúcsúzhat a nagyobb pénztől, most három évre be lett biztosítva. Ráadásul ennél csak Todd Gurley és Saquon Barkley kap több garantált összeget a ligában.

 

Már csak azt kell eldönteni, hogy Josh Rosen, vagy mondjuk Melvin Gordon és a többi futó örül jobban ennek a szerződésnek…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!