Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 7

A hetedik héten is volt szerencsére pár jó teljesítmény, így megint gondolkodni kellett, hogy kik legyenek a legjobbak. Mindenki “újonc” ezen a listán idén, de ez így is van rendjén, hogy nem mindig ugyanazok a legjobbak.

AFC

A hét támadója: Emmanuel Sanders (Denver Broncos)

Sanders a nyitó mérkőzésén vett részt a Cardinals és ezzel Mike McCoy kivégzésében. Az elkapó hat elkapásból szerzett 102 yardot, amiből az egyik egy 64 yardos TD volt és mellette még egy passzolt hat pontosa is volt péntek hajnalban. Sandersnek a második ilyen elismerése volt és az első amit a támadók között kapott, 2014 óta az első Broncos offense játékos, akit a hét legjobbjának választottak.

A hét védője: Mike Mitchell (Indianapolis Colts)

Mitchell három hete még csapat nélkül volt, de a Colts leigazolta a sérüléshullám miatt, nem is tették rosszul. Az elmúlt két körben a PFF értékei alapján ő volt a ligában mindkétszer a legjobb safety és ezen a héten már az AFC legjobb védője is lett a veterán játékos. A Bills ellen hét szerelést, egy interceptiont és két passz leütést is produkált. Mitchell először lett a hét legjobbja és a Colts történetében ő a harmadik safety aki megkapta ezt a díjat, az előző kettő Mike Adams és Bob Sanders volt.

A hét special team játékosa: Dont’a Hightower (New England Patriots)

A Bears ellen igazán hullámzó volt a Patriots special team játéka (főleg Cordarrelle Pattersonra igaz ez). Hightower azonban a blokkolt puntjával nagy részben hozzájárult a győzelemhez, hiszen abból csapattársa, Kyle Van Noy TD-t szerzett. Hightower a második olyan Patriots játékos aki volt a hét legjobb védője és special team játékosa is.

NFC

A hét támadója: Cam Newton (Carolina Panthers)

A Panthersnek nem volt könnyű mérkőzése a hétvégén, a címvédő Eagles ellen léptek pályára. Három negyedig úgy tűnt, hogy sima győzelem lesz a sasoknak, de az utolsó játékrészre Newton vezérletével feléledtek a párducok és megfordították az összecsapást. Az irányító 65%-os pontossággal passzolt, 269 yard mellett két TD átadása is volt. Ez volt Newton tizedik ilyen díja, 2011 óta csak öt játékos kapta meg ennyiszer ezt az elismerést. Rodgers, Brady, Brees és Roethlisberger rajta kívül.

A hét védője: Aaron Donald (Los Angeles Rams)

Tovább szárnyalnak a kosok és hét kör után még mindig veretlenek a ligában. Donald pedig nem tétlenkedett a 49ers ellen. Szegény Beathard hétszer is a földre került a Rams védők jóvoltából, amiből négyet Donald szerzett. Kilenc szereléséből hat negatív yardon állította meg ellenfelét és mellette még egy fumble-t is szerzett. 2015 óta a negyedik alkalommal lett a legjobb Donald, ez idő alatt nála többször egy védő sem volt itt megemlítve.

A hét special team játékosa: Giorgio Tavecchio (Atlanta Falcons)

Tavecchio első mérkőzése a Falconsnál igen jóra sikerült, hiszen a Giants ellen nem hibázott rúgást. Három field goal mellett még két extra pontot is a póznák közé vágott és ami nem mellékes, hogy az utolsó 56 yardos mezőnygólja a győzelmet jelentette csapatának. A rúgó második alkalommal lett a hét legjobbja, a Falcons történetében pedig ő az ötödik kicker aki megkapta az elismerést.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!