Connect with us

Összefoglaló

Breesék megállították a kosokat!

Nincs több veretlen csapat, a Saints hazai pályán egy egészen elképesztő meccsen tudta megverni a Ramset. A Redskinsről ismét kiderült, hogy csak akkor megy a játék, ha nincsenek hátrányban, a Chargers pedig most épp megúszta a kicker bénázásait.

Los Angeles Rams @ New Orleans Saints 35 – 45

14-1. Ennyi volt a mérlege a két gárdának a mérkőzés előtt. A pályán pedig nem hazudtolták meg ezt a statisztikát a csapatok. Összesen 80 pontot pakoltak a táblára, és egy rendkívül szórakoztató, a végéig kiélezett mérkőzést hoztak össze.

A hazaiaknál Drew Brees 4 TD-t osztott ki, mindet más elkapónak. Ebből egyet kapott ugyan csak el Michael Thomas, azonban összesen 12 elkapást és 211 yardot tett hozzá a sikerhez. A legbrutálisabb adat azonban még csak most jön. A 12 elkapásából 11, igen tizenegy ért a csapatának first downt. Hiába tartozik a jobb cornerek közé Marcus Peters, Thomas ellen ma egyszerűen nem volt ellenszere.

Kevés szó esik róluk, de a Saints támadófala ma is elképesztő munkát végzett. Ennek a félelmetes Rams DL-nek nem engedtek sacket, sőt Aaron Donald csupán 1 db szereléssel fejezte be a meccset. A kiváló pass protection mellett pedig a futójátékot is hatékonyan tudták támogatni. A védelem bár 35 pontott kapott, ha Gurleyt 1 TD-n tartod, mondhatni eredményes volt a napod.

A vendégek részéről Goff sem zárt rossz napot. Kiosztott 3 TD-t, ugyanakkor egyszer el is adta a labdát, amit Alex Anzalone húzott le bravúros mozdulattal.

Többek között ennek a labdaszerzésnek is köszönhetően a mérkőzés az első félidőben nagyon a Saintsnek állt. A szünetre 35 – 17-es előnnyel mentek a csapatok, azonban McVay ezúttal is megtalálta az ellenfél gyengeségét, és a 4. negyedre a Rams többek között egy sikeres 2 pontos kísérletnek is hála 35 – 35-re visszakapaszkodott. Döntetlen után azonban a Saints előbb egy FG-t, majd egy TD-t is fel tudott mutatni, míg a Rams csak egy puntra volt képes.

Tavaly a 12. játékhéten a Saintsnek egy Los Angeles-i túra jelentette a 8 mérkőzéses győzelmi sorozatuk végét. Idén sikerült revansot venni ezért a fiaskóért és ezúttal a Saints szakította meg a Rams elképesztő szériáját. Miamiban bonthatják a pezsgőket, nincs több veretlen csapat a ligában.

(alatriste)

Atlanta Falcons @ Washington Redskins 38 – 14

A Redskins az elmúlt hetekben sorra aratta a győzelmeket, köszönhetően a jó védelmüknek, és Peterson másodvirágzásának. Ezen a meccsen azonban mind a védelem, mind Peterson csődöt mondott. A Falcons egy félidő alatt majdnem elért 300 támadóyardot, és 4 alkalommal is TD-t tudott szerezni. Ráadásul mindezt úgy tette, hogy 8/8 volt 3rd downoknál az első 30 percben.  Később aztán már becsúszott egy-két sikertelen harmadik kísérlet, de akkor már nem számított. A Redskins védelem a meccs nagy részében magatehetetlen volt Ryanék ellen.

A labda másik oldala sem volt eredményesebb a hazaiaknál. Peterson 9 próbálkozásból 17 yardot szerzett, és konkrétan Alex Smith volt a legjobb futója a csapatnak. 22 yarddal. Igaz, a nagy hátrány miatt nagyon nem is futhattak. Smith 46 alkalommal kísérelt meg passzolni, és 306 yard össze is jött neki, de csak 1 TD-t tudott dobni. Igaz, a támadófal miatt nehéz helyzetbe került. Az LT Trent Williams sérülés miatt nem játszott, de rajta kívül a meccsen még 3 falember esett ki. Shawn Lauvao, Brandon Sherff, és Morgan Moses is hosszabb-rövidebb időre elhagyta a pályát. (Lauvao sérülése volt a legsúlyosabb, őt tolószéken vitték az öltözőbe)

Érdemes még kiemelni a Falconsnál Julio Jonest, aki 7 elkapásból 121 yardot szerzett, és majd’ egy év után újra TD-t szerzett. Igaz a meccs olyan pontján történt ez, amikor már rég eldőlt a mérkőzés, de ez a csapattársakat nem érdekelte. Úgy ünnepeltek utána, mintha egy game winning TD lett volna. Nos, ha van olyan játékos Atlantában, aki megérdemli ezt a fajta ünneplést, akkor az Julio Jones.

(jarred)

Los Angeles Chargers @ Seattle Seahawks 25 – 17

A két csapat az elmúlt hetekben azt a benyomást keltette, hogy megoldották a legnagyobb hiányosságukat. A Seahawksnál lett támadófal, a Chargers pedig nem szerencsétlenkedett a speciális egységben. Nos, ez a meccs bemutatta, hogy mindkét csapatnál csak valami hiba volt a rendszerben az elmúlt hetekben.

A Seahawks nagyszerűen kezdte a meccset, és mindjárt az első drive-ból TD-t szereztek. Utána viszont egészen a meccs végéig a támadók nem csináltak semmit. Nem ment a futójáték, és Wilson is sorozatosan nyomás alatt volt. Ugyan a Chargers védők csak 4 alkalommal tudták földre vinni Wilsont, de azokból a sackekből nagyon sok yardot veszített a Seahawks – az egyiknél konkrétan 13 yardot mentek hátrébb. Ez azonban még orvosolható lett volna, mert a védők is rendre megállították a Riverséket. Csakhogy az utolsó negyedben Wilson pick6-et dobott, amivel akár el is dőlhetett volna a meccs. Mégsem dőlt el, köszönhetően a Chargers kickerének, Caleb Sturgisnek.

Sturgis minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a Seahawks nyerjen. 2 extrát és 1 mezőnygólt hagyott ki, plusz egy visszahordásnál még egy büntetést is összeszedett. Neki köszönhetően 5 pontot bukott a Chargers, és ez kis híján a meccsbe került. A Seahawks ugyanis az utolsó 5 percre feltámadt, és egy gyors TD után 25-17-es állásnál Wilson meg is kapta a lehetőséget egy egyenlítő drive-ra. Ez a drive az 1 yardosig jutott el. Ott idő hiányában egyetlen játékra maradt csak lehetőség. Előtte azonban még egy false start miatt sikerült 5 yardot hátrébb menni, majd Wilson passzát az end zone-ban David Moore ejtette el. Ezzel a játékkal pedig véget ért a mérkőzés.

A meccs teljes képét nézve a Chargers joggal érdemelte meg a győzelmet, de azt a luxust még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy 5 pontot hagynak a pályán a rúgójuk miatt. Most megúszták ezt, de az ellenfél nem fogja mindig elejteni az egyenlítő passzt a célterületen.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!