Connect with us

Érdekességek

Ma is tanultam valamit… a mezszámokról

Amari Cooper a Raidersnél a 89-es számot viselte, a Cowboysnál viszont 19-esben láthatjuk majd, a 89-est ugyanis Blake Jarwin birtokolja. Demaryius Thomas Denverben 88-asban játszott, a Texansnál viszont a 87-es jutott neki, a 88-as ugyanis Jordan Akinsé. És hogy miért nem adták el a fiatalok (szívességből vagy pénzért) a számukat a veteránoknak? Mert nem tehették.

 

 

Az NFL szabálykönyve ugyanis kimondja, hogy egy játékos nem válthat mezszámot kompetitív okok miatt, ha már elkezdődött az alapszakasz. Ez alól persze kivételt képeznek a különleges esetek, mint például egy trade, ahol új csapatba kerül egy játékos és foglalt már a korábbi mezszáma. Így járt tehát Cooper és Thomas is – új csapatukban foglalt volt a mezszámuk, így nekik kellett váltaniuk -, de mi a helyzet a többiekkel?

 

Golden Tate és HaHa Clinton-Dix is új számmal szerepel majd új csapatánál, azonban más okok miatt. Tate 15-ösben játszott Detroitban, Philadelphiában viszont 19-es lesz, hiszen az Eagles visszavonultatta a 15-öst, Steve Van Buren mezét. HaHa 21-es volt Green Bayben, a fővárosban viszont nem osztották ki ezt a számot Sean Taylor halála óta, így a safety 20-as lesz Washingtonban. (Montgomery marad 88-as a Ravensnél.)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!