Connect with us

Hír

Eddig tűrte meg Antonio Brownt a Steelers?

Antonio Brownnal kapcsolatra rendre ellentmondó hírek érkeznek. Korábban azt nyilatkozta Art Rooney, a Steelers tulajdonosa, nem hiszi, hogy a klasszis elkapó marad Pittsburghben, majd arról beszélt, hogy AB számára van visszaút. Így vagy úgy, az biztos, hogy Brown körül nagyon nincs minden rendben. Most pedig az EPSN hozott le egy riportot (több Steelers közeli forrást és ex-Steelert megkérdezve), mely szerint

 

[quote]Mike Tomlin többször is azt mondta a veterán játékosoknak, hogy csak addig tűri meg Brownt a csapatnál, ameddig hozza az elit szintet.[/quote]

 

 

Hogy ez valóban így volt-e, azt mindenki döntse el maga. Sokak szerint mindez ostobaság, hisz ennek fényében a Steelers nem adott volna egy 4 éves, 68 milliós szerződést Brownnak két éve. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a csapatnak nem nagyon volt választása, Brown borzasztóan keveset keresett, miközben messze a legjobb volt a posztján.

 

Ráadásul a Steelers azután került nehéz helyzetbe sapkaügyileg, hogy 2018 márciusában 13 millió dollárt átalakított aláírási bónusszá (9,75 millió dollárt szabadítottak így fel, amivel a következő éveket terhelték meg). Ha ez nincs, akkor Brown kivágásával/elcserélésével idén 1 millió dollár helyett 11 milliót spórolnának, a 21 millió dolláros halott pénz pedig értelemszerűen 11 millióra csökkenne.

 

A csapat tehát nem hibázott akkor, amikor Brownnak szerződést adott, hisz joggal gondolhatta, hogy még 2-3 évig elit teljesítményt nyújt. Amit egyébként meg is tett: 29 meccs alatt 205 elkapást, 2830 yardot és 24 TD-t szerzett. Mindössze ott rontották el, hogy pont a balhésabb Brown szerződéséhez nyúltak a szezon elején.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!