Connect with us

Összefoglaló

Folesylvania

A Chargers kihúzta a Ravens méregfogát és kvázi lesimázta a hollókat, az Eagles pedig hihetetlen végjátékkal, Foles combeackjével és egy isteni kéz közbenjárásával jutott tovább.

Los Angeles Chargers @ Baltimore Ravens 23-17

Az eredmény kissé csalóka, a Ravens a 17 pontjából az utolsó negyedben tett fel 14-et. Aki 50-49-es pontparádékat akar látni, ahol a védelmek csak biodíszletek, az menjen egyetemi focit nézni vagy Maddenezni, ez most a felnőttek játéka. A két védelem belezte egymást folyamatosan, és haladni kizárólag a Chargers tudott a meccs jó részében, kihasználva a védelem által szerzett jó mezőnypozíciókat és Rivers tapasztalatát. Melvin Ingram a szezonja legjobbját mutatta itt, lényegében egyedül elvette a Ravenstől a futójátékot, és folyamatosan nyomás alatt tartotta Jacksont két sack mellett. Oroszlánrésze volt abban, hogy az első két drive-ot egy-egy Ravens fumble-lel zárja rövidre a Chargers. A másik kiemelkedő védő Adrian Phillips volt, aki egy össze- és egy leszedett labdával vette ki a részét a győzelemből. Említsük meg, hogy a Chargers egy nem szokványos, 7 defensive backes felállással vette ki a Ravens offense méregfogát, különleges támadójátékra különleges védelemmel válaszoltak. A támadósort érezhetően lassította Ravens védelme, de nem eléggé, Rivers és barátai nem szép, de hatékony meccsen vannak túl, Mike Williams ugyanúgy üresen volt a kétpontoson, ahogy pár hete, és a fal pedig emberfelettit védekezett a Ravens siettetése ellen.

 

 

A Ravensben nagyon érdekesen zajlik a staféta átadása (inkább Flaccótól elvétele), a végletekig kitartanak Jackson mellett, még ha a hazai közönség egy tüdőből fújolja is le a pályáról. Teljesen világos, hogy Jackson vesztette el ezt a kört nekik, de azt is látni, hogy őt képzelik el a következő irányítójuknak. Passzolni még mindig nem tud (azért egy-két nagy passzra ne mondjuk azt, hogy csodás, amikor mellé nagyon alapvető labdák is rizikósak neki), a futóképességét pedig a szezon során folyamatosan vették le a csapatok a pályáról (mint ahogy tegnap is). Ennek ellenére a negyedik negyedben elszabadult belőle az állat, és megmutatta a villanásban azt a QB-t, akit a Ravens is lát benne, és egy lehetetlen comebackbe kezdett bele teljes erőből. A védelemre nem lehet sok rosszat mondani, a korábbi teljesítményük miatt komolyan gamplaneltek ellenük, és ők mindent megtettek, de a támadósor nem tartotta be a hallgatólagos megegyezésüket. Érdekes lesz a következő szezon kezdete, hogy az öltöző mennyire fog kitartani Lamar mellett, és nyilván Harbaugh jövőjétől is sok függ.

 

Philadelphia Eagles @ Chicago Bears 16-15

Már az előző szezonban is érdekes kérdés volt Wentz megítélése a sérülése után, na de mégis lehozott egy 11-2-es mérleget, szóval nagy baj nincs. Idén viszont 5-6 után Foles 4-1-gyel fejezte be a szezont és a liga legjobb védelme ellen a futójáték teljes hiányában feltett 266 yardot, amire az alapszakaszban négy alkalommal került csupán sor – szóval lehet gondolkodni, mi legyen az Eaglesnél. A nehéz kezdés (mezőnygólok, INT) után két támadássorozaton is végighasított az Eagles a Bears védelmén, és ez pont elég volt ahhoz, hogy hullámvasútszerűen játszó Trubiskyék egy utolsó pillanatos mezőnygólban bízhassanak – ami persze nem jött össze, Parkey rúgásába éppen hogy, de beleért Treyvon Hester, így pedig egy duplakapufás thriller lett a meccs vége. A Philly szinte teljesen névtelen DB-sora hatalmasat ment, tényleg 110 százalékon pörögtek a srácok, és látványosan mindent beleadtak a részükről. Trubisky sérülése és a védelmi gameplan (“ne hagyd futni”) együtt pedig elég jó volt, hogy a Bears támadóit levéve a pályáról simán pariban legyen a csapat a powerhouse Medvékkel.

 

 

A Bears számára mennybemenetel és pokolba zuhanás ez a hét. Nem szép így kibukni a rájátszásból sok év után, de még nem elég ez a csapat egy komoly PO-runhoz. Nagy hívhat akármennyi trükkös játékot, akárhogyan gameplanelhet, lehet fenn a pályán akár 11 Tarik Cohen is, Trubisky jelenlegi szintjével ez nem fog működni. A puzzle többi része ott van, van fal, futók, egy Allen Robinson, a védelem pedig brutális. Akiem Hicks most is kitett magáért, a korábbi meccs Melvin Ingramjéhez hasonlóan egymaga megette a futójátékot, és ez nagyszerű muníciót adott a Bears vérmes DB-i ellen, akiket csak Jeffery tudott megetetni, de ő nagyon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!