Connect with us

Szabadügynök

Az FA-piac nyertesei és vesztesei

Lezajlott az FA-piac első hete, több százmillió dollárt költöttek el a csapatok. A nagy jövés-menésnek és pénzszórásnak természetesen voltak nyertesei és vesztesei, őket gyűjtöttük most egy csokorba.

 

 

Nyertesek

 

  • Safetyk

 

Annyit mondta mindenki, hogy elértéktelenedett a poszt, hogy betegre keresték magukat a sztárjátékosok. Tyrann Mathieu és Landon Collins évi 14 milliót vihet haza új csapatában, ami a legtöbb a poszton, de a harmadik helyre feljövő Earl Thomas (13,75 millió), és az immár 5. legjobban kereső safety, Lamarcus Joyner (10,5 millió) sem panaszkodhat. Adrian Amos pedig a maga 9 milliós éves fizetésével a 8. legjobban kereső játékos lett a posztján, míg Tashaun Gipsont (7,5 millió) a 11. leggazdagabbnak tette meg a Texans. Jó dolog most safetynek lenni.

 

  • Anthony Barr

 

Évi 13,5 millió dollár egy hektikusan játszó off-ball linebackernek elég merész, ha nem Bobby Wagnernek hívják. Ráadásul a Vikings fizette meg, egy PO-contender csapat. A Vikings ráfizetett, de Barrt ez hol érdekli?

 

  • Nick Foles

 

Foles lehúzta a Jaguarst, hogy mennyire, erről itt írtunk bővebben.

 

  • Browns, illetve Odell Beckham és Olivier Vernon

 

A Browns az egyik legizgalmasabb csapat most a ligában, Mayfield miatt nagyon népszerű lehet lassan a játékosoknál. Olyan klasszisok érkeztek, mint Odell Beckham, Olivier Vernon, Sheldon Richardson és Kareem Hunt, a csapat egyértelműen rájátszásesélyesnek tűnik. Az érkezők közül pedig kifejezetten OBJ és Vernon lehet boldog, hisz a jelenleg közel sem topcsapatnak számító Giantst hagyták ott.

 

  • Antonio Brown

 

Ha azt nézzük, hogy tavaly a Steelers sem jutott PO-ba, így nem biztos, hogy szakmailag nagy visszalépés a Raiders. Ellenben valóra vált a vágya, hogy új csapatba kerüljön, illetve kapott egy 3 éves, 50 milliós szerződést, amiből 30 millió dollár garantált.

 

 

  • New York Jets

 

Le’Veon Bell, C.J. Mosley, Kelechi Osemele, Jamison Crowder – csak hogy pár nevet mondjak. Négy kezdő, három All-Pro szintű sztár, nagyon kellett már ez New York zöldebbik felére.

 

  • Trent Brown és a támadófalemberek

 

Trent Brown egy középszerű játékos, mégis 16,5 millió dollárt kap évente. Egyszerűen nevetséges, de őt ez aligha érdekli, betegre fogja keresni magát egy közepesen jó évért. De Donovan Smith (13,5 millió), Ja’Wuan James (12,5 millió – 1. RT-fizetés), Mitch Morse (11,125 millió – 1. center-fizetés) és Maurkice Pouncey (11 millió – 2. center fizetés) is jól járt, ahogy Matt Paradis sem panaszkodhat a 9 milliójával, bár ő bőven áron alul írt alá.

 

  • Dante Fowler

 

Fowler ugyanaz, mint Trent Brown – középszer nagy pénzért. 14 milliót keres egy egyéves szerződés miatt a Ramsben, amikor ennek nagyjából a felét érné meg. Életművész.

 

Vesztesek:

 

  • Le’Veon Bell

 

Nem keres rosszul, de nem sikerült megdöntenie Todd Gurley szerződését, ráadásul a Jetsen kívül nem is voltak komoly kérői. A pletykált elvárásaihoz képest 3-4 millióval keres kevesebbet. Nem rossz, de így összességében nem is jó.

 

 

  • Ha-Ha Clinton-Dix

 

Az 1 év 3,5 millió akkor is kevés lenne, ha pangna a safety-piac, a top játékosok 14 milliós fizetéséhez képest pedig nevetséges. Nem tudni, mi történt, de csúnyán áron alul szerződött le a fiatal védő, 8-9 millió lett volna a minimum nála.

 

  • Kevin Zeitler

Milyen már az, hogy pont akkor cserélnek el az addig borzalmas és reménytelen Brownsból, amikor az épp kezd jó lenni? Ráadásul pont egy olyan csapathoz, ami épp rebuild előtt áll. A Giants jól járt vele, de a guard nem lehet maradéktalanul boldog.

 

  • Pittsburgh Steelers

 

Megszabadult a csapat a nem kívánatos elemektől, de azokat Antonio Brownnak és Le’Veon Bellnek hívták. Minőségi erősítés nem nagyon érkezett, ez a Steelers messze nem lett jobb, mint tavaly volt, sőt!

 

  • Matt Kalil

 

Kalil két éve kapott egy 5 éves, 55 millió dolláros szerződést a Pantherstől, ami nevetséges volt már akkor is, az év egyik legrosszabb igazolása. Két év elteltével ezt a Panthers is belátta, így a támadófalembernek mennie kellett. Ha 3-4 millióért alá tud majd írni valahová, akkor összeteheti a két kezét.

 

  • Ziggy Ansah

 

Még leakaszthat nagy pénzt, de eddig nem nagyon lehetett hallani, hogy érdeklődnek iránta. Sérülékeny, idén már 30 éves lesz, nem kizárt, hogy az áhított 17-19 millió helyett 10-12-vel kell majd beérnie.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!