Connect with us

Szabadügynök

Falakat fel – Titans FA-értékelő

A Titans nem titkolt célja volt a szabadügynökpiac előtt, hogy a labda mindkét oldalán megerősítsék a falakat, valamint további fegyvereket találjanak Mariotának, aki talán végre szintet képes lépni.

 

 

Ennek megfelelően vágtak neki a nyitásnak és először a tőkéjüket akarták növelni. Kevésbé fájdalmas búcsút intettek Johnathan Cypriennek, akinek a megtartását semmi nem indokolta és hasonlóan jártak el Josh Kline ügyében is. A guard nem tudta meghálálni a bizalmat, így hiába kötöttek nemrég négy éves szerződést, most mégis útilaput kötöttek a talpára. Brian Orakpo visszavonulásával pedig már korábban lehetett számolni, így a nyitásra fel volt adva a lecke. Mielőtt azonban kinyitott volna a bazár, a csapat gyorsan magához láncolta Kenny Vaccarót, aki további négy évre marad. A safety tavaly érkezett egy éves prove it szerződéssel és úgy tűnik teljesen elégedettek vele, mert zsíros pénzt kapott. Szerintem egy minimálisan túl lett árazva, de látva, hogy a legnagyobb safety fizetések meddig szálltak, tűrhető kontraktus.

 

A Titans aztán a lehető legjobban oldotta meg a feladatot a piacon. Kline helyére a szabadügynökpiac legjobb guardját, Rodger Saffoldot sikerült megszerezni, aki tavaly a Rams Super Bowl csapatában meghatározó szerepet játszott. Megítélése ennek ellenére kétes, mert soha nem volt a konzisztencia mintaképe, egy rosszabb periódust általában egy jobb követett. Az mindenesetre látszott a tavalyi játékán, hogy egy jobb támadófalban fel tud nőni a feladathoz és képes ligaelit szinten is játszani.

 

Orakpo helyére szintén egy veteránt sikerült hozni, Cameron Wake érkezett, aki szintén nagy húzás. Wake már korántsem mondható mai csirkének, de kimagaslóan teljesít már lassan tíz éve. Példának okáért a tavalyi szezonban is az egyik, ha nem a legjobb passzsiettető volt az AFC Eastben, de ligaszinten is top10 körüli számokat hozott. Az egyetlen kétely vele kapcsolatban, hogy az utóbbi időben 4-3-as rendszerben játszott, de karrierjének hajnalán 3-4-ben is remekelt. Nem fiatal játékos már, így várható a lassulás, de 1-2 jó év még lehet benne, főleg ha megfelelően rotálják. A garantált 10 millió pedig manapság már elhanyagolható pénz.

 

 

Mariota fegyverarzenálját Adam Humphries hívatott erősíteni, akinek szintén vegyes lehet a megítélése. Egyrészt Tampa Bayben a második számú elkapó szerepét sem tudta megszerezni, egy passzorientált offense-ben hozott közepes számokat, de nem hiába volt a hírek szerint nagy piaca. Egy viszonylag jó route futó elkapó, aki slotban is megállja a helyét, az évi 9 millió dollár pedig közepes szerződésnek számít a mai világban. Nem állítom, hogy miatta fog feljavulni a Titans passzjátéka, de hasznos igazolás lehet.

 

Végül pedig amikor már azt hittük, hogy ennyi volt részükről, akkor megszerezték Ryan Tannehillt Miamiból. Elsőre luxusnak tűnik backupnak elhozni, de a fizetése teljesen korrekt, ráadásul láttuk, hogy Mariota mennyi mérkőzést hagyott ki az elmúlt években. A jövő évi negyedik körös ellenérték pedig abszolút nem vészes. Ezután már nem volt meglepetés, hogy Blaine Gabbert a kivágás sorsára jutott, én abszolút nem erőltetném az ilyen arcokat már a ligában.

Ezen kívül lényeges dolgok már nem igazán történtek, a punter Brett Kern maradt, aki megbízható játékos, így a négy éves hosszabbítás abszolút indokolt.

 

Összességében szerintem ez egy sikeres piac volt a titánoknak, akik nem szupersztárokat hoztak, hanem hasznos iparosokat. Igaz Saffold és Wake is túl van már talán karrierje zenitjén, de még 1-2 jó év benne van a lábukban. A nagy hiányposztokra érkezett játékos, talán a defensive tackle poszt lehet kicsit hiányos, de a draft ebben erősnek mondható. Osztályzat: B

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!