Connect with us

Minden ami NFL

All-Peak – Defense

A támadók után nézzük, milyen az a védelem, ami a pályájuk csúcsán lévő, azaz 25-30 év között játékosokból áll. A keretbe csak azok kerülhettek be, akik a szezon kezdetéig betöltötték a 25. életévüket, de még 30 alatt vannak.

 

 

Edge: Khalil Mack, Chicago Bears és DeMarcus Lawrence, Dallas Cowboys

 

Elképesztően erős a felhozatal prémium pass rusherekből. Khalil Mack sokak szerint a legjobb a posztján, Lawrence pedig az utóbbi két évben egyértelműen bekerült az elit kategóriába: tavaly ketten együtt 131-szer generáltak nyomást az ellenfél irányítójára, amiből 23 sackkel végződött. A cseresorral is meg vagyok elégedve, ráadásul két korábbi Patriots-játékos adja a mélységet: Jones évek óta az egyik legeredményesebb pass rusher a ligában egy többnyire gyenge védelemben (az elmúlt 4 évben 53,5 sacket jegyzett), Flowers pedig újonc éve óta folyamatosan fejlődik, tavaly már All-Pro szinten játszott (a PFF a harmadik legjobb értékelést adta neki JJ Watt és Campbell után, vagyis a legjobb 25-30 év közötti pass rushernek értékelte) – ha jönnek a nagy játékok is, akkor hamarosan felkerülhet a legmagasabb polcra.

 

Az említett négyesen kívül még szóba jött Frank Clark, Dee Ford és Jadeveon Clowney is. Mindhárom mellett lehet érvelni, de Fordnak ötből eddig csak egy kiemelkedő szezonja volt, Clarknál nincs rosszabb szerelő a ligában, 13 elhibázott szerelése a második legtöbb volt tavaly, Clowney pedig bár minden téren elég jó, de nálam még mindig egy be nem teljesített ígéret, nem véletlenül nem tudja eldönteni a Texans sem, hogy mi legyen vele.

 

Csere: Trey Flowers, Detroit Lions és Chandler Jones, Arizona Cardinals

 

DL: Aaron Donald, Los Angeles Rams és Fletcher Cox, Philadelphia Eagles

 

Ennél egyértelműbb dolog nincs. Tavaly két belső védőfalember generált 75-nél több nyomást: Cox 95-öt, Donald 106-ot. Olyan szinten kiemelkednek a mezőnyből, hogy az valami félelmetes. Tavaly mindketten első csapatos All-Prók lettek, a PFF nekik adta a két legmagasabb értékelést, 31 sacket szereztek és Donald még az év védője címet is megkapta – ketten együtt bármelyik pass rusher duóra köröket vernek. A cseresor is elit, Jarrett és Jones is top 5 volt tavaly, ráadásul Jones volt az egyetlen Donaldon és Coxon kívül, aki legalább 70-szer nyomást (74) tudott generálni. Malik Jackson, Eddie Goldman, Stephon Tuitt és Sheldon Richardson csak a tartalékok között kaphat helyet ebben a mezőnyben.

 

Csere: Grady Jarrett, Atlanta Falcons és Chris Jones, Kansas City Chiefs

 

LB: Luke Kuechly, Carolina Panthers és Bobby Wagner, Seattle Seahawks

 

A változatosság kedvéért a linebackersor is a liga messze két legjobb játékosával kezdődik, de ha esetleg valaki kételkedne bennük: első csapatos All-Prók lettek tavaly, messze ők voltak a legjobbak. A mélység is jó, mert bár Mosleyt beteg módon túlfizették, mégis egy top játékos a posztján, David pedig azon kevesek közé tartozik, aki jobb napjain hozni tudja a Kuechly-Wagner duó szintjét. Olyan erős a mezőny, hogy Jordan Hicks, Dont’a Hightower, Avery Williamson, Eric Kendricks vagy Danny Trevathan neve fel sem merült.

 

 

Csere: CJ Mosley, New York Jets és Lavonte David, Tampa Bay Buccaneers

 

CB: Patrick Peterson, Arizona Cardinals,  Stephon Gilmore, New England Patriots és Xavien Howard, Miami Dolphins

 

Patrick Peterson a liga legjobb cornere, ez talán vitán felül áll – nincs még egy CB, aki ennyire kevés segítséget kap, miközben a legjobb elkapókat kell levennie a pályáról, de még így is az 5. legkevesebbszer vették célba az ellenfél irányítói. Gilmore pedig felnőtt ehhez a szinthez: majdnem kétszer annyiszor (90) vették célba, mint Petersont (52), de így is csak 42 elkapást engedett, ami a 46,7 százalékos százalékos arány – a legjobb a ligában. A két kihagyott szerelése is kiváló, a második legjobb mutató a mezőnyben, nem beszélve az első csapatos All-Pro címéről. Tavaly nem volt nála jobb. A harmadik cornernek a papíron legjobban kereső Howardot választottam, aki szintén pazarul játszott, és a cseresor is bitang erős.

 

Csere: Darius Slay, Detroit Lions, Xavier Rhodes, Minnesota Vikings és Byron Jones, Dallas Cowboys

 

S: Landon Collins, Washington Redskins és Kevin Byard, Tennessee Titans

 

Collins talán a legjobb strong safety jelenleg a ligában, Byard pedig már évek óta a legjobbak között van. Mind a ketten All-Pro kaliberek, ahogy a cseresor is, Jackson speciel 2018 legjobbja volt. Ugyanakkor még csak most lesz harmadéves, vele kapcsolatban még meg kell várni, mit tud majd Vic Fangio nélkül, ahogy Mathieu-nek is muszáj lesz bizonyítania, hogy még mindig az az elit játékos, aki a Cardinalsban volt – tavaly már villant, de a Chiefsnél ennél több kell, ha itt akar maradni.

 

Csere: Eddie Jackson, Chicago Bears és Tyrann Mathieu, Kansas City Chiefs

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!