Connect with us

Hír

Ezt a csatát a játékos nyerte

Korábban írtunk róla, hogy a Raiders és az első körös futója, Josh Jacobs 300 ezer dollárnyi garantált fizetés miatt különbözött össze. A felek ma ugyanakkor megállapodtak (erről is írtunk), de nem lehetett még tudni, ki nyerte meg a harcot. Most már ez sem rejtély többé: Jacobs teljesen garantált szerződést kapott.

 

Az újoncok szerződésével nem lehet variálni: minden fixen meg van határozva, az előírtnál nem lehet sem többet, sem kevesebbet fizetni. Gyakorlatilag csak azzal lehet játszani, hogy a szerződés mekkora része garantált – ez az első 23 választásnál, vagyis Josh Jacobs előttig nem volt kérdés, mindenki teljesen garantált szerződést kapott. Ahogy a futó utáni pickeknél is egyértelmű a helyzet: mindenkinek garantált az első három éve, a negyedikben pedig csak 2-300 ezer dollár nem garantált.

 

A csapat számára ez jelentéktelen összeg, inkább elvi jelentősége van. Négy éve még csak az első 19 játékos kapott teljesen garantált újonc-szerződést. Nem kizárt, hogy jövőre még inkább kitolódik ez a határvonal, ami az új CBA-nál is előjöhet: például elfogadhatják, hogy az első körösök fizetése legyen teljes egészében garantált (lényegében amúgy is az). Nem sok csatát nyernek meg a játékosok, ez most egy ilyen ritka pillanat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!