Connect with us

Érdekességek

Csak Josh Allen úszta meg az újoncok rémálmát

Idén mindössze egyetlen újonc úszta meg a szerződésébe épített offset-language-t, a Jaguars első köröse, Josh Allen. Ez volt többek között az, ami miatt anno Joey Bosa sokáig nem írt a Chargersszel, de úgy tűnik, ezt elengedték a játékosok.

 

 

Az első körös játékosok szerződése jórészt teljesen garantált, legalábbis az első 20-24 játékosig, de vélhetően hamarosan minden első körösé teljesen az lesz. Ennek egy jó részét a játékosok aláírási bónuszként kapják meg, a többit garantált alapfizetésként vagy roster bónuszként. Kyler Murray például négy évre 35 millió dollárért írt alá, ebből 24 milliót megkapott azonnal, a maradék 11 millió dollár garantált alapfizetés és/vagy roster bónusz. Tehát bármi történik Murray-vel, 35 millió dollárt mindenképp hazavisz négy év alatt – és itt jön képbe az offset-language.

 

Az offset-language, hogy a csapat megspórolja azokat a garantált tartalmakat egy kivágás esetén, amiket még nem fizetett ki. Murray esetében ez így nézne ki, ha a Cardinals valamiért szabadulna tőle a harmadik szezonja után:

  • az irányító 5 millió körül keresne az utolsó évében – ha a Cardinals kivágja, ezt is ki kell neki fizetni;
  • megtörténik a kivágás, Murray aláír egy másik csapathoz egy évre 3 millióért;
  • ha van a szerződésben offset-language, akkor Murray (vagy az új csapata) ezt a 3 milliót kénytelen átutalni a Cardinalsnak – Murray nem veszít semmit az eredeti szerződéséhez képest, a Cardinals viszont spórol három milliót;
  • ha nincs, akkor Murray gazdagabb lett 3 millióval, a Cardinals pedig kénytelen elkönyvelni halott pénzként az irányítónak járó 5 milliót.

 

A fentiek miatt érthető, hogy miért nem szeretik ezt a játékosok, ugyanakkor idén mindössze Josh Allen úszta meg a dolgot, ő is csak azért, mert a Jags és a Rams hagyományosan nem használ offsetet a top10-es pickjeinél. A többi csapatot ez nem bosszantja, így több Joey Bosa-eset vélhetően nem lesz (erről itt írtunk bővebben), ráadásul jó eséllyel az új kollektív szerződésben is megpróbálják majd rögzíteni a kötelező offsetet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!