About the author

4 Comments

 1. 1

  katonadani

  a hanghibáért elnézést :(

 2. 2

  wolandrule

  Szerintem a Colts-ot a tavalyi gyenge sorsolással elért eredménye miatt legtöbben feljebb teszik, mint ahol vannak. Óriási cripple fight-ot várok ebben a csoportban és a sorsolás erőssége miatt be is dobok egy boldot: egy csapatnak sem lesz pozitív a mérlege, 7-9-el zár mindegyik, nüanszokon fog múlni, hogy ki nyeri a csoportot.

 3. 3

  csak ezt ne

  A Texans előrelép véleményem szerint. Watsonban még van egy szintugrás lehetősége, erősebb fallal és futással, ami azért várható ez össze is jöhet, az elkapói oldal valóban elég egy emberes, de hátha Fuller most az egyszer egészséges tud maradni. Bill O Brian valóban a gyenge láncszem, de tippem vele együtt 11-5.

  Colts erősen túlértékelt csapat, én nem hiszek benne, hogy előrelépnének, 8-8 vagy gyengébb. Luck nyilván kulcsfigura lesz, ha tényleg jobb lesz, akkor meglephetnek. A rendszerük már nem lesz idén akkora durranás, mint tavaly a 2. felében a szezonnak, a védelem meg eleve nem volt elit, és gyengült. All in all minden lehet, de most egy visszaesés szerintem a papírforma a remek HC ellenére is. A tavalyi volt a hatalmas előrelépés ez nem az alap volt, hanem inkább a csúcs ezzel a kerettel.

  Titans a csoport 2. helyére várom 10-6 (9-7). Tannehill verseny helyzetbe kényszerítheti Mariotát, ami akár jól is elsülhet, persze nem feltétlenül. Jó fegyverek vannak a csapatnál és elég harapós védelem. A szakmai stáb finoman szólva is kérdőjeles, de ezzel a csapattal bárkit megverhetnének saját magukon kívül is.

  Jaguars akár megismételhetné a két évvel ezelőttit, de a vezető edző itt is borzalmas. Ő egymaga megkontrázhatja az előrelépést, de nem biztos, hogy sikerül, ám számomra ennél a csapatnál a legnagyobb bizonytalanság a csoporton belül. Nagyon sajnálom, hogy idekerült Foles és félek tőle, hogy itt végképp elássa magát.

 4. 4

  magyar_newton

  Colts fanként nagyon kíváncsi vagyok mit tud ez az idei csapat majd. Feltételezve persze, hogy Luck vádlijával nem lesz gond, mert ha ő kiesik az nyilván más sztori lenne. Húsz éve követem szorosan a csapatot, láttam már nagyon erős és erősnek is látszó, gyenge és gyengének is látszó, nem jó, de jónak látszó, jó, de gyengének látszó Colts-ot is ebben a 20 évben, szóval voltunk mi már mindenütt. A tavalyi Coltsot ilyentájt sokan 32. helyre tették (na ilyen tájt már talán nem, de nyáron bőven, sokan), az is túlzás volt. Az ideit sokan top5-be teszik, talán ez is túlzás. Viszont ettől függetlenül ugyanazt gondolom, mint Höri: ez az idei Colts képes lehet arra, hogy “elfusson” a többi csapattól a divízióban, és akár kiemelésért is küzdjön, nehéz sorsolás ide vagy oda. Papíron ugyan még kevés a “sztár” a csapatban, emiatt akik nem követik a csapat mindennapjait érthető, ha szkeptikusak. De egy ilyen fiatal csapatnál, ebben a fázisban természetes ha (még) nem látszanak a “sztárok”. A 2013 év előtt a Seattle esetén is kevesen sztározták még Earl Thomast és a többieket, mind-mind “csak” fiatal, tehetséges játékosok voltak. Aztán egy évre rá hirtelen számtalan sztár nőtt ki a semmiből.

  A Coltsban megvan egy hasonló kiugrási lehetőség. Hogy kijön-e, azt meglátjuk, de az utóbbi évtizedben 4 csapatnál éreztem ekkora potenciált: a Ninersnél, ők SB-ig jutottak, a Seattle-nél, ők nyertek is, és a Jaguarsnál. Utóbbiak vitték a legkevesebbre Bortles és a többihez képest gyengébb edzői stáb miatt is, de egy konf döntőt azért behúztak. A Colts a 4. csapat a sorban. Annyi fiatal, tehetséges játékos van, akikben megvan a kiugrási potenciál – nem Nelsonra, Leonardra, Hookerre gondolok, akiknek a nevét már felkapta média, hanem a még “nevenincs” többire, van legalább 15 további játékos -, akik közül ha csak a harmaduk lép szintet 2019-ben, ez a Colts bárki ellen jó lehet. Persze benne van a pakliban, hogy falnak mennek, nem lesz előre lépés. De ennyire nagy javulási potenciállal a másik három is előre lépett, és a Colts esetén is ez a sokkal valószínűbb, mint az, hogy nem.

  A Texans-al kapcsolatban egyetértek mindhárom véleménnyel. A csapat legnagyobb problémája O’Brien. Watson ultra tehetséges, de még nem kész, érett irányító. Neki nagyon kéne a fiatalabb éveiben egy Pederson, McVay, Shanahan, Payton, Reich féle “QB barát”, nevelni is képes edző. A Texans secondary csúszik vissza évről évre, a front7-re túl sok teher nehezedik, a depth sem az igazi, így náluk az megy most, mint néhány éve a Grigson alatt lepunnyadó Coltsnál: amíg Watson bírja, viszi őket, aztán ha nem sérül le, kijön egy egál körüli mérleg, ha nem, akkor meg húznak a draft elején jövőre.

  A Jaguarsról tényleg nehéz mit gondolni, mert kis szerencsével akár ki is futhat egy jó szezon. De nekem a Foles adta pozitívum nem tudja a negatívumokat kiegyenlíteni. A dline kivételével eltűnt az egész csapatból a depth. Nem kicsit, nagyon. Ha itt lesérül valaki, akkor nincs még normális minőségű csere sem. Úgyhogy én még a defense-el kapcsolatban is csak addig vagyok biztos a jó teljesítményben, amíg mindenki egészséges. De ha kiesik Bouye, Ramsey, Jack, Ngakogue közül akár egy is, már komoly bajok jöhetnek. Ezek a játékosok évek óta mind egészségesek tudtak maradni, egyik sem sérült le. Mennyi rá az esély, hogy mindenki kibírja még egy évig? Az offense-ben DeFillippo-nak a tavalyi minnessotai kirándulása annyira rosszul sikerült, hogy akkor fogom elhinni, hogy tudja hozni magával a Philly sémát/kultúrát, ha látom. Anélkül meg Foles nagyon-nagyon egyedül lesz, és ő nem az az irányító aki egyedül megoldaná.

  A Titans idei nagy kérdése nem is az, hogy hol fognak végezni, hanem az, hogy mi lesz Mariota-val. Az irányító helyzetet leszámítva nekem nagyon tetszik a Titans roster. A “Pats” behatást én picit túlzónak érzem, az még oké, hogy az FO is tele van volt bostoniakkal – Vrabel első éve kifejezetten tetszett -, de a keretben is jó pár igen jól fizetett, nem biztos, hogy annyit érő játékos van. De ezen a kis (számomra) negatívumon kívül egy jó keret, jó csapat. És még így is lehet, hogy ők végeznek a csoport utolsó helyén, ha a Mariota történet így folytatódik, ahogy eddig…

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team