Connect with us

Összefoglaló

A medve nem játék!

Kedd kora hajnalban a washingtoni rendőrség egy brutális medvetámadás nyomaira bukkant. Egy szerencsétlenül járt indiáncsoport felvert egy békésen alvó medvecsaládot, a megvadult állatok pedig szétmarcangolták őket. Tudósításunkban a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek. A továbbolvasás csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Chicago Bears @ Washington Redskins 31 – 15

A Bears az elmúlt két meccsen árnyéka volt önmagának, ezen a meccsen azonban visszatért az a chicagói alakulat, amelyet tavaly láttunk. Legalábbis az első félidőben. Az első harminc percben a Bears ugyanis kivégezte a Redskinst. A védelem folyamatosan nyomás alatt tartotta Case Keenumot, akit több hibába is belehajszoltak. Például mindjárt a legelején egy pick6-be. Az a visszahordott TD pedig meg is adta az alaphangulatot erre a meccsre.

Ugyan a Bears mindig is a védelemről szólt, de az első félidőben végre a támadók is mutattak valamit. Sőt! Trubisky teljesen vállalhatóan játszott, főleg ha Taylor Gabriel irányába nézett. Az elkapó Trubisky passzaiból 75 yardot és 3 TD-t szerzett, amiknek köszönhetően a Bears 28-3-as vezetéssel vonulhatott a félidőre.

A meccs itt igazából el is dőlt, legalábbis a Bearsnél ezt gondolták. A második félidőre azzal a mentalitással mentek ki a játékosok a pályára, hogy éljék valahogy túl a maradék 30 percet. És majdnem visszaütött ez a mentalitás. A támadók csak 3 pontot tudtak feltenni a táblára, és Trubisky is több látványos hibát vétett. Köztük egy INT-et az ellenfél egy yardosán.

A Redskins ellenben úgy ment ki a második félidőre, hogy már minden mindegy, nincs mit veszíteni. Ennek megfelelően végig agresszív playhívások jöttek, és többször is nekimentek a támadók a negyedik kísérletnek. Ennek 2 TD lett az eredménye, és 7 perccel a vége előtt úgy tűnt, még akár fordíthat is a Redskins. Csakhogy negyedik kísérletnél jött Danny Trevathan, aki egy qb sneaknél kiütötte a labdát Keenum kezéből. Ezzel pedig ténylegesen eldőlt a mérkőzés.

A Bears kis híján belealudt a meccsbe, de végső soron megérdemelten nyertek. A védelem 5 labdát és 4 sacket szerzett. Khalil Mack folyamatosan Keenum arcában volt (2 sack és 2 kierőszakolt fumble fűződik az ő nevéhez), Ha Ha Clinton-Dix pedig kétszer is leszedte a labdát. Az egyikkel ugye vissza is futott.

Igazából a támadókra sem lehet nagyon panasz, legfeljebb az, hogy a második félidőben nem nagyon szereztek pontokat, de ez valamennyire betudható annak is, hogy az elején parádézó Gabriel agyrázkódás gyanúja miatt kiesett. Nélküle pedig Trubisky nem tudott olyan magabiztosan játszani, mint tette azt az első félidőben.

A fővárosiak részéről azt lehet mondani, hogy a kitartásuk becsülendő, de nem voltak egy szinten a Bearsszel. Ugyan Keenum 3 INT-et is dobott, de nem lehet azt mondani, hogy rajta ment el a meccs. Azért csak összehozott 332 yardot és 2 TD-t. Igaz ennek többsége a második félidőben jött, amikor a Bears már félig aludt. A támadófal már inkább volt hibás ebben az eredményben. Sem futáshoz, sem passzhoz nem tudtak jól blokkolni, így pedig azért nehéz.

A Bears tehát nyert, de a jövőben nem kellene ennyire elengedni a második félidőt. A Redskins ellen még belefért (bár kicsit rezgett a léc), de egy erősebb ellenfél ellen ebből még lehetnek problémák.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!