Connect with us

Összefoglaló

Kiváló meccset hozott az SNF, Watson fél szemmel is zseniális, újra jól játszott az Eagles

Kiváló meccset hozott a vasárnap esti rangadó, az Eagles támadófala dominált, az utolsó másodpercben nyert a Colts, Watson fél szemmel is zseniális, Matt Schaub pedig a garbage time-ban majdnem visszahozta a Falconst. 

Green Bay Packers @ Kansas City Chiefs 31-24

Szorosabb volt, mint vártam, a Chiefs Andy Reidnek köszönhetően Matt Moore-ral is végig meccsben volt. Persze Reid hozta a szokásos formáját, és a zseniálisabbnál zseniálisabb playdesignok mellett ismét rosszul menedzselte a meccset, aminek ékes példája a találkozó végi negyedik és három szituáció a félpályáról, ahol puntolt a Chiefs, majd sosem kapta vissza a labdát.

Matt Moore jól játszott (24/36, 267 yard, 2 TD), a Chiefs offense működött az egyébként jó Packers defense ellen, végig tartotta a lépést a Packers offense-szel, ám LeSean McCoy fumble-je végzetesnek bizonyult, az jelentette a hétpontos különbséget a csapatok közt. Persze Moore nem volt képes olyan hihetetlen dolgokra, mint Mahomes vagy épp a túloldalon Rodgers, de teljesen rendben volt, ami persze köszönhető ennek a kiválóan összerakott offense-nek Reid vezetésével, no meg a jobbnál jobb fegyvereknek.

Érdekes módon a Chiefs védelme is jobban játszott a vártnál, kifejezetten a front7 (12 QB hit), amely ráadásul sérülésekkel is volt tizedelve. Ki kell emelni Tanoh Kpassagnont két sackjével.

És akkor elérkeztünk a Packers offense-hez, amely kiválóan játszott. Rodgers parádés volt, egészen hihetetlen labdákat dobott meg (mint az alábbi), a Chiefs szurkolói most megtudták, milyen lehet másoknak Mahomes ellen játszani. Aaron Jones pedig mindeközben szupersztárra növi ki magát Matt LaFleur alatt, hiszen a földön mutatott teljesítménye mellett a levegőben is brillírozik: az éjszaka folyamán 67 futott- és 159 elkapott yardot hozott össze 2 TD kíséretében. Nagyon klappol ez a Packers offense, megvan az összhang a főedző és az irányító közt. Emellett Adams hiányában Rodgers nagyon szépen szétosztja a labdákat, megint 8 játékosnak volt elkapása. Tényleg jó nézni ezt az offense-t a kezdeti kisebb nehézségek után.

A Packers 7-1-gyel áll és nem csak playoff-, hanem SB-contendernek is tűnik ilyen játékkal. A Chiefs 5-3-mal áll, a csoportelsőség minden bizonnyal meglesz év végére, főleg hogy Mahomes hihetetlen módon már két hét múlva játszani fog a Titans ellen, ha igazak a hírek. Ha a védelem ilyen formát tud hozni, akkor a végelszámolásnál is ott lehet a Chiefs.

(katonadani)

Philadelphia Eagles @ Buffalo Bills 31-13

Amikor már feladná az egyszeri Eagles-szurkoló, akkor visszahúzza őt a csapat. A végeredmény talán kicsit csalóka, mert sokáig szoros volt a találkozó, az Eagles megint lassan kezdett, és egy Brandon Graham Josh Allenen szerzett kierőszakolt és összeszedett fumble-je kellett hozzá, hogy TD-t tudjon szerezni az első félidőben.

A legnagyobb dicséret az Eagles támadófalat illeti, ugyanis a második félidőben Kelceék átvették az irányítást és egész egyszerűen domináltak. Az Eagles nagyon jól tud előnyben játszani, hiszen emögött a fal mögött Howard és Sanders is rendkívül jól tud futni, hosszú drive-okat tud vezetni a csapat, csak erre nem volt eddig lehetőség, mert óriási hátrányba kerültek az első félidőben. Most a Bills nem tudott elhúzni az első két negyedben, így az Eagles végül 218 yardot pakolt fel a táblára a földön – Howard 97, Sanders 74 egységig jutott.

Wentz is kiválóan játszott a borzasztó időjárási körülmények ellenére is, hatékony volt a levegőben és két nagyon fontos harmadik kísérletet is megoldott lábon, ez a játék kifejezetten zseniális volt, ahogy improvizálva a nem működő screen passz helyett ő maga rohant a falemberei mögött.

A Bills szurkolói kicsit aggódhatnak a védelem miatt, két egymást követő meccsen nem mutatott úgy a defense, mint korábban. A Bills offense sem tudott lángra kapni a meccsen, még az Eagles cornerbackjei is jól néztek ki Buffalóban. Josh Allennek a mély passzok továbbra sem mennek, habár itt ezért nem lehet hibáztatni, mert orkán erejű széllökések voltak. Ettől függetlenül nem játszott jól, 50%-os pontosság alatt maradt és volt három fumble-je is. Az offense nagyon esetleges volt most is, és a defense most nem tudta kisegíteni a társakat.

Az Eagles így letudta az idegenbeli menetelését, most egész novemberben nem mozdul ki Philadelphiából, és decemberben is a Dolphinshoz, a Redskinshez és a Giantshez kell csak utaznia, így az 50%-os mérleg ellenére lehet reménykedni a szurkolóknak. A Bills 5-2-es mérleggel továbbra is erős wild card contender, a sorsolásra tekintve illene is bejutni a playoffba, de a védelemnek újra formába kell lendülnie.

(katonadani)

Denver Broncos @ Indianapolis Colts 13-15

Azt már megszokhattuk ebben a szezonban, hogy ha a Colts játszik meccset, annak az eredménye egy labdabirtokláson belül lesz. Ez a Broncos ellen sem volt másképp, végül a Colts mezben 200. meccsét játszó Adam Vinatieri lett a hős.

Nehezen indult be a mérkőzés mindkét támadó oldalon. A taktika igen hasonló, hiszen mindkét oldalt általában a jó eredmény eléréséhez szükséges a futójáték Lindsay-től és Macktől. A Broncos védelme jól szedte ki a játékból a Colts offense két legfontosabb tagját, T.Y. Hiltont és Marlon Macket. Mack 19 futásból átlagolt 4 yardot, de többször is negatív yardon állította meg a védelem, Hiltonnak pedig mindössze két elkapása volt, de ebből az egyik a győzelemhez kellett.

A jubiláló Vinatieri első mezőnykísérletét 45 yardról kihagyta, majd a Broncos offense kapta magát össze hamarabb és McManus két field goaljával hat pontos előnyre tettek szert, amire a félidő vége előtt a Colts veterán rúgója egy 55 yardos sikeres kísérlettel válaszolt.

A második félidőre sem változott sok minden, mindkét fél törekedett arra, hogy a futás elinduljon, és ezzel előnyre tegyenek szert. Végül a Broncos és a Colts is négy yardos átlagot hozott össze, de fontos pillanatokban mindkét védelem jól állította meg az RB-ket. A két irányító végül TD nélkül maradt, de mindketten nyomás alatt játszottak. Flacco három, míg Brissett négy alkalommal került a földre az ellenfél front7-jének köszönhetően.

A védelmek jó szereplése mellett még azért megemlíthető, hogy mindkét csapat 10-10 szabálytalanságot követett el, többször olyan esetben, amikor megkapták volna a labdát. A Colts oldaláról Rock Ya-Sinnek volt még igen rossz napja, hiszen egymaga szedett össze öt sárga zászlót.

A végéhez közeledve Vinatier kihagyott extra pontja miatt egy pontos hátrányban voltak a hazaiak, és végül 1:55-el a vége előtt kaptak még egy esélyt, hogy megnyerjék a találkozót. Rögtön az első playnél Brissett Von Miller karjai közül szabadult ki saját endzone-jában a safetyt és a vereséget elkerülve, és végül egy 35 yardos passzal találta meg T.Y. Hiltont, aki nem kis akrobatikával együtt szerezte meg a labdát. Végül 20 másodperccel a vége előtt Vinatieri egy 55 yardos mezőnygóllal döntötte el a mérkőzést, Colts mezben ez volt neki a leghosszabb győzelmet jelentő rúgása.

Győzelmével a Colts 5-2-es mérleggel vezeti az AFC South csoportot, még a Broncos 2-6-os mérlegével már inkább a következő szezonra koncentrálhat.

(kronikk)

Oakland Raiders @ Houston Texans 24-27

A Raiders Houstonban nem kicsit nehezítette meg a Texans dolgát, de végül érvényesült a papírforma. A két remekül játszó irányitó közül Watson örülhetett a végén.

Egy végletekig szoros mérkőzést játszott a két csapat a Texans otthonában. Végül a negyedik negyedben tudták megfordítani a meccset a hazaiak. A két irányítón nem múlt semmi. Carr 285 yarddal, 3 TD-vel és eladott labda nélkül zárta a mérkőzést. A másik oldalon Watson 279 yardig, 3 TD-ig jutott el és ő sem adta el a labdát, a végül meccset megnyerő TD-passza egészen hihetetlen volt, hiszen kapott egy rúgást az arcába, és félig vakon találta meg Fellst a célterületen.

A Houston szurkolók legnagyobb örömére úgy tűnik DeAndre Hopkins is felkelt téli álmából és úgy kezd játszani, mint ahogy tavaly láthattuk tőle. A Colts után a Raiders ellen vezéralakká vált, 11 elkapásból szerzett 109 yardot. Futások terén az idei szezon egyik meglepetésembere, Carlos Hyde hozza szokásos jó formáját. A Chiefstől érkező RB-től nem várták sokan, hogy ilyen teljesítményre lesz képes új csapatában.

Azért hazai oldalon nem minden jó és szép, hiszen a szezon során remek formában játszó J.J. Watt sajnos újra megsérült, és a 2019-es évre ő már be is fejezte a focit. Nagyon rosszul jött ez a Texansnak, hiszen láthattuk, hogy passz siettetésben milyen fontos láncszeme ő a védelemnek.

A másik oldalt nézve Carr teljesítményre nem lehet panasz, hiszen ő mindent megtett a győzelemért, de ez most kevés volt vasárnap este. A futások terén most kissé visszafogott formát mutatott az újonc Josh Jacobs a 66 yardjával. Renfrownak azonban mindenképpen emlékezetes lesz az estéje, hiszen az újonc WR első TD-jét szerezte az NFL-ben, méghozzá nem is akármilyent, egy 65 yardosat. Még kiemelhető a sérülésből visszatérő Tyrell Williams is, aki egy touchdown mellett 91 yardott szorgoskodott össze.

A védelem nyomást tudott helyezni Watsonra, akit három alkalommal is a földre vittek, de a fontos játékoknál pont volt annyi ideje, hogy nagy játékot csináljon. Győzelmével a Texans tapad a csoportot vezető Coltsra 5-3-mal, még a Raiders újra negatívba fordult és a Chiefs mögött már 3-4-gyel áll.

(kronikk)

Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons 27-20

Az ezer sebből vérző Falcons erre a hétre még kezdő irányítóját is elvesztette, és nem túl jó előjelekkel várta a Seahawkst MVP formában vezető Wilsonékat. Két ellentétes félidőt láttunk, aminek végén a vendégek örülhettek.

Az első 30 perc pont úgy történt, ahogy várhattuk. A Seattle minden tekintetben dominált a pályán, és a pocsék formában lévő Falcons pedig ezzel nem tudott semmit sem kezdeni. Carson és Penny futásait nem tudták megállítani, de ezek mellett még Wilson is jól találta meg elkapóit a pályán. A védelem pedig nem engedte levegőhöz a Matt Schaub vezette offense-t, és még két labdát is szereztek tőlük az első két negyed alatt.

A Carson – Penny tengely végül 151 yardig jutott a mérkőzésen, elkapásban pedig Lockett szerzett 100 yardot, valamint a redzone-ban Metcalf villogott két TD-jével. Ezek után mindenki azt várhatta, hogy a 0-24-es félidei állás azt jelenti, hogy eldőlt a mérkőzés és csak meg kell várni még lepörög a következő 30 perc is. Úgy tűnik ezt a Seahawks is elhitte, hiszen a mérkőzés második felére rendesen meglepték őket.

A harmadik negyedre mintha mezt cseréltek volna a csapatok. A Falcons támadásai elindultak, míg a Seahawks ráült az eredményre, és nem tudott előrehaladni. Schaub végül a mérkőzést 460 yarddal, 1 TD-vel, valamint egy INT-tel zárta. Julio Jonest a második félidőben többször megtalálta, aki végül 152 yardig jutott, de Ridley, Hooper és Freeman is több mint 60 elkapott egységet ért el.

A nagy felzárkózásbán végül Devonta Freeman hibája bizonyult végzetesnek, hiszen az endzone közelében fumble formájában elvesztette a labdát. A Falcons még megpróbálta kétszer is az onside kicket, de ezek nem jöttek be, így végül nem tudták ledolgozni 24 pontos hátrányukat.

Győzelmével a Seahawks továbbra is tapad 6-2-es mérlegével az NFC egyetlen hibátlan csapatára ,a 49-ersre, még az 1-7-tel álló Atlanta minden bizonnyal a következő szezonban egy teljes megújuláson esik át.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!