About the author

35 Comments

 1. 1

  ducksfan

  Jarred az egyetlen Flacco hívő a szerkesztőségben? Én két forgatókönyvet tudok elképzelni: az egyik, hogy a Chiefs offense kimegy a pályára és az elmúlt két meccset el akarják feledtetni, újra SB esélyes csapatnak akarnak látszani, és sikerül is nekik. Ekkor kinéz egy 20+ pontos zakó.
  A másik, hogy nem sikerül nekik, és egyre frusztráltabbak lesznek. Ekkor szoros meccs, FG ide vagy oda dönt majd.
  Fontos lenne, hogy a Broncos kerüljön előnybe, hogy extra lélektani nyomás legyen Mahomes-on. Az első negyed szerintem sorsdöntő lesz: ha ott megfogják a Chiefs támadókat, akkor lehet reménykedni.
  (Bár én idén már kétszer reménykedtem a végéig, és csak hosszas qrvaanyázások után nyugodtam le valamelyest.) És Mahomes azért nem Trub, szóval a legvégéig maximális koncentráció kell és egy kis mázli.

 2. 2

  wolandrule

  Meg kell újulni a Chiefsnek. A Patriots megmutatta a PO-ban, hogy mit kell csinálni ellenük, azóta is működik (ugyanez igaz a Ramsre is). Nem lehetne most kellemetlenebb ellenfél nekik, mint a belendülő Broncos idegenben, rövid héten. Szerintem viszonylag simán nyer a Denver.

 3. 3

  Fetyke

  “Meg kell újulni a Chiefsnek.”
  Leginkább a védelemnek. Ha ennyire nem tudják megállítani a futást továbbra sem, akkor ez a szezon kuka.

 4. 4

  csak ezt ne

  A csütörtök este megint belehúzott, holott pár hete erre legyintettünk volna, most meg egy kulcsmeccs lett belőle.

  A Broncos védelme (sajátos módon Chubb kiesése után) összeállni látszik, hát most kapnak azért egy komolyabb tesztet. De a Colts és a Texans azért megmutatta, hogy lehet limitálni a csodagyerek vezette O-t is. Ebben kulcs, hogy tudjanak futni, és lehetőleg lent tartsák a pályáról, de papíron ezzel nem lehet gond, sőt itt hatalmas előnyben van a Denver az eddigiek alapján.

  Az ennyire nyilvánvaló pontokra természetesen mindkét fél fókuszálni fogja a (rövid) felkészülését, és nagyjából ezen is fog múlni a meccs. Sőt a KC további esélyei is jórészt. Ha most, amikor ez a legfőbb feladat, hogy valahogy megállítsák a futást, és a Broncos garantáltan meg fog próbálni futni ellenük, amíg esetleg 2 TD-nél nagyobb hátrányba nem kerülnek egész biztosan, ezt árgus szemmel fogják figyelni, és ha megint elbuknak, akkor megvan az Achilles pontjuk.

 5. 5

  bjeela

  Stimmel, de a támadófal és főleg a futás kellene, hogy ismét működjön, mert nagyon úgy fest, hogy Mahomes egyedül már nem elég.

 6. 6

  wolandrule

  A támadóknak is. A futás nulla, a passzjáték a Texans ellen (és előtte is) dadogott, csak az ad hoc dolgok működtek (szabadjáték, Mahomes feldobja, valahogy td, stb.). Van bajuk rendesen, plusz a sérülések. Meglepett az egyhangú szerkesztőségi szavazat, főleg idegenben.

 7. 7

  csak ezt ne

  Na szerintem az nem fog menni, és jobb ha nem is erőltetik. A futás nem nő ki egyik hétről a másikra, főleg nem Denverben, szerintem ebben a tekintetben nekik sincs választásuk azt kell nyomniuk amiben erősek, és pontokat többnyire TD-t szerezni minden drive-ból. Ha 30 pont fölé mennek megnyerik a meccset. Főleg az elején kellene nagyobb előny, hogy ne maradjon opciónak a lassú víz partot mos stratégia.

 8. 8

  bjeela

  Nem aktuálisan erre a meccsre gondoltam, hanem általánosan, kvázi az idei szezon utolsó harmadára kellene felépíteni újra a futást, mert ha nem, akkor a szezonjuk a kukában végzi.

 9. 9

  csak ezt ne

  Úgy igen, mert látszik, hogy ez így sebezhető, kellene egy potensebb futás az biztos, és kevesebb fumble, ezt rendelte nekik az orvos az biztos.

 10. 10

  baglacko

  Szezon előtt még arról volt szó, hogy teljesen mindegy mennyire rossz a Kansas védelem, mert majd a támadók kompenzálnak. Jó látni, hogy találtak ellenszert ellenük, az viszont kissé aggasztó, hogy miért nem reagál erre a Chiefs? Vagy a védelmen kellene erősíteni, vagy a futójátékhoz kellene nyúlni megint egy kicsit. Pengeélen táncol ez a csapat, mert teljesen Mahomesra építenek mindent. És mi van ha megsérül? Nincs B terv

 11. 11

  Fetyke

  “miért nem reagál erre a Chiefs?”
  Lejjebb már céloztak rá, hogy azért mert ez nem olyan egyszerű. Bármilyen furcsa de paradox módon pont a futójáték és a futás elleni védelem az, amit szerintem sem lehet egyik napról a másikra megjavítani. Mert ha itt nem működik valami, akkor az azért nem működik, mert olyan komoly szerkezeti, játékos képességbeli gond(ok) van(nak), amin nem lehet sima playbook javítással átlendülni. Ha a támadófal fizikálisan nem képes utat nyitni a futónak, akkor még egy Zeke sem tud csinálni semmit sem a futójátékoddal. Ha a védőfal és a LB sor nem alkalmas a futások megállítására, akkor azzal nem nagyon tud mit kezdeni egy edző sem. Ezen legközelebb már csak a következő holtszezonban tudsz igazán segíteni.

 12. 12

  baglacko

  Értem. Akkor viszont óriási bajok lesznek itt. És amatőr hibának tűnik, hogy ennyire bíztak abban a holtszezon alatt, hogy működni fog a rendszer. Ebből még egy csúnya leolvadás is lehet, mint tavaly pl a Panthersnél. Ne így legyen, de aggasztó dolog ez a kilátástalanság.

 13. 13

  Fetyke

  Meglátjuk. De tény, hogy ha csak nem történik valami csoda, akkor nem lesz könnyű a szezon hátralévő része, mert sok olyan csapattal fognak még játszani,akik nem rosszul, sőt jól futnak, és a védelmük sem rossz, sőt inkább jó. Kezdetnek mindjárt jön a Broncos után a Kansashez egy Packers-Vikings páros. A szezon előtt ezeket fix egyesre vettem, ma már nálam ezek nem ennyire egyértelmű mérkőzések lennének.
  De azért ne temessük még a csapatot. Jó csapat ez, csak vannak gyengéi, amire a többiek most úgy látszik nagyon ráharaptak. Azért 4-2-nél még ne kezdjünk el leolvadásról beszélni.

 14. 14

  Fetyke

  Szegény Jarrednek meg megint jut egy Jets-Packers…. :)

 15. 15

  baglacko

  Nem azt mondom, hogy most leolvadnak. A Panthers 6-2nél pukkant ki. De ha 4-0 után 4-3 lesz holnap reggelre, akkor az már baj. És ha marad ez a forma akkor egy Vikings már kb esélyesként fog érkezni. Várom, hogyan fog ez alakulni. 😎🏈🐬

 16. 16

  Leonidasz007

  Az most amugy Darnoldal nem néz ki olyan rosszul

 17. 17

  kitalaltnev

  Egy korántsem sétagalopp Pats-Jets lesz az az MNF. ;)

 18. 18

  jimboy #SPALack

  nálam nagyobb Flacco hívő nincsen. viszont mivel szeretném hogy szopjon a Chiefs, ezért muszáj volt rájuk tippelni…

 19. 19

  Fanyul23

  hát inkább illik rá a nem jó, de nem is tragikus jelző.

 20. 20

  Fetyke

  Hódít a Bjeela féle tippmódszer! Azért érdekes lesz ez az FK tippjáték, ha mindenki arra a csapatra tesz ezentúl, amelyiket vesztesnek szeretne látni. :DDD

 21. 21

  Bélabá a csótány

  Ezeket a kommenteket elteszem egy humorosba… :D

 22. 22

  Fetyke

  A cikkben is benne van, hogy a mérkőzés kulcsa nem a Chiefs offense kezében van/lesz. Ha a kansasi védelem továbbra sem tudja megállítani a futást, akkor Mahomes-ék hiába akarnak javítani,ez a pálya széléről nem lehetséges. Futtatni kell a labdát és az órát, és nem szabad fölengedni a pályára Patrickékat!

 23. 23

  Bélabá a csótány

  “A ló néz, a Flacco lát,felszívnék egy Chiefs kólát.”-John Elway

 24. 24

  Dongatto

  Azèrt ilyenkor kivancsi lennèk hogy Kareem Hunt ha ottlenne akkor is ilyen könnyen àllìtottàk volna meg a vèdők a futàsokat?
  Vissza sìrjàk e majd Őt?
  Vàrom a 9ik hèten a visszajövetelèt a Brownsba.

 25. 25

  Zoltán Debreczeni

  Méltatlanul alulértékelt kurvázás. Ezt képesítened kéne.

 26. 26

  Bandi

  Most, hogy a tippjátékben a először Chiefs ellen tettem tuti nyerni fognak.

 27. 27

  Gáspár Bollók

  Valahol azt olvastam, a futás elleni védelmet könnyebb rendbe hozni, mint a passz ellenit, de persze nem értek hozzá…

 28. 28

  ducksfan

  Legyen mondjuk 36-24 arányban a Broncosnál a labda (ez kicsit optimista részemről). Ha feltesszük, hogy hosszú drive-okat sikerül vezetni, mondjuk olyan átlag 5-6 perceseket, akkor 6-7 drive jönne össze. Legyünk optimisták, hogy 4x pontot szerzünk, mondjuk 2TD és 2 FG. Az 20 pont.
  A 24 perc alatt Mahomes gyorsabban halad, és ő mondjuk átlag 3-4 perc alatt végez, akkor ez 6-8 drive. Ez kb annyi, mint a Broncos oldalán. Majdnem X. De a kérdés, hogy kiben bízunk inkább: Mahomes vagy Flacco vezet inkább több TD drive-ot? És szerintem sajnos nem a Báró Úr. :(
  Szerintem továbbra is a KC támadói fogják eldönteni a meccset, mert körülbelül annyi támadásuk lesz (ha nem több) mint a Broncosnak, az dönt, ki lesz a hatékonyabb: FG-kel nem lehet nyernia KC ellen.

  A védelem összehozhatna egy pick six-et :)

 29. 29

  Leonidasz007

  Hát tekintve hogy idén nem lesz mégse olyan meccs, ezért valami időtálló fiókba tedd :D Megzavart Fetyke, már mindenhol Packerst lát.

 30. 30

  Jarred

  Hát ja. De ez még nem is az igazi szenvedés. Az az utána jövő Dolphins-Steelers lesz.

 31. 32

  Bélabá a csótány

  Done

 32. 33

  Fetyke

  Csak azt hagyod figyelmen kívül, hogy ha sokat van lent időben a támadósor, akkor valahogy nem lesznek olyan hatékonyak, ha felmennek. A csúcsformában lévő Brady és P.manning vagy Rodgers ellen is ez volt a csodaszer. Lehet pszichés okai vannak, de olyankor olyan, mintha nem lennének kellően bemelegedve a támadók, és könnyebben csúszik hiba a játékukba. Márpedig ha eleve kevés a lehetőség, akkor minden hiba még jobban számít, még görcsösebb lesz akarás, és érted… :)
  Persze azért pontokat kell gyártani a támadósornak, de Mahomes ellen a legjobb védekezés a támadás. :D

 33. 34

  Fetyke

  Szerintem ez akkor igaz, ha a sémával van a helyezkedéssel van a gond. De ha képességbeli a probléma, akkor azt itt viszont már sémával és trükkökkel sem tudod eltüntetni.
  Megint csak magunkat hoznám példának, tavaly elengedtük Stephen-t és leigazoltuk helyette Richardsont, és nem tudom miért, de egyből luk keletkezett a fal közepén, nyeltük a yardokat, mint kacsa a nokedlit, és nem tudtunk ellene tenni semmit. Ráadásul ezért minden más (pl a pass rush) is megcsúszott kicsit nálunk. Visszahoztuk Stephent, máris jobban összeállt a futás elleni védekezésünk…

 34. 35

  ahanem

  Flacco biztos hogy lát még? :DDDDDDDD

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team