About the author

20 Comments

 1. 1

  Debreceni József

  Azért megnézném azt a lábujj elleni tackle-t😂

 2. 2

  egy köcsög pecces

  jaj de irigy ez a Zolika :D

 3. 3

  Krisztian Fekete

  Lehet, miközben épp vitték földre, a lába a levegőbe lendült, és valakibe beleakadt. :)

 4. 4

  Fetyke

  “Sokszor vannak érthetetlen megmozdulásai.”

  Ezt is lehet az “öregedés” számlájára írni esetleg. A kor előrehaladtával nem csak fizikálisan romlik a test, de szellemileg is egyre lassabb és gyengébb lesz. Nyilván egy átlagos életvitelben nincs nagy különbség a 35 és a 42 év között ezen a téren, de egy ilyen sportban, ahol nagyon gyorsan kell jó a döntéseket meghozni azért már érzékelhető lehet.

 5. 5

  Tamer Link

  A nehéz nem azt jelenti, hogy lehetetlen!

 6. 6

  Zoltán Debreczeni

  A köcsög Peccesek nagyon várták már a decembert. Ha föltámad még idén akkor annak lassan itt az ideje. A muszáj meg januáréban jön el ugye. De eddig szomorú nézni. Még 5 TD kellene a 4 meccsen. Hú de meleg a pite.

  No meg olyat is hallani, hogy puhány.
  Ez igaz is lehet. Azért élt meg 300+ meccset a kis zselétestével mert a zselé nem törik.
  https://www.pro-football-reference.com/leaders/pass_sacked_career.htm

  Hajrá a pontos labdákkal Tibi bácsi!

  (Brady 0m DM)

 7. 7

  Arnold Patsenegger

  Sok minden nem segíti idén. Mondhatnánk a támadófalat, a FB kiesése a gyenge futó játék és a TE játék teljes hiánya, meg a WR szappanopera ami idén volt. De Tom sem olyan meggyőző idén. És nem is azzal van a gond, hogy nem tudja megdobni a labdákat, egyszerűen sok rossz döntést is hoz. Sokszor vannak érthetetlen megmozdulásai.

 8. 8

  Debreceni József

  Lehet🙂Lehet hogy a lábujja volt az Akhilles-sarka😂 10 éve meg kellett volna azt a sarkot ütni

 9. 9

  acsdav2

  De ez már nyílt titok szinte, hogy Brady visszavonul, nem? Eladó Bostoni ház, New Yorkban iskola keresés a gyerekeknek stb.

 10. 10

  kitalaltnev

  Nyilvánvalóan valamit még kell találni a boszorkánykonyhában, mert Brady falának befoltozása az elkövetkezőkben szerintem már nem várható, s az elszakadni ritkán tudó elkapókra várni a vérszemet kapott KAN és BUF ellen pláne nem lesz életbiztosítás.

 11. 11

  Remete

  Az elmúlt 1-2 évben mindenki azt mondta, hogy igyekeznek segíteni neki, amikor azt feszegette bárki, hogy nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet a csapattól, szemben pl. egy Manning-gel akinek mindent a segge alá toltak, hogy szerezhessen még gyűrűt, amikor már ő maga kb. mozogni sem tudott, több INT-je volt, mint TD-je. Ehhez képest mit kapott Brady? A tavalyi drafton egy db első körös falembert, aki azóta 3 meccsen ha tudott játszani? Meg idén egy első körös elkapót, akiről ismert, hogy nem tud igazán útvonalat futni, az erőssége az 50-50-es labdák behúzása (láthattuk, hogy épp egy ilyenből lett INT az előző meccsen épp mellette). Közben elment két TE (a sérülékeny Hollister-rel együtt 3), egy falember (ha a tavalyi évi Solder esetet nem nézem), megsérült egy másik (ill. az elment helyére képzelt is ismét), pár szezon alatt lett egy Cooks, egy Amendola, és egy Hogan minusz is (utóbbiért nem akkora kár, bár azért a mostaniaknál még ő is jobb volt, legalább tudta merre kellene futnia az útvonalat, jobb volt a kémia Brady-vel, a dropokat meg hagyjuk nagyon “előkelő” helyen a Pats idén drop mutatóban, talán 2., de lehet, hogy 1.).
  Bármilyen furcsa is, kicsit olyan ez az év, mintha BB új QB-t akarna, és ezért nem igyekszik megtenni mindent, hogy Brady életét megkönnyítse. Tavaly jó O-line és futójáték volt, alig kellett passzolnia Brady-nek, pedig sokkal jobb helyzetben voltak elkapófronton is, ha másért nem, Gronk miatt akit bár igyekeztek nem használni, biztonsági opciónak, és remek blokkolónak mindig ott volt. Csak emlékeztetőül, Gronk majdnem háromszor annyi TD passzt kapott el Brady-től, mint bárki más az elmúlt 20 év során, pedig a 9 éve alatt rengeteget volt sérült is! Hockenson semmit nem mutat ugyan, de ez szerintem a balf*sz séma hibája, tehetsége megvan. Szerintem illett volna megpróbálni feltradelni érte a Lions-szal, ahol baráti HC van…A TE játék nagyon komolyan hiányzik az O séma mindig is nagyon erősen épült rá. Persze Andrews baja sem jókor jött elő, nem a draft előtt, ez sem segít, bár Karras még mindig egészen OK. A gond Trent Brown elengedésével jött inkább (nem maga ez a hiba, nem a megtartása a lényeg, hanem a pótlása), olyan valakire alapozni mindent, aki egy snapet nem játszott még sérülés miatt… Akármilyen tehetséges-ígéretes is Wynn, mindössze egy Newhouse-t tartani mögötte óriási felelőtlenség! Egy gyenge láncszem a falban elég, ezt az Eagles meccs mutatta meg, amikor is remekül futott az Eagles, majd kiszállt Lane Jonhson, és annyi volt a futás, pedig azzal lehet megverni a Pats-et idén, ki is kaptak, szép előnyből.
  A védelem erős persze, és ők nyerik a bajnokságot, de azért engedtek 28 és 37 pontokat is a két vereség alkalmával, ahhoz, hogy végig fittek legyenek, kellene a támadósor is a pályán legyen, amihez futás is nagyon kellene, ami nincs, mert nincs fal, sem épkézláb, legalább blokkolni képes TE, lásd Allen korábban.
  Rossz ezt látni, mert akármennyire is olyan a rendszer, hogy mindenki pótolható, azért ezt Brady-vel megtenni elég szánalmas, és, ha valamikor, akkor most kéne egyszer Kraft beleszóljon BB dolgába, mint üzletember, neki éreznie kéne mekkora érték is egy esetleges 7. gyűrű Brady-vel! Ez a 20 év, 6 gyűrű, 9 döntő azért kéne jelentsen valamit, még egy ilyen gondolkodásmód mellett is, nem lehet egy kalap alá venni azzal, hogy valakitől elköszönnek 1-2-3 szezon után, mert az teszem azt pénzéhes lett, vagy valamit romlott a teljesítménye.
  BB mérlege negatív volt Brady előtt, a Browns ki is rúgta, és az 1/1 Drew Bledsoe-val (aki más HC-vel már járt SB-ban ugye) sem nagyon ment a szekér, zsenialitása ide vagy oda. Egyszerűsítve, BB elbukott már HC-ként Brady nélkül, többféle segítőgárdával és játékosállománnyal, Brady sosem bukott el QB-ként, egyetlen OC és minden téren megváltozott játékosállomány mellett sem. Brady mentalitása és játéka kellett BB-nek ezekhez a sikerekhez, főleg, hogy ő nem is támadóguru, a volt (és jelenlegi) OC-ket meg láthatjuk, hogy mire is mentek másutt, akár HC-ként. Brady bőven megérdemelné, hogy neki egy plusz gyűrűért akár 5 visszavonulása utáni évet is beáldozzon a Pats, amikor nem SB contenderek, “csak” stabil PO csapat mondjuk, akik lassabban építkeznek (ez azért nem lehetetlen vállalás egy ilyen edző zsenivel, akkor sem, ha pár pick-kel kevesebb van 1-1 drafton). De 1-2 év mindenképpen teljesen indokolt volna, magyarán későbbi akár több, akár első kör beáldozása, hogy Brady körül elit csapat legyen, trade próbálkozások elit játékosokért, amiből idén semmit nem láttunk a határidő előtt, pedig ott volt a piacon elit támadófalember a Redskins-nél, hogy csak egy példát említsek a haldokló O terén…
  Ha Brady visszavonul, és egy új QB-val nyernek is 1 gyűrűt pár éven belül, arra senki nem fog úgy emlékezni, mintha Brady behúz egy 7-et, ami brutális rekord… A Butler nem játszatás, és SB elbukás után ez is egy olyan húzás BB-től, amiért okkal lehet rá haragudni…

 12. 12

  Megawatt Szvetozár

  “Brady behúz egy 7-et, ami brutális rekord”
  Már az 5 is az volt, onnantól meg halál érdektelen, hogy 6 vagy 10. Az aktív QB-k közül Brady jelenlegi 6 SB-jének a felére sem esélyes gyakorlatilag senki, nincs miért hajtania.

 13. 13

  Megawatt Szvetozár

  Lehetséges, hiszen buttfumbleról sem hallottunk, aztán mégis…

 14. 14

  Remete

  5 SB-ja volt már játékosnak, nem QB-nak, de volt. 6 nem, így az rekord. Viszont 6 SB-ja van más csapatnak is. Azt egyetlen HC-QB párossal megdönteni, egyedüliként vezetni szerintem mindennél komolyabb eredmény… És nem csak a most aktív játékosokra lehet gondolni. Más sport példája: Schumacher 7 VB címéig senkinek nem volt 5-nél több, az is az ’50-es években. Ehhez képest most kb 10 év alatt van egy 4 címes (nem volt messze az 5.), és egy 6 címes pilóta, aki ha csoda nem történik beéri a Bajnokot jövőre. Ki gondolta ezt 2000-ben, hogy az 50 éves rekordot 3 ember is beéri, megdönti (jó, legyen csak 2 ember, de ha Vettel behúzza az 5-et, akkor is LH-nak is még meglenne az 5, senki más nem verte Vettel-t ezekben az években).
  Foci? A Juve és a Bayern egyszerre dönti meg a két ország rekordjait zsinórban nyert bajnoki címek terén, vagyis már mindkét országban a mostani sorozat a rekord.

  A fizetési sapka előtt gyakoribb volt az, hogy 1-1 csapat zsinórban tudott eredményeket elérni az NFL-ben is, ezt szándékozták nehezíteni a sapkával. Ettől függetlenül 1-1 szabálymódosítás nagyon komolyan befolyásolhat mindent, de senkit nem érdekel, ha a rekordokra tekint..
  És hát Brady hajt is, idén már azt is említették, hogy nemhogy 45, de 46-47 évesen is akár játszana… Nem az ő hozzáállásán múlik a dolog jelenleg, nem az ő teljesítménye a gond, még ha a számok az övéi is, amik gyengék… Ha 2 másodperced van dobni, és tudja az ellen, hogy nincs futás, akkor minimum rohadt jó elkapók kellenek, akik tudnak útvonalat futni és SZEPARÁLÓDNI. Ha gyengék az elkapók akkor kéne jó futójáték, jó fal ami időt ad. Most SEMMI nincs… Így nem igazán fair Brady-re mutogatni, hogy nem éles, meg azt mondani, neki kéne megtalálni a gyengébb elkapókat lézer passzokkal. Ahhoz idő kéne! Ha nincs idő, akkor nem várhatja meg, hogy az elkapó eldöntse melyik opciót futja, majd dob, el kell dobnia abban bízva, hogy mire a labda odaér, az elkapó is oda fog. Vagy a játékhívás ócska, hogy opciós útvonalakat enged, fix helyett, amikor látszik, hogy az elkapók nincsenek Brady hullámhosszán… Még intentional grounding-ot is dobtak rá idén egyszer. Soha az életben nem láttam még ilyet, hogy eldobja a labdát, és tisztán látszik, hogy az elkapó megáll, majd rossz irányba fordul, és ezt úgy ítélik meg, hogy szándékosan dobta olyan helyre ahol senki nem volt, amikor már rég a levegőben volt a labda amikor az elkapó rossz irányba fordult. Valami 30-40 yardos passz akart lenni, ami hosszú másodpercekig a levegőben van. Minden elhibázott útvonalra be kéne akkor dobni ezeket, ami nonszensz, viszont az eset megmutatta mennyire fogalmatlanok is az elkapói. Szerintem nem a 42 éves QB-nak kéne segíteni a töketlen újoncokat, hanem a csapatnak kéne segítenie a 42 éves rekorder QB-t, ahogyan Manning-gel tették. Nagy a különbség… Brady vitte a hátán a csapatot vagy 10 éven át, 500+ yardokat passzolt SB-okon, volt, hogy mégis elveszítve egyet, mert nem volt D a meccsen ami akár egyszer is megállította volna az ellent… Hol van a tisztelet egy legenda felé, amit egy Manning megkapott, és nem ő az egyetlen a sportág történetében. Én ezt hiányolom, azt hiszem jogosan!

 15. 15

  Remete

  Mekkora szégyen lenne, ha BB nem akarná megtartani, és elmenne máshova, akár sikeres lenne ott, akár nem?
  Ha nem sikeres, akár a stáb, játékostársak miatt, mert ott sem kap elit egységet, akkor rombolja az örökségét, pedig csak játszani akar, amit egy normális csapatban simán tud elfogadható szinten, ha már nem megy, ő tuti visszavonul, sem pénz, sem semmi nem indokolja, hogy ne tegye és lejárassa magát. De míg úgy érzi menne, és éhes a sikerre, miért hagyná ott amit szeret?
  Ha sikeres lenne, akkor meg végképp szégyen a csapatra és BB-re nézve, hogy nem adta meg a tiszteletet…
  Peyton-t akkor cserélték le amikor sérült volt. Brady nem az. Nem lesz magas draft cetli sem, és nincs olyan korszakos zseninek kinéző prospect sem a jövő évi drafton, akire azt lehetne mondani, hogy kihagyhatatlan (Burrow egyetlen komoly szezonja nem elég, Tua megsérült, lehet, hogy sosem fog tudni rendesen játszani már). Ilyen körülmények közt dobni Brady-t egészen egyszerűen undorító lenne, pedig valamiért nagyon ilyen szaga van a szezonnak nah, már a Jimmy G mizériakor is csak pislogott az ember, hogy egyáltalán felmerül, hogy lecseréljenek egy olyan formában lévő Brady-t, aki azóta 3 SB-ban járt, 2-t nyert is valakire aki “ígéretes”. De mégis felmerült, sőt olyan pletykák voltak, hogy BB inkább Jimmy G-vel ment volna, mert ő a jövő. Lehetséges, sőt, valószínű, hogy Jimmy G egész karriere alatt nem fog 3 döntőbe eljutni, nemhogy 3 éven át zsinórban, amit Brady 38-41 éves korában megtett!

 16. 16

  Remete

  Nem csak a rekordok hajszolása a lényeg, sőt, alapvetően nem az a lényeg. A lényeg, hogy Brady még tud és akar játszani. Az, hogy ez még komolyabbnál komolyabb rekordokat is jelenthetne csak hab azon a bizonyos tortán. Egy normális keretben a teljesítménye pedig még mindig biztosan átlagon felüli (tavaly szintén nem éppen a legjobb kerettel, már ami a passzt illeti is 97-es ratinget hozott, 2014 óta pedig minden évben jobb volt, mint pl. Rodgers, tavalyit leszámítva végig 100 fölött).
  Márpedig, ha egy legenda, akinek a franchise igen sokat köszönhet még szeretne játszani, akkor illendő megtisztelni azzal, hogy segítik azt, hogy ő sikeres lehessen, még annak árán is, hogy valamit gyengül az utána lévő időszak sikerességének esélye, ami alapvetően bizonytalan így is. Ez ennyire egyszerű, és ezt én nem látom jelenleg Brady-vel szemben, a draft-ot is beleértve egy káosz amit az O “megerősítése” címén csinálnak idén, pár éve még jó húzásaik voltak, lásd Cooks igazolása egy évre.

 17. 17

  Megawatt Szvetozár

  Én nem tudom, hogy Brady mit kap meg és mit nem, ez Kraft és BB dolga, kizárólag a rekordok halmozásáról írtam. Brady QB, az ő dolga a QB rekordok megdöntése (ha érdekli az ilyesmi), de azt már régen megtette. A csapat eredményeit meg nem neki egymagában kell biztosítani 100 évre előre, biztos lesz a Patsnek potens QB-je valamikor a jövőben is. Mindenféle szuper kategóriákat meg lehet ugyan kitalálni – mondjuk hogy Bradynek annyi SB-ja legyen, mint az utána következő 2 legjobb QB-nek együttvéve, mert az is milyen hihetetlen eredmény lenne ugyebár – csak semmi értelme, unalomba fullad. Szergej Bubka is akkor volt érdekes, amikor elsőnek megugrotta a 6m-t. Az, hogy összesen 35 világcsúcsot ért el, miközben senkinek sem volt esélye ellene, szép dolog volt, meg a pénztárcájának is biztos jót tett, de senki nem jött tőle lázba.

 18. 18

  Zoltán Debreczeni

  Öö? Végül is jobb, mintha azt hitted volna, hogy gyilkosságra keresek tettestársakat.

 19. 19

  bacsi977

  A franchise pontosan annyit köszönhet Brady-nek, mint Brady a franchise-nak.

 20. 20

  Remete

  Akkor ugyanannyira is kellene tisztelnie a franchise-nak Brady-t, mint amennyire ő tiszteli azt, lásd állandó alkalmazkodás a szerződésekkel a fizetési sapka miatt, minden jelentés szerint legalább $60M amit bent hagyott, és nem kell a duma a TB12 márkás kifizetésről (egyfelől az csak 2013 óta létezik, amikor már rég 3 SB-t nyert Brady 2004-re, szóval bőven lett volna miért pénzt kérnie abban a 9 évben is mielőtt egyáltalán lett saját márkája), de meg lehet nézni Brady adóbevallásait, pár elérhető, $8M éves bevételt számolt el minden reklámmal együtt, pedig az is volt neki egy csomó, a helyet a cége meg piaci áron bérli Foxborough-ban ráadásul, jah és nem is egyedüli tulaja, még Kraft egy haverja is résztulajdonos benne, ill. Guerrero is…
  Brady-nél alázatosabb, szerényebb, jobb hozzáállású vezér nincs a ligában, soha semmilyen egyéni rekordot nem hajszol, mindig csak a győzelem és a csapat számít neki. Ehhez képest ezer helyről olvasni, hogy lehetséges, hogy távozik szezon végén a jelenlegi állapotok miatt, és nem a hülye házeladással kapcsolatos pletykákra gondolok, hisz azt vett egy újat Connecticut-ban, félúton NY-hoz, ahogyan a trénere is arrafelé, egyszerűen készülne vele a visszavonulásra is, ill. Gisele-nek jó, ha közelebb NY munka miatt. A csapatban fennálló helyzetről olvasni sok helyen, és amit lát az ember nem is csodálkozik, én sem e cikkekre alapozom a véleményem amikor azt mondom, hogy gáz amit csinálnak, amennyire nem igyekeznek segíteni Brady-t, már tavaly is ezt mondtam amikor folyamatosan csak védőoldalra draftoltak kb., és Michel sem érv, futójuk előtte is volt, nem sokkal nyújt többet Sony sem amikor gyenge a fal, nem egy Barkley a gyerek azért, a keze meg különösen pocsék passzjátéknál… Wynn az egyetlen akit a fal megerősítésére hoztak két év alatt, már olyan akivel nem csak egy szezonra terveztek, mint Brown, közben többen elmentek, és Harry is semmi ahhoz képest mennyi veszteség volt 1-2 év alatt elkapó és TE fronton. Ennyi. Nem kell sokat keresni, hogy tömegektől hasonló véleménnyel találkozz, sokan érzik úgy, hogy nulla a tisztelet Brady felé jelenleg BB-től.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team