About the author

15 Comments

 1. 2

  bjeela

  Azért mekkora ciki a többi csapat számára, hogy ezzel a kis kacska kezével kiosztott az egyetemi alapszakaszban 5671 yardot, 60 TD-t, 76,3%-os passzpontossággal és még futott 368 yardot 5 TD-vel, aztán még a PO-ban az Ohionak 493 yard és 7 TD passzolva és futva 22 yard 1 TD, a döntőben a Clemsonnak 463 yard 5 TD passzolva, 58 yard 1 TD futva. Mi lett volna, ha nagy a keze?

 2. 3

  Gergely Angyal

  Megmértem a kezem, hát ha nagyon nyújtottam, akkor 21 centi fölé sikerült feltornászni.
  Bárcsak mással is így menne. :D

 3. 4

  zg

  Semmi.
  A cikk szerint a kézméret a labdabiztosság miatt fontos, nem pedig a passzolás miatt. Inkább a fumble statokat kellett volna ide összeszedned.

 4. 5

  zg

  Nem volt semmilyen teóriám. Arra világítottam rá, hogy amit te beírtál statisztikákat, annak ide semmi értelme nem volt, mert a cikk labdabiztosságról beszélt, és nem a passzolásról. :D

 5. 6

  DreadMan

  Fogd satuba az egyik végét, úgy nyújtsd. Biztos meglesz a 21. :D

 6. 7

  Kopi3.14

  Bungee jumpingolj vele.

 7. 8

  katonadani

  a cikket am én írtam, és nem hülyeség és nem is teória, hogy a kisebb kézben nehezebb erősen tartani a labdát :D egyszerűen nem tudod úgy átfogni és megszorítani, nem nagy ördöngősség ez.

  ráadásul a cikkben ott van az is, hogy Burrownál ez azért nem probléma, mert végig két kezet tart a labdán, így ez a fizikai “hiányosság” nem jön elő hátrányként. Nagykezű QBk is lehetnek hanyagok a labdával, lásd pl Wentz, szal nyilván számít a technika stb, ettől még ha valakinek kisebb a keze, akkor nehezebb megtartania abban a labdát, ha éppen rábasz egy hatalmasat hátulról egy benga edge rusher.

 8. 9

  bjeela

  Na, ezt eltrehánykodtam, bocs Józsi. ;) Ettől még akárki is magyarázza, de csak egy szempont a temérdek közül a nagy kéz a labdabiztosságban – tekintsük úgy, hogy kb. (hasraütéses szám következik) 10% -, ergo továbbra sem vagyok meggyőzve arról, hogy emiatt veszélyben lenne bárkinek a labdabiztossága, mert kicsi a keze. Ezért továbbra is állítom, hogy ha bárki emiatt azt állítja, hogy emiatt kevéssé labdabiztos valaki, azt hülyének tekintem. Kiverték már BigBen kezéből is lasztit és nem tudták RWilson kezéből és nem a kezük mérete miatt. És szeretném ismételten példának állítani Darren Sprolest ebben a kérdésben, aki tökéletes cáfolatát adja ennek a tévképzetnek.

 9. 10

  bjeela

  Apicsába, nem tudtam, hogy a csávó futó. Ezekkel a kamu QB-kkal mindig megjárom…

  Na, ne szórakozzunk már! Ez most komoly? De legyen, megnéztem a kedvedért azt is. A ficerének a tavalyi szezonban volt kőkemény négy fumble-ja, amiből egy, azaz 1(!) elvesztett fumble-ja volt. Hát ezt nevezem én lyukas kezű lúzernek. Nekem 22-es a kezem, mégis egészen tűrhető voltam majd minden labdás sportban és qrvára nem lehetett tőlem elvenni a lasztit, ha nem akartam és nem csak azért, mert pofán vágtam az illetőt.

  Ezek a fotelokoskodó statisztikák és méricskélések csak arról árulkodnak, hogy a seggfejek mindenhol seggfejek. Ha rajtuk múlna, akkor nem lennének Brees-ek, Wilsonok, Darren Sproles-ok, etc, etc ebben a sportágban. Ja, ha már Darren Sproles: a fickó konkrétan 168(!) centi magas(alacsony?), akkora a keze, mint egy kávéscsésze és mégsem sikerült túl soxor elvenni tőle a lasztit, pedig cipelte eleget. Nagyjából ennyit a kézméret kontra labdabiztonság teóriáról…

  De mintha a labdabiztonság a QB-k esetében a passzpontosságnál is megmutatkozna, vagymi. Hát nem pont a kertitörpék azok, akik a legpontosabbak? A fene se érti ezt…

 10. 11

  bjeela

  De hát éppen most írtam le, hogy a labdabiztonsággal sincs gond(bár úgy tűnik feleslegesen). És nem a te teóriádat kritizáltam, hanem a teóriát, amit a cikk(is?) sugall, ami nagy vonalakban úgy hülyeség, ahogy van(bocs, Józsi). A kézméretnek semmi köze a labdabiztonsághoz. Lehet neked akkora praclid, mint shaquille o’nealnek, ha nem jó a technikád, nincs elég erő a kezedben, vagy csak szimplán imádod egy kézzel fogni a lasztit, akkor annyi. Arról nem beszélve, hogy egy QB labdabiztonságáról legkevésbé a fumble-k száma árulkodik, sokkal inkább a tudás, a technika, a gyors szabadulás képessége a labdától, a jó mozgás/lábmunka képessége a zseben belül és kívül, a jó olvasás, a playek jó ismerete, a játékostársak mozgásainak, stratégiáinak jó ismerete, etc, etc. és sokadlagos a sorban az a képesség, hogy ha már nincs más lehetőség, akkor vigyázzon a labdára a rázúduló védők esetén vagy futás közben. Mindezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy bár látszólag hülyeséget beszéltem azokkal a korábbi statisztikákkal, de valójában nem. ;)

 11. 12

  fjanos

  Ez a méregetés ez diszkriminációzás kéremszépen! Senki nem tehet arról, hogy mekkorának születik – követelem, hogy minden QB állásra interjúvoljanak meg egy 165 cm alatti jelöltet! Igazságot a pici QB-knak! És periszkópot, hogy kilássanak a fal mögül! Ja és kapják meg Michael Bennett vállvédőjét, mert rájuk jó lenne…

 12. 13

  ahanem

  Most lemértem és nekem is 23 centi körüli, akkor most én vagyok Joe Burrow?

 13. 14

  ahanem

  Viszont ha kiverik a kezedből akkor nem az ujjaidra vernek rá nagyrészt hanem könyékre vagy alkarra, és valójában az ott levő izmok rándulnak meg és annak következtében esik ki a labda, de elég ha csak ökölbe szorítod a kezed és érezni fogod mely izmok azok pontosan.

  Meg ha már itt tartunk, kisebb kezet nehezebb eltalálni.

  Azért meglepett, hogy nagyobb a kezem, mint Burrowé, bár annyira mégsem, mert a magasságomhoz mérten abszurd a kéz- és lábfej méreteim. Lefogadom hogy Burrownak csak 45ös a lába. A kis amatőr.

 14. 15

  chester

  Es a tenyered mekkora?

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team