Connect with us

Hír

Burrow-nak kicsi a keze, de jót viccelődik rajta

Tegnap megkezdődött az NFL Scouting Combine és ugyan a gyakorlatokra még várni kell, többek közt az irányítók méredzkedésére már sok került hétfőn. Ez pedig érdekes beszédtémát eredményezett az 1/1 óriási favoritjával, Joe Burrow-val kapcsolatban, akinek ugyanis az NFL standardhoz képest elég kicsi a keze, mindössze 9 inches, azaz 22,86 centis – írja Charles Robinson.

Ezzel egyébként egész konkrétan a kisujj és a hüvelykujj vége közti távolságot mérik, és Burrow 9 inches keze holtversenyben a legkisebb 2008 óta az első körösök közt – Ryan Tannehillnek és Jared Goffnek volt még ilyen kis keze (érdekesség, hogy mindkettejüket Zac Taylor edzette a profik közt). Az átlag pedig az első körösök közt 9 7/10 inch, azaz 24,63 centi.

Burrow egyébként jót nevetett a témán és viccesen kiírta twitterre, hogy ennek tudatában elgondolkodik a visszavonuláson.

A Super Bowl MVP Patrick Mahomes azért bíztatta a folytatásra a fiatal irányítót és azt válaszolta, hogy az ő kis kezeinek elég jól megy egyelőre, szóval ő hisz Burrow-ban. Mahomesnak 9 1/4 inches a keze, tehát 23,5 centis.

Egyébként nem véletlen, hogy erre is van egy NFL “küszöb” (épp ez a 9 inch), hiszen a kis kéz miatt a labdabiztonság alapvetően alacsonyabb, könnyebben ki tudják ütni az irányítók kezéből a labdát, ha kis kézzel kevésbé tudnak rámarkolni a disznóbőrre. Persze Burrow-nál azért nem lesz ez faktor, mert gyönyörűen tartja mindkét kezét a labdán a zsebben és abból kimozogva is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!