Connect with us

Hír

Enyhítheti a marihuána-fogyasztás szabályait az új CBA

A marihuána-fogyasztás az egyik legkényesebb pontja az NFL szabályozási rendszerének. A játékosok, sok orvos és szakértő a szer orvosi célú felhasználásának engedélyezését támogatja, ugyanis a fájdalomcsillapítókkal (illetve egyéb drogokkal vagy épp az alkohollal) ellentétben a fű nem additív és nincsenek káros mellékhatásai. A legfrissebb hírek szerint az új kollektív szerződésben (CBA) a liga, ha nem is legalizálná a fű használatát, de sokkal toleránsabb lenne vele szemben.

 

Eddig az éves marihuána-tesztet az NFL április 20 és augusztus eleje között végezte. Vagyis a játékosoknak már márciusban le kellett állni a fűvel (egy hónap, míg kiürül a szervezetből) és augusztusig tartózkodniuk kellett a használatától, ugyanis bármikor tesztelhették őket. Az új szabályozás az április-augusztus sávot mindössze két hétre csökkentené, vagyis a kiürüléssel együtt nagyjából 1,5 hónapig tiltott csak a fű használata. Ráadásul nemcsak a tesztelés időszaka, hanem a kiszabott büntetések is csökkenni fognak, leszámítva persze a nagyon extrém eseteket.

Ez persze azokra nem vonatkozik, akik már korábban lebuktak, eltiltást kaptak és ezáltal bekerültek a rendszerbe, őket ugyanis jóval gyakrabban teszteli a liga.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!