Connect with us

Draft

A megváltó – Bengals draftértékelő

Könnyű helyzetből várta a Bengals a draftot, mert az 1/1 birtokosaként egy nem túl nehéz kezdő döntéssel szembesültek. Andrew Luck óta a legjobbnak vélt irányítóprospect hullott az ölükbe, lényegében csak az volt a kérdés, hogyan építkeznek köré.

Már hónapokkal a draft előtt tudni lehetett, mi lesz az első választás sorsa, így sok izgalmat nem tartogatott a draft eleje, de ettől függetlenül nem lehet negatívan értékelni a Bengals börzéjét.

1/1 Joe Burrow, QB

Joe Burrow tehát Cincinnatiben kötött ki, így pedig a csapat valószínűleg megtalálta a franchise irányítóját. Rá is fért már a városra a vérfrissítés, mert Andy Dalton bár egy szerethető figura, de semmiképpen sem lehet azt mondani, hogy jelenléte felkavarná az állóvizet.

Burrow tavalyi egyetemi szezonja historikus mértékekkel nézve is egyedülálló volt, minden szempontból kipipálta a prototípus irányító checkboxokat. Ennél azonban sokkal többről van szó az esetében. Nem csak jól játszott, de valódi vezér is volt, akinek az idény végére a kellő magabiztossága is megjött. Erre hatalmas szüksége lesz a profik között is, mert azt nem lehet állítani, hogy a Bengals egyértelmű favorit lehetne bárki ellen is a ligában. Azonban az LSU sem így indult neki a tavalyi idénynek és evés közben jött meg az étvágy a fiataloknál.

Burrow kiválasztása tehát egyértelműen adta magát, ettől függetlenül a Bengals szerencsésnek mondhatja magát, mert nem minden évben jön ki ilyen irányítótehetség az egyetemről. Lehet azzal érvelni az egész ellen, hogy Burrow szezonja teljesen kiugró volt, hogy a társak és az edzők rendkívül jól segítették a munkáját, de jelen pillanatban nem lehetett egyszerűen szemet hunyni a teljesítménye fölött.

2/33 Tee Higgins, WR

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!