Connect with us

Hír

Egyre nagyobb a támogatottsága a 4&15-nek az onside kick alternatívájaként

A tulajdonosok jövő hét csütörtökön tartanak egy virtuális meetinget, ahol szabálymódosításokról is lesz szó. Az Eagles javaslatát, miszerint az onside kicket lehessen helyettesíteni egy “negyedik és 15” szituációval, pedig egyre többen támogatják, írja a PFT.

Mivel a korábbi szabálymódosítás – ami megtiltotta a kickoff csapatnál a repülő rajtot – kvázi megölte az onside kick sikerességének lehetőségét, ez pedig erősen limitálta a hátrányból felálló csapatok esélyeit, így egyértelmű, hogy valamit lépni kell, a mostani javaslat pedig izgalmas és látványos is lenne egyben.

A “negyedik és 15” szituáció a saját 25 yardosáról indulna a csapatnak, és ha nem sikerül megoldani, akkor az előrehaladás helyétől jöhetne az ellenfél a visszatámadással. Azt is tegyük hozzá, hogy az óra pörögni fog a snap után, tehát nem “időn kívüli” játékról van szó.

Egyébként a szabály azt is kiköti, hogy legfeljebb kétszer lehet ezt egy meccsen megpróbálni, illetve a hagyományos onside kick továbbra is opció maradna, ha valaki azzal szeretne próbálkozni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!