Connect with us

Érdekességek

Hogy lehet ezt tenni Russell Wilsonnal?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy egy top irányító mennyire értékes, és hogy mindent meg kell tenni a kiszolgálása érdekében. Épp ezért érhetetlen, hogy a Seahawks miért nem tesz így a liga talán legjobb irányítójával.

Egy támadófal minőségét elég jól mutatja, hogy az adott QB a snapek hány százalékában passzolhat tiszta zsebből, azaz úgy, hogy nincs rajta semmilyen nyomás (természetesen ez sem szentírás, egy nagyon rossz fal mögött is lehet nyomás nélkül passzolni, ha például az irányító extrém gyorsan szabadul a labdától). Wilson 2019-ben a passzjátékok 59 százalékában dobhatott nyomás nélkül, ami a harmadik legrosszabb mutató, ennél nehezebb helyzetben csak a két New York-i irányító, Daniel Jones és Sam Darnold volt.

Wilson természetesen így is zseniális volt, de mennyivel jobb lenne, ha például a játékok 74,9 százalékában tartanák tisztán előtte a zsebet, mint például Drew Brees esetében? A Seahawks irányítója nyomás nélkül 3 278 yardot, 22 TD-t és három INT-t passzolt 115,2-es passer rating mellett, a PFF pedig Brees után a 2. legmagasabbra értékelte a teljesítményét. Tényleg nem lenne hülyeség jobb falat rakni elé, még ha azt is hozzá kell tenni, hogy Wilson stílusa önmagában is vonzza a több nyomást, míg Breesé épp kerüli.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!