Connect with us

Draft

Majd jövőre! – Giants draftértékelő

2017. 01.02. A dátum, amikor az elhíresült “boat photo” készült a Giants wild card találkozója előtt. Ez az a nap, amikor a franchise utoljára playoffban járt, majd egy olyan verembe került, ahonnét azóta sem tud kimászni. Rövid távon pedig nem ettől a drafttól fog.

A zsinórban harmadik negatív mérlegű szezon ismét fejek hullását vonta maga után, egy nyak azonban megúszta a hóhér John Mara ítéletét: ez Dave Gettlemané. Pedig szerencsétlen többnyire logikus lépésekkel igyekezett építkezni, de szinte minden amihez nyúlt, nem jött be. Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis miért él még a bizalom felé, de ezt csak a tulajdonosi kör tudná megválaszolni. Az viszont biztos, hogy voltak kitételek az idei offseasonre, amiket teljesítenie kellett. Ha tippelnem kell, akkor ez három dolog volt.

I. Biztosítsa Daniel Jones játékát

Immáron semmennyi kétely nem merül fel abban, hogy ki fogja a csapatot vezetni a pályán. Jones jó tanulóéven van túl szerintem, de bár a mostani trendek szerint egy másodéves irányító lesz az MVP, ez valószínűleg nem ő lesz. A fejlődéshez nem csak az ő játékának javulása elengedhetetlen, de a körülötte lévőké is. Nem kell nagy tudornak lenni ahhoz, hogy az első gondolat a támadófalon legyen, főleg ha megnézzük, hány sacket nyelt be tavaly. A helyzet egyébként nem annyira kritikus, mint amennyire ránézésre tűnik, de tény, hogy sokat lendíthet egy fiatal irányító magabiztosságán, ha félelem nélkül tud passzolni. Vagy legalább nem ejti el a labdát.

Két hiányposzt volt a falban, és sejteni lehetett, hogy a legjobb draftpickjét ide szánja Gettleman. Mivel center prospectből nem volt top 5-ös szintű, ezért a jobboldali tackle kapott boostot Andrew Thomas személyében. Sokan, sokszor, sok helyen mondtuk, írtuk már, hogy Thomas hol helyezhető el a classban: a blue chip tackle-ök közül őt lehet a legmagabiztosabban a kezdőbe állítani már a virtuális offseason első másodpercétől kezdve. Lehet nem lesz belőle sose All-Pro játékos, viszont a Giantsnek nem is feltétlen erre volt szüksége, hanem hogy valaki azonnali megoldást nyújtson.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!