Connect with us

Draft

Mi a f*#@*+! – Packers draftértékelő

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy idén a legtöbb beszédtémát a Green Bay Packers drafttevékenysége szolgáltatta. Amikor azt hittük, hogy az első napi sokkot nem lehet überelni, akkor Brian Gutekunst fogta magát, és tele vigyorral vágott mindenkit fejbe egy baseball ütővel.

Csalóka volt a draft előzménye a franchise háza tájáról. Hiába volt 10 draftpickje Gutekunstnak, ebből öt a 6-7. körben volt, vagyis az érdemi erősítésre alkalmas pickekből ugyanannyi állt a rendelkezésére, mint a csapatok nagy részének. Az valahol művészet, hogy az erősítés rész egyikkel sem jött össze.

Miért most?

Ezt a kérdést tettem fel két Packers szurkolónak a csapattal foglalkozó podcastben, és véleményem szerint ez az, ami a leginkább érthetetlenné teszi az egész Jordan Love mizériát. Az ezzel foglalkozó cikkek-podcastek nagy része azt hozza ki verdiktnek, hogy Rodgersből most lett elege a stábnak, azon belül is Matt LaFleurnak. Bár Gutekunst volt az, aki elétolta azt a szerződést, amit gyakorlatilag most kezd el, LaFleur akkor még Tennesseeben készült a szezonra, így megtorpedózni sem tudta az aláírást. Ráadásul a 2018-as szezonban láthattuk, mennyit is ér ez a Packers Rodgers nélkül, így kérdés sem volt igazából az, hogy új szerződést kap.

Ami ráerősít a fenti teóriára az az, hogy semmi nem indokolta, hogy Rodgers utódját most kellene megtalálni, hiszen a szerződése alapján még 2022-ben is 17,2 millió dollár halott pénzt kénytelen benyelni a csapat cut vagy trade esetén, viszont ott már 22+ millió felszabadulna. Antonio Brownnal ugyanakkor megmutatta a Steelers, hogy ha valakitől meg akarnak szabadulni, akkor dead money ide vagy oda, de megteszik. Ha úgy látják, hogy Love berakható a kezdőbe, akkor lehet már jövőre elválnak Rodgers és a Packers útjai.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!