Connect with us

Draft

Mi a f*#@*+! – Packers draftértékelő

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy idén a legtöbb beszédtémát a Green Bay Packers drafttevékenysége szolgáltatta. Amikor azt hittük, hogy az első napi sokkot nem lehet überelni, akkor Brian Gutekunst fogta magát, és tele vigyorral vágott mindenkit fejbe egy baseball ütővel.

Csalóka volt a draft előzménye a franchise háza tájáról. Hiába volt 10 draftpickje Gutekunstnak, ebből öt a 6-7. körben volt, vagyis az érdemi erősítésre alkalmas pickekből ugyanannyi állt a rendelkezésére, mint a csapatok nagy részének. Az valahol művészet, hogy az erősítés rész egyikkel sem jött össze.

Miért most?

Ezt a kérdést tettem fel két Packers szurkolónak a csapattal foglalkozó podcastben, és véleményem szerint ez az, ami a leginkább érthetetlenné teszi az egész Jordan Love mizériát. Az ezzel foglalkozó cikkek-podcastek nagy része azt hozza ki verdiktnek, hogy Rodgersből most lett elege a stábnak, azon belül is Matt LaFleurnak. Bár Gutekunst volt az, aki elétolta azt a szerződést, amit gyakorlatilag most kezd el, LaFleur akkor még Tennesseeben készült a szezonra, így megtorpedózni sem tudta az aláírást. Ráadásul a 2018-as szezonban láthattuk, mennyit is ér ez a Packers Rodgers nélkül, így kérdés sem volt igazából az, hogy új szerződést kap.

Ami ráerősít a fenti teóriára az az, hogy semmi nem indokolta, hogy Rodgers utódját most kellene megtalálni, hiszen a szerződése alapján még 2022-ben is 17,2 millió dollár halott pénzt kénytelen benyelni a csapat cut vagy trade esetén, viszont ott már 22+ millió felszabadulna. Antonio Brownnal ugyanakkor megmutatta a Steelers, hogy ha valakitől meg akarnak szabadulni, akkor dead money ide vagy oda, de megteszik. Ha úgy látják, hogy Love berakható a kezdőbe, akkor lehet már jövőre elválnak Rodgers és a Packers útjai.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Na de mikor lehet kezdő Love? Szintén sok helyen megforduló párhuzam volt Rodgers és Love újonc helyzetét összemosni, de egy valami változott 15 év alatt: én ma nem tartom valószínűnek, hogy ha egy irányítót a kezdőbe szánnak, akkor két évig a padon ül “tanulni”. Látjuk, hogy vannak QB-nevelések, de a fejlődéshez játszania is kell előbb-utóbb. Erre is lehet ellenpéldát mondani Garoppolóval, de ahogy kiderült, őt nem a kezdőbe hozta Belichick. Vagy már a fene se tudja mi történt ott házon belül Kraftékkal.

És itt kontrázhatnék: mi van akkor, ha a Packers sem a kezdőbe hozta Love-ot? Elvégre Gutekunst azt nyilatkozta, hogy egész egyszerűen ő volt az utolsó játékos a boardon az első körre, ezért is cserélt fel érte. Mi van akkor, ha csak mint biztosíték érkezett, hogy esze ágában sincs a csapatnak leváltania a közejövőben Rodgerst? Mi van akkor, ha ugyanaz a szándék vezérelte Gutekunst, mint Howie Rosemant amikor Jalen Hurst választotta Philadelphiába? Elvégre Tim Boyle nem tűnik olyan irányítónak, akivel meccseket lehet nyerni ha beüt a krach. Mivel nem látunk a felek fejébe, erre egyelőre ugyanannyi ráció van, mint arra, hogy összerúgták a port, de majd az évek megválaszolják ezt a kérdést.

Stílusváltás

A miérteken való lamentálás után térjünk rá magukra a játékosokra. Akárminek is hozták Love-ot, egy NFC-döntős csapatnak Rodgersszel a rosteren nem QB-ra van szüksége, még akkor sem, ha ő volt a board alapján a BPA. Nem hiszem el, hogy a sok bennmaradt cornerback, Patrick Queen, de még akár Isaiah Wilson ne lett volna erősítés ezen a rosteren, arról nem is beszélve, hogy a hátracsere is opció lehetett volna. Ez a keret egy “win now” csapat, jól jött volna olyan játékos, akit azonnal be lehetett volna állítani a kezdőbe. Ez az, amiért a leginkább lehúztam ezt a picket. Az pláne földhöz vágott, hogy az érdemi erősítés a folytatásban sem jött össze, sőt.

LaFleur már kinevezése pillanatában elmondta, hogy a futás újjáélesztése az egyik fő célja, hogy ne Rodgerstől függjön a csapat sikeressége. Ezt már az első szezonjában sikerült bizonyítania, Aaron Jones volt a Packers legjobb játékosa 2019-ben, aki elkapóként is hatalmas segítsége volt az irányítónak. Idény elején pláne látszódott, hogy mit is szeretne LaFleur: kiszámíthatatlan playbookot, hogy ne Adamstől függjön a passzjáték sikeressége, hanem adott esetben a fullback is fusson útvonalat, és kapjon labdát. Ráadásul LaFleur sikereinek egyik kulcsa az volt még a kezdetekkor, hogy nem volt hátrányban a csapata. Ehhez a vezetés megszerzése mellett az kellett, hogy annak birtokában sikeresen menedzselje az órát, ebben pedig a futójáték nagy szerepet játszhat. Ennek ágyazhatott meg, hogy a második körben AJ Dillon, a harmadikban pedig Josiah Deguara érkezett. Kérdem én, mi a f**** történik?

Gutekunst és stábja a riportok szerint beleszerelmesedett a RAS statisztikába, egy SPARQ-hoz hasonló, atletikusság kimutatására használt algoritmusba, amely 1-10-es skálán rangsorolja a prospecteket. Ezen listán mindkét játékos benne volt a legjobb 10-ben a HB/FB-ek között. Még azt sem vitatom, hogy LaFleur fog tudni velük mit kezdeni, Deguara akár egy gyorsabb Kyle Juszczyk is lehet, míg Dillon mint erőfutó lesz a csapat hasznára, arról nem is beszélve, hogy így Williams új szerződésén nem kell gondolkodni. A probléma ugyanaz, mint Love-nál: voltak bent fontosabb posztokra is használható(bb) játékosok.

A 62. helyen elérhető volt még több belső linebacker vagy védőfalember is, akik bár problémásak, de nagyobb hiányosságot javíthattak volna a keretben. De például Kristian Fulton vagy Denzel Mims pont Gutekunst orra elől lett elhappolva, ha már akkora cserebubus, akkor értük meghúzhatott volna egy felmozgást ennyi 6. körrel a zsebében. A 94. helyen már érthető okokból nem volt igazán kihagyhatatlan játékos, de tőlem az évezred fullback prospectje is lehet Deguara, akkor sem 3. kört kell erre a posztra rááldozni.

Értem a szándékot, és nem is tagadom, hogy nagyon hamar látszódhat mindkettejük hatása a támadójátékon, de nagyon nagy hiba azt gondolni, hogy ez a védelem azt hozhatja mint tavaly. A stagnálás ugyanis nagyon ritka a mai NFL-ben, kétszer ugyanolyan évet nem tud hozni egy egység sem. Ebben persze benne van annak a lehetősége is, hogy a védelem javulni fog (és akkor a támadósor lesz rosszabb), de tartok tőle, hogy tavaly minden összejött, ami idén nem fog megismétlődni. Ha a Ravens és a 49ers által ismét “trendi” lesz sokat és jól futni, akkor mea culpa, és a Packers megelőzte a csapatok 3/4-ét, de egyelőre nem ezt tartom valószínűbbnek.

Kármentés

Lement az első két nap anélkül, hogy a Packers bármelyik hiányposztja orvosolva lett volna. Ez alapesetben nem lenne probléma, ha a kevésbé fontos posztokra jó játékos érkezik, de erről szerintem nem beszélhetünk. A harmadik napot végre arra használta Gutekunst, amire az való: feltöltötte a hiányposztokat, remélve, hogy néhányukból használható játékost faraghatnak az edzők.

Az évtized elején Ted Thompson rendre lubickolt ebben a négy körben, olyan játékosokat sikerült kifognia, akik nem csak a kezdőbe tudtak kerülni, de ligaszinten is a posztjuk legjobbjai közé verekedték magukat, gondoljunk csak David Bakhtiarira vagy Mike Danielsre. Természetesen ez nem fenntartható elvárás, de ha már a snapek nagy százalékában a csapat hasznára tud válni, akkor az már sikernek tekinthető.

Ha valaki elérheti a kívánt snap countot 2020-ban, az Kamal Martin – az már más kérdés, hogy a hasznossági kritériumot megugorja-e. Szokás szerint nem a belső linebacker az a poszt, ahol a Packers erős, de hosszú ideig második vagy harmadik napos játékosokkal oldotta meg a dime felállások miatt sokszor csak egy ILB-re szükséges csapatrészt. Ha a depth chartra pillantunk, akkor a sorozatos sérüléseket összeszedő Christian Kirksey és a két éve breakoutra váró Oren Burks a fő kihívó, egyik sem megugorhatatlan Martin számára a kezdőig.

NFL berkekben népszerű közmondás az, hogy a belső linebackerek a védelem irányítói, ez a szimbolika Martinra pláne ráillik, hiszen középiskolában még irányítóként focizott. A stílusa illik Mike Pettine ízléséhez, hiszen a QB posztot követően edge rusher, majd belső linebacker lett, vagyis sokoldalúnak mondható. A Packers védelmének atyja szereti rettegésben tartani az ellenfél irányítóit azzal, hogy bárhonnan jöhet nyomás, ahogy azt is, ha ezáltal mondjuk fedezni tudják a célpontokat azok is, akiknek nem ez a feladatuk. Ami aggasztó vele kapcsolatban, hogy végzős évében előbb eltiltás, majd egy lábsérülés rakta partvonalon kívülre, hogy aztán a Minnesota Bowl-meccsét térdsérülés miatt kihagyja, amit sebészi beavatkozást kívánt maga után. Ha valamire nincs most szükség, az egy sérült LB, főleg hogy itt van a legnagyobb lyuk a keretben, emiatt eléggé szkeptikus vagyok a pickkel kapcsolatban.

Ha már Thompson munkásságával és Bakhtiari kinevelésével kezdtem a blokkot, akkor a támadófallal is zárnám. A Packersnek úgy volt sokáig ligaelit OL-ja, hogy Bulagán kívül rendre 4-5. körös emberekből állt. Az idő azonban senkit nem kímél, Bulaga már a Chargersben blokkol, Sitton és Lang már régebben távozott (majd visszavonult), Linsley és Bakhtiari szerződése pedig már csak 2020-ra szól, utánpótlás pedig nincs. Így védhető álláspont, hogy három falember is jött a franchise kedvenc vadászterületén.

Jon Runyan, Jake Hanson és Simon Stepaniak draftolásával az a feladat vár Adam Stenavichra, hogy legalább Linsley utódát sikerüljön kinevelni a trióból, azon ugyanis erősen meglepődnék, ha a center új szerződést kapna. Másodlagos cél pedig az, hogy valamelyikükből használható OT legyen, kezdetben mint egy jó 6. ember, hiszen Rick Wagner sem hosszú távú megoldás a fal szélén. Hármójukból egyet csak sikerül kezdőnek nevelni…

Összegzés

Ha az első két nap nem kapott volna kritikát, akkor a harmadikkal biztos betalálták a Packerst. Mégpedig azzal, hogy a történelmi mélynek mondott elkapó classban a 10 (9) draftpickből egyet sem szánt Gutekunst erre a posztra, amiért maga Rodgers is kampányolt. Védhető álláspont az, hogy mivel mély a class, ezért a draftolatlanok között is lesz majd használható játékos. Mások szerint teljesen meg vannak elégedve a mostani felhozatallal, hiszen harmadik évüket kezdő játékosokról beszélünk, bőven van idejük fejlődni. Elég ha csak Davante Adamsre gondolunk, aki szintén a harmadik évében bontakozott ki igazán.

Ellentmondásos volt számomra az egész három nap. Ahova nagyon kellett, oda érdemi erősítés nem jött, ahova ráért volna körökkel/évekkel később, azt meg most lépte meg a stáb. Minden döntés védhető és támadható, elfogultság függvénye ki melyik érv mögé áll be. Én inkább a pesszimisták táborát erősítem, hiszen az évek óta áhított vágy, miszerint Aaron Rodgers újabb Lombardi-trófeát emeljen magasba a Packers játékosaként, az egyre halványabb reménynek tűnik.

Értékelés: F

[/ppp_patron_only]

48 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
48 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
2020-05-29 08:16

Csereirányítót nem húzol az első körben… Arra egy negyedik körös Jacob Eason is teljesen jó lett volna. Hacsak nem tud valamit a stáb Rodgers esetleges sérüléseiről, és hogy akár szezon közben is kidőlhet, mert mondjuk a kulccsonttörés után nem lett tökéletesen összerakva. De ha meg akár azonnal bevethető pótlásra van szükség, akkor inkább egy olcsó veterán irányítót kellett volna hozni FA-ról (Dalton), mint egy ilyen boom-or-bust srácot, akit az első évében a pálya közelébe sem engednék.

Amúgy meg élmény lesz nézni, ahogy Zimmer ráengedi erre a megtépázott LB-posztra a Rudolph-Smith Jr. párost, meg a futójátékot.

sdave07
sdave07
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 08:44

Csak legyen ideje eldobni a labdát Cousinsnak a remek OL mögött, miközben épp Kenny Clark és a két Smith jön felé. :)

molad1313
molad1313
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 09:40

De egyébként Anthony Gordon, akinek Burrow mögött a második legtöbb passzolt yardja volt UDFA lett, szóval őt akár cserenek a hetedik körben is lazán ki lehetett volna vinniuk :D De hat a Packers tudja, en nem fogok sírni ha szarok lesznek 😄

Delfi
Delfi
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-06-01 16:10

Ezt a felvetést nem értem. Folyamatosan elő-elő jön ez a sérülés dolog, miközben a nagy pénzt utána kapta. El tudod képzelni, hogy úgy adsz hosszú szerződést és nagy pénzt valakinek, hogy tudod, hogy sérült?

Bálint Unger
Bálint Unger
2020-05-29 08:16

én annyira örültem volna, ha nem kéne egyetértenem a cikkel…de hogy ez így mi volt?

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
2020-05-29 10:42

Úgy látom, hogy hiába tetszik a 49ers féle bármilyen szituból eredményesen futó játék MLF-nek, az nem néhány erőfutótól fog működni, hanem a sémától. A 49ersnél is máshol kikukázott játékosok hozták a szükséges yardokat. Így elpazarolt volt az egész második nap. Egyelőre a szerelemgyerekért sem vagyok oda, mert nem lehet 2-3 évig padoztatni, ha első számú irányítót vagy Garoppolo féle cserealapot akarunk belőle faragni (ő is meg tudta magát mutatni pár meccsen, amitől felment az árfolyama), márpedig amit olvastam róla, nem látom benne a Rodgers fölé növő zsenit. Ettől függetlenül lehet, hogy ő lesz a kezdő két-három év múlva, de nem biztos, hogy örömünk lesz benne.

Péter Török
Péter Török
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-29 11:28

Néhány erőfutó valóban nem segít, de egy jó FB mondjuk pont kellhet ahhoz,hogy egy sikeres futó sémát kitudjanak alakítani,az más kérdés,hogy igen a 3. kör az korai egy FB draftolásához.

RvBalazs
RvBalazs
2020-05-29 11:08

Amikor megláttam, hogy a GB felcserél a drafton elkezdtem aggódni, hogy ki tetszett meg nekik és kivel fognak erősiteni.
De nagy könnyebbség volt a számomra ott értelmezetetlen pick.
Sokan leirtátok, hogy mit hogyan csinált a GB, miért csinálhatták.
De szerintem a csoport mindegyik ellenfele nagy örömmel nézte ezt a draftot igy. Nem sikerült érdemi erősitést összehozni a Sajtfejektől.
Tavaly a csoportmeccsek 20 pontot átlagoltak (igen, a többiek kevesebbet) de a többi oldaon nagyobb erősitést látok.
Idén ez a támadósor nem fog több pontot feltenni, de kevesebbet igen. Lions D erősödött és jobban is fognak játszani. Vikes D se lett gyengébb, szerintem erősödött igazából. Oké a Bears az a Bears. De a védelmük ettől még jó.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  RvBalazs
2020-05-29 11:08

A pontok számában én nem vízionálok visszaesést. A támadósor nem lett rosszabb, bár jobb sem, viszont szerintem az O már tavaly sem teljesített túl, sőt. A különbség inkább a védelemben lehet, visszaesés ott várható.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-29 11:21

én is azt próbáltam meg kiemelni, hogy nem erősödött a támadósor, de a többi védelem igen.
Ezért várok a csoporton belüli eredményekben visszaesést.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-05-29 12:40

Szerintem nem is kell ilyen mélységig belemenni a dolgokba. Ez az NFC északi csoport. Tavaly a Packersnek jött ki jól a lépés (és a szezon), előtte a Bearsnek, az előtt pedig nekünk. És ebben a kiélezett csoportban ennyi elég is.

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
Reply to  Fetyke
2020-05-29 13:08

Akkor most a Lions-ön a sor? :)

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 13:20

nem lehetetlen…

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-29 13:27

A tavalyi 0-6-nál biztos jobbak lesznek, kérdés, kinek zavarnak be ezzel

Fetyke
Fetyke
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 13:26

Egyszer minden sorozat megszakad. Detroitban is ebben reménykednek. :)

renningan
renningan
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-29 11:21

A fal szerintem gyengült, a futójáték meg sokkal jobb nem hiszem, hogy lesz, így azért várható némi visszaesés. Pláne akkor, ha úgy lesz erőltetve még inkább a futás, hogy tényleg nem lett hatékonyabb a rendszer.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  renningan
2020-05-29 11:28

A fal valóban gyengült, de nem tragikus mértékben. Az alkapó sor és a blokkolni tudó TE-k számában viszont ha minmálisan, de erősödtunk. Rodgers is elég visszafogott volt év elején (főleg Bears meccs). Ezért nem várok feltett pontok számában jelentős visszaesést. A győzelmek számában biztos lesz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-05-29 12:40

A GB offense védelmében felhoznám, hogy úgy átlagoltak 20 pontot tavaly, hogy még nálunk is jobban jegelték a biztosnak gondolt vezetések tudatában a támadósort. Ne tévesszen meg senkit, ha kellet volna, akkor szerintem tudtak volna többet beletenni ARod-ék a dologba, de ennyit kértek tőlük. Ha a helyzet ismerős, és tudod, hogy miről beszélek, akkor az elehet nem a véletlen műve…
Ettől függetlenül ennél jobban magam sem draftolhattam volna a sajtfejűeknek. :) Aztán ha megint ötször lesznek egymás után csoportgyőztesek Love-al is, akkor foghatjuk csak igazán a fejünket. :D

Fetyke
Fetyke
2020-05-29 12:47

Én igazából csak egyet nem értek. Bármely NFC-ben szereplő csapat szurkolója miért gondolja azt, hogy nekik “win now” lenne. Annyira kiegyenlített ez a konferencia (most már minden csoportjával együtt), hogy már a csoportgyőzelem is sokszor apróságokon dől el. Egy rossz meccsen vagy bírói ítéleten egy egész szezon is el tud csúszni.

Rynald
Rynald
Reply to  Fetyke
2020-05-29 14:46

A Packers az a csapat, amelyik egy évtizede gyakorlatiag mindig bejut a playoffba, és rendre főcsoport elődöntőt, sőt döntőt is tud hozni, ligaelit irányítója van, de egyszerűen soha sem ők a legjobb csapat. Minden évben van legalább egy jobb, akik 3-4 évvel ezelőtt, amikor a Packers szintén a “majdnem legjobb” volt, még sehol sem voltak a SB részvételtől. Mi kell ide, ha nem egyfajta win now, ha mindig ott vagy az elitben, de rendre 2-3 éves projektek vernek téged bucira az utolsó lépcsőfok előtt?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Rynald
2020-05-29 18:01

Azért ez így kicsit becsapós!
Ebből az előző évtizedből az első 5 évben a gyenge csoportellenfelek miatt uralták az NFC északot és a főcsoportot is igazából, és akkor jöttek is az eredmények rendesen.
Az utolsó 5 évből már “csak” 3 PO (ebből 2 csoportgyőzelem) jutott a csapatnak. Igaz, a főcsoport elődöntőt mindig elérték, DE!!!!! Egyszer sem voltak esélyesek az SB-be jutáshoz. A két főcsoport elődöntőt hagyjuk is, mert oda már eljutniuk sem kellett volna igazából, de a tavalyi döntőn sem volt egy percig sem kérdés, hogy ki a jobb csapat.
Packers erősségű csapat még legalább 5-6 van a főcsoportban (ellentétben az AFC-vel) rajtuk kívül. Mind sikerre éhesen! Köztük többen szintén azt gondolják magukról, hogy win now-ban vannak (őket még jobban meg is értem). Így nem nagyon látom értelmét ennek jelenleg.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Fetyke
2020-05-29 18:12

:)

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
Reply to  Fetyke
2020-05-29 19:12

Talán pont ezért lehetne egyszer úgy igazán azt mondani Green Bayben, hogy most asszonyt-házat felteszünk a Super Bowlra. Még ha ez azzal is jár, hogy utána öt évig a rájátszás közelében sem járnak. Az látható, hogy így ők csak egy csapat az 5-6 közül (ami amúgy most szerintem inkább 7-8), akik reális eséllyel pályáznak a nagydöntőre. És ez rendre kevés ahhoz, hogy odajussanak. Ha itt a folyamatosságra építenek, meg hasonlók, akkor a következő években is ez a “középszer” marad, kvázi kidobva az ablakon Rodgers utolsó éveit. Persze, a közepesnél jobb ez – de ahogy írtad is, reális esélye kb. hat éve volt utoljára a csapatnak a Super Bowlra, és szerintem az idén is meglepetés lenne ez tőlük.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 20:47

Azért a GB nem középszer. Nagyon magas szinten van folyamatosan régóta ez a csapat 1-2 kivétel évtől (főleg ARod sérülése esetén) eltekintve. Arról, de az ellen sem tehettek semmit, hogy viszont van még pár (most már jó pár) hasonlóan jó, magas szintű csapat a konferenciában. Hogy ilyenkor melyiknek jön ki jobban a lépés az már sokszor lutri vagy csak simán sorsolás kérdése.

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
Reply to  Fetyke
2020-05-29 22:01

Persze, ezért írtam “középszert”, meg jeleztem, hogy ez azért jobb a közepesnél – viszont attól még a Super Bowlra konstans esélytelenek, hiába van stabilan jó csapatuk. És ez most sem változott meg.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-29 22:07

Nálam a Packers benne van abban a 7-8 csapatban, akiből kikerülhet az a csapat az NFC-ből, akinek kijön a lépés az alapszakaszban és így bejuthat a nagydöntőbe.
Sőt! Ha sorba rendezném ezen 7-8 csapatot, akkor bizony a Packers igen előkelő helyen lenne abban.

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
Reply to  Fetyke
2020-05-30 00:12

Abban a 7-8-ban persze, nálam is. Viszont nálam ennek a csoportnak a vége felé. Egyszerűen nem látom azt az extrát, ami miatt pont nekik jönne ki jobban a lépés egymás után három PO-meccsen, kb. hasonló erősségű, esetleg kicsit jobb csapatok ellen. ARod egy-két meccsen varázsol, oké, de valahogy az összkép még kevésnek tűnik egy SB-runhoz.

ClayMatthews52
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-30 13:26

én nem akarnám ezt

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Kristóf Győrffy
2020-05-30 21:46

Én Packers szurkolóként azt mondom, mindent egy lapra kellene tenni, nem elég, hogy folyamatosan rájátszásban vagyunk reális SB-ba jutás esélye nélkül. Engem nem érdekel, ha utána jön 1-2 gyengébb év. Kevés csapat van, ahol megoldott a folyamatos top QB kérdés. Nekünk is csak szerencsénk volt, de nem szabad elhinni, hogy ez a normális. A csapatnál pedig bízom benne, hogy van egy olyan vezetői stáb, akivel nem lenne egy visszaesés évekik tartó.

Rynald
Rynald
Reply to  Fetyke
2020-05-29 20:27

Hát de pont ez a lényeg, hogy mindig jók, de sose ők a legjobbak. Bárhogy is nézzük, ők az egyetlen csapat az NFC-ben az elmúlt évtizedben, akik mindig az élmezőnyben vannak, ehhez képest folyton olyan csapatok verik meg őket simán, vagy jutnak SB-ba a konferenciából, akiknek 1 nagyon erős, kifutott évük van, utána még a rájátszásért is küzdeniük kell, lásd Panthers,Falcons, Eagles, Rams. Mégis mit kellene tennie egy csapatnak, ha folyton ott van a legjobbak között, de sose ő a legjobb, és még jó irányítója is van? Szerintem a win nowt pont erre találták ki :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  Rynald
2020-05-29 21:28

A felsoroltak közül ha jól emlékszem csak a Falcons vert meg benneteket a PO-ban. :D A többiek más úton jutottak el a döntőbe.
Az az igazság, hogy látok értelmet a win now-ban, mondjuk a Coltsnál, ahol egy nagyon jó keret van és egy kiváló irányító hiányzott ahhoz, hogy komolyan szintet lépjenek. Ráadásul az AFC-ben két csapat kiemelkedik, csak őket kell valahogy beelőzni. De a Packersben nálatok nem látom ezt a nagy kiugrási lehetőséget, ahhoz, hogy igazán nagyot ugorjatok eléggé el kell dobni mindent (még talán az sem elég). Ráadásul siker így sem lenne nagy valószínűséggel. Nagyon régen nem volt duplázó az NFC döntőben. Sőt! Az elmúlt 5 évben egyedül ti szerepeltetek ott kétszer.
Fordítsuk meg kicsit a dolgot. Tegyük föl win now-ba kapcsol a gárda és mindent föltesz az idei szezonra (amiről egyébként még most sem lehet tudni, hogy egyáltalán lesz e ténylegesen). Aztán ha nem jön be (ami inkább valószínű, mint az ellenkezője) akkor nyugodt szívvel néznétek a csapat (2 évvel ezelőttihez hasonló) vergődését évekig Rodgersel a fedélzeten? Komolyan azt mondjátok, hogy nem reklamálnátok, akkor ugyanúgy, hogy ezt minek kellet, mint ahogy most azt hiányoljátok, hogy miért nem?
Mit kell tenni? Jó ez a keret! Dolgozni kell keményen és bízni abban, hogy ez elég lesz. Én nem látom azt, hogy a jelenleg rendelkezésre álló erőforrásokból olyan sokkal meg lehetne erősíteni ezt a Packerst, hogy verhetetlen legyen akár a csoportban, akár a főcsoportban. Ehhez valami más kell inkább.

Rynald
Rynald
Reply to  Fetyke
2020-05-30 13:19

Tökéletes példa, ugyanis pont Colts drukker vagyok, nem Packers, és mégis azt gondolom, hogy nekik sokkal inkább van szükségük win nowra, mint a Coltsnak :P
A win now nem azt jelenti, hogy mindent a következő egy évre teszel fel, hanem azt, hogy olyan emberekkel erősíted a kereted, minél többel, akik a meglévő magon egyből segíteni tudnak, meg befoltozzák a hiányposztokat. És lehetőleg nem szándékozod struktúrálisan átalakítani a játékodat. A Packers draftja viszont láthatóan mindkét állításnak ellentmond. Szerintem egyik szurkolójuk sem bánta volna ha Rodgers utolsó éveinek úgy vágtak volna neki, hogy az ő játékára épülő, relative eredményes csapatból akarnak minél többet kihozni, és azt megtámogatni, nem pedig filozófiaváltással járó kisérletezgetésbe kezdenek.

ClayMatthews52
Reply to  Rynald
2020-05-30 13:26

Én már egy ideje attól félek, hogy mi lesz, ha Rodgers visszavonul. Félek a nihiltől, az 5-11-es szezonoktól stb. Így legalább a remény megvan, a siker valamennyire megvan, és mondom, kifuthat egy győztes szezon.

Rynald
Rynald
Reply to  ClayMatthews52
2020-05-30 14:15

Nekem ezzel az a bajom külső szemlélőként, hogy oké lenne ez az állandó hosszú távú stratégia, ha közben egy olyan csapat lenne, amivel van is esély a végső győzelemre. Csak nekem az a tanulság a Packers utóbbi éveiből, hogy igazából nincs, mert az aktuális, fullos csúcson lévő csapat mindig kérdés nélkül jobb. A Saints nüanszokkal kap ki, nekik bőven van reális esélyük a SB-ra. Szerintem van az a szituáció, ahol nem lehet, vagy nem érdemes megspórolni a kockáztatást. De ez is attól függ, hogy a te szemszögedből mi az értékesebb, inkább 1-2 komolyabb SB esély, aztán esetleg néhány gyengébb év, vagy végig a tűzközel. Nekem , pláne Rodgerssel, az előbbi lenne, de ez egyéni nézőpont kérdése. Vagy neked lesz igazad, és kifut kifut a győztes szezon így is, mert bejön LaFelur filozófia váltása

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  ClayMatthews52
2020-05-30 21:39

Engem viszont az bosszant, hogy a jelen lehetőségét herdáljuk el egy bizoytalan majd jövőért. Ha Tuát húztuk volna ki, akkor azt mondom, hogy van benne potenciál. ő nem egy Love. De ami sokkal jobban bosszant, az a második nap, ahol olyan embereket húztunk szerkezetátalakítás címszóval, amilyenek hátrébb is, de igazából bármelyik évben elérhetőek. Miért most építünk egy olyan csapatot, amihez nem kell egy Rodgers szintű irányító, miért nem 2-3 év múlva?

ClayMatthews52
Reply to  Fetyke
2020-05-30 13:26

Tökéletesen egyetértek.

ClayMatthews52
Reply to  Rynald
2020-05-30 13:26

Egyszerűen nem lehet egy win now-ra építeni, mert nüanszokon is múlhat a SB, vagy Rodgers lesérül (megesett már párszor). Nézd meg az évek óta win now módban lévő csapatokat (Saints, Rams jut most egyből eszembe), semmit nem értek el, de óriási pénzt görgetnek maguk előtt. Szerintem a Packers próbál fenntarthatóan működni, a tűz közelében lenni, ahol egyszer esetleg kifuthat egy SB győzelem. Én ezt a draftot ennek a példájaként látom, a csapat nagyon fiatal, valahol azzal is számolni kell, hogy beérnek a 2-3-4. éves játékosok.

Ben
Ben
Reply to  Fetyke
2020-05-30 03:07

Hát pl a Bucs is NFC, és ha ott nincs win now mode akkor nem tudom hol.
+ Szerintem jobb egy SB win és utána pár gyenge szezon, de ezt a PHI szurkolók jobban tudják.

d zoli
d zoli
2020-05-29 16:20

Túl szigorú vagy. D+D+F+C az minimum D.
:) :) :)

Érdekes a QB pick körüli találgatás. Szerintem ezt nehezebb megmagyarázni mint a 3 körös választást. Ez kb punter a 2. Körben szint. Taktikailag, stratégiailag sincs értelme. Hacsak tényleg nem érzik úgy, hogy péklapáttal mennének Rodgersre. Talán lehetne FK tippjátékot tartani. 2021 szept 1 ig A Front office kuka. B GM kuka, C Rodgers trade, D Rodgers cut, E Rodgers a QB. Love cut. Front office a helyén. F egyéb.

48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x