Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Patriots

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az AFC East csapatai érkeznek, ma pedig a Patriots kerül sorra.

Szavazni a Patriots playeire hétfő este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés közvetlenül utána érkezik a csoport többi tagjával együtt. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Dan Conolly kickoff visszahordása – 2010 week 15

Az előbb szereztél TD-t, és nem szeretnéd, hogy az ellenfél jó mezőnypozícióból támadjon? Rúgd akkor a labdát valamelyik blokkolásra felküldött falembernek, az úgysem tud futni. Gondolta a Packers és odarúgta a labdát a guard Dan Conollynak. Aztán nagyot néztek, mikor kiderült, Conolly tud futni.

View post on imgur.com

#2 Wes Welker 99 yardos TD-je – 2011 week 1

Miamiban soha nem volt könnyű dolga a Patriotsnak, de néha sikerült nagy skalpot szerezni ott is. A 2011-es meccsen már nyert helyzetben volt a csapat, de Wes Welker adott még egy tőrdöfést a Dolphinsnak, mikor 99 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#3 Brady GW TD passza Thompkinsnak – 2013 week 6

Brady karrierje során számos meccsnyerő drive-ot vezetett már le, de a legnagyobb nem playoffos GW drive-ja egyértelműen a Saints elleni volt, mikor alig 5 másodperccel a vége előtt dobta meg a győzelmet érő TD passzt Kenbrell Thompkinsnak.

View post on imgur.com

#4 Edelman TD passza Amendolának – 2014 divisional round

A Ravens sokszor tört borsot a Patriots orra alá, és a 2014-es playoff meccsen sem adta olcsón a bőrét. A Patriotsnak minden kreativitását be kellett vetnie, hogy utolérje ellenfelét, és az egyik legnagyobb húzása volt, hogy egy screen után Edelman előrehajította a labdát az üresen futó Amendolának. A trükknek köszönhetően sikerült egyenlíteni, és később nyerni is.

View post on imgur.com

#5 Malcolm Butler GW INT-je – 2014 Super Bowl

Az ellenfél ott van a 2 yardosodon. Ha TD-t szerez, gyakorlatilag vége a meccsnek, és kikapsz. Miben reménykedhetsz? Hát mondjuk abban, hogy Malcolm Butler tökéletesen olvassa a játékot, és belépve a passzsávba INT-et szerez, amivel megnyeri a meccset. Hát pontosan ez történt.

View post on imgur.com

#6 Flea flicker Hogannek – 2016 AFC championship

A Steelers soha nem szeretett Foxborough-ban játszani. Ha odament, akkor majdnem mindig nagy verést kapott, és a 2016-os AFC-döntő sem volt kivétel ez alól. A második félidőben azonban még nyílt volt a meccs, de a Patriots ismét bevetette a kreativitását, és egy flea flicker playből Hogan sima TD-t szerzett. Innentől pedig már nem volt kérdés, ki fog nyerni.

View post on imgur.com

#7 Edelman lehetetlen elkapása – 2016 Super Bowl

Maga az egész meccs egy nagy emlék minden Patriots szurkoló számára, viszont ha ki kellene emelni egyetlen pillanatot arról a meccsről, akkor egyértelműen az a játék lenne, mikor Edelman három Falcons védő között kapta el a labdát alig egy centire a földtől. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára világossá vált, ezt a meccset a Patriots nem veszítheti el.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group