Connect with us

Minden ami NFL

Kidobott pénz – a túlfizetett csapat

Kevesebb mint egy hónap, és kezdődik a szezon. Korábban már raktunk össze álomcsapatokat, most ennek egy kvázi ellentettjét fogjuk csinálni – egy olyan kezdő 22-t csinálunk, ami csupa túlfizetett játékosból áll (az aktuális szerződése szerinti új pénz mennyisége alapján). A csapat, amire egyik GM sem lehetne büszke.

QB

Taysom Hill, New Orleans Saints – Átlag: $10,5M

Meglepő, de brutális volt a verseny az irányítóposzton. Első gondolatom Jacoby Brissett volt, aki papíron 28 millió dollárért fogja koptatni Indianapolisban a padot idén. Az ő esetében azonban sokat nyomott a latba, hogy amikor ezt a szerződést megkapta a Coltstól, akkor a csapat dedikáltan két évre szánta és ebből a pénzből már 11 milliót megkapott, idén pedig csak 21 milliót foglal a sapkából. Ez sem kevés persze, de összességében csak a dobogóra elég.

A következő jelölt Alex Smith volt, aki tavaly 15 millió dollárt keresett sérülten, a sapkából pedig 20 milliót foglalt, de a sérülés benne van a játékban és ha idén vissza tud térni, akkor ez végül is nem több, mint egy szerencsétlen helyzet. Majd Aaron Rodgersen gondolkoztam el, aki szerintem már nincs top 5-ös szinten és nem is úgy használják, ahogy a legjobb lehetne, de a Green Bay-i Rodgers elleni hadjáratot nem lenne túl fair a QB-n leverni, pláne hogy van egy 10,5 millió dollárt kereső játékos a poszton, aki nem is irányító.

Taysom Hill egy remek támadó – ügyesen kap el, még ügyesebben fut, rengeteg spéci játékot lehet rá hívni. Ezt azonban egy top fullback is tudja, évi 10,5 milliót dollárt pedig véletlenül sem ér (pláne, hogy ez praktikusan 21 millió, a magas garantált miatt ugyanis nem lehet kivágni). Persze más lenne a helyzet, ha Hillel kapcsolatban akár csak felmerülne a lehetőség, hogy irányítót játsszon, de nem véletlenül hozta el mellé a Saints Jameis Winstont. Hillt simán meg lehetett volna tartani egy első körös RFA tenderrel, 4 millió dollárért, de szerintem egy második kört sem adott volna érte senki. Inkább Brissett egy évre 20 millióért, mint Hill 10,5-ért.

WR

AJ Green, Cincinnati Bengals – $18,1M

Alshon Jeffery, Philadelphia Eagles – $13M 

DeSean Jackson, Philadelphia Eagles – $9M 

Túl sokat itt sem kellett gondolkozni. A korábbi 1/4-es, de már 32 éves AJ Green korábban a liga egyik legjobbja volt: 2011 és 2015 között mindössze négy mérkőzést hagyott ki, szezononként 1234 yardot és kilenc TD-t átlagolt. 2016 és 2020 között viszont csak 35 meccsen játszott a lehetséges 64-ből, és csak egyszer tudott végigjátszani egy teljes alapszakaszt. Amikor pályára lépett, nem volt rossz, de az már régen volt, jelenleg senki sem tudja, mire lehet képes: Demaryius Thomas és Dez Bryant sem tudott hasonló körülmények után felállni, jelenleg csapatuk sincs, így Green sem érdemel top 4-es fizetés. Green jelenleg 8-10 milliónál nem ér többet és nem is kapna többet a piacon, hihetetlenül jól járt a franchise taggel.

Jeffery soha nem volt akkora klasszis, mint Green, legutóbb 2014-ben volt 1000+ yardos szezonja, 2015 és 2019 között csak egy szezont játszott végig, cserébe viszont nagy erőkkel bomlasztja az öltözőt. Ennek ellenére tavaly az Eagles az ő szerződéséhez is hozzányúlt, hogy némi cap space-hez jusson, aminek következtében idén már nem lehetett kivágni és jövőre is csak 10 millió dollárnyi halott pénz mellett. A következő két évben átlag 17 milliót fog foglalni a sapkából évi 500-800 yardért és az öltöző bomlasztásáért.

Nem lehet azt mondani, hogy az Eagles nem próbálkozik célpontokat adni Carson Wentznek, csak nem nagyon akar ez összejönni. DeSean Jackson nem lenne egy rossz elkapó, csak üvegből van a teste. Ez a Phillyt nem bosszantotta, adott neki egy 3 éves, 27 millió dolláros szerződést, pedig már tavaly is 32 éves volt, most 33 évesen kellene egészségesen repeszteni. Erre nem sok esély van: legutóbb 2016-ban játszott végig egy teljes szezont, 1000 yardot pedig szintén 2016-ban ért el utoljára. Idén kivágni nem lehet, jövőre is csak 5 millió dollárnyi halott pénzért – az ilyen szerződések miatt lesz jövőre óriási bajban a csapat.

A liga harmadának bűvészkednie kell, ha 175 milliós lesz a fizetési sapka

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások