Connect with us

Minden ami NFL

Akik megérték a pénzüket – a 2020-es FA legnagyobb fogásai

Lassan túl vagyunk az idei szezon felén, ami tökéletes alkalom arra, hogy megnézzük, mely csapatok varázsolták a legnagyobbat az idei szabadügynökpiacon. 10 játékos, aki maradéktalanul megszolgálja a pénzét.

A következő listán csak olyan játékosok szerepelnek, akik a piacon csapatot váltottak szabadügynökként. Hiába volt tehát jó ötlet például visszaigazolni Ryan Tannehillt, a toplistára csak olyan kerültek, akik egy új franchise-ban bizonyítanak.

10. Las Vegas Raiders: Nelson Agholor, WR, 1 év, $1M

Ki gondolta volna, hogy a Raiders egyik legjobb playmakere a 2010-es évek Eaglesének egyik legnagyobb bustja lesz. Már a fizetése is mutatja, hogy nagyjából semmit nem vártak a korábbi első körös elkapótól, aki ennek ellenére szinte lubickol a Raidersben. 15 elkapása mindössze a negyedik legtöbb a csapatban, de 19,5 yardot átlagol, a 292 yardjánál már csak Darren Waller szerzett többet, a négy TD-je pedig a legtöbb a csapatban. Sőt, egészen a Bucs elleni múlt heti meccsig még csak dropja sem volt! Ennyi pénzért ajándék.

9. Green Bay Packers: Rick Wagner, RT, 2 év, $11M

Wagner 2017-ben a liga egyik legjobb RT-jeként érkezett a Lionsbe, de a sérülései miatt nem szolgálta meg a szerződését. Idén ki is vágta a csapat, majd a Packers próba-szerencse alapon elvitte, a korábbi fizetésének kicsivel több mint feléért. Bejött. A játéka a baltimore-i időket idézi, idén mindössze háromszor engedett nyomást, ami akkor is szép teljesítmény, ha egy meccset már ki kellett hagynia. A PFF értékelése alapján sokkal jobban játszik, mint az elődje, az évi 10 milliót kereső Bryan Bulaga.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

8. Tennessee Titans: Stephen Gostkowski, K, 1 év, $2,75M

Ha nem hagyja ki a Steelers ellen az egyenlítő mezőnygólt, akkor talán feljebb is került volna a listára, de így sem kell panaszkodnia. Borzasztóan kezdte a szezont, utána viszont egymaga megnyert három meccset a Titansnek, ő lett szeptember legjobb ST-játékosa. Kicsit hullámzó a teljesítménye, de a tavalyi rúgóhelyzethez képest maga a tökéletesség.

7. Detroit Lions: Jamie Collins, LB, 3 év, $30M

Collins átmentette a New England-i formáját, remekül játszik (már amikor nem fejeli le a bírót). A Lions legjobb linebackere, a PFF szerint konkrétan a 10. legjobb az egész ligában. Idáig ötször generált nyomás, jól játszik futás ellen, nem engedett TD-t coverage-ben, sőt még egy INT-et is lehalászott, a kezdő linebackerek közül csak Fred Warnerre dobálnak rosszabb passer ratinggel (57,4 vs. 64,1) az irányítók.

6. Washington Football Team: Kendall Fuller, CB, 4 év, $40M

Bár a WFT messze nem egy elit csapat, egy dologra nem lehet panasz: a védelem elit, a legtöbb mutatóban és értkelés alapján top 5-ös. Ebben óriási szerepe van Fullernek, aki végre egészséges és azt hozza, amit elvárunk tőle. A cornert idén 17-szer vették célba, ebből hat elkapás született 71 yardért és négy interceptionért. Egészen pontosan 9,3-as passer ratinget produkálnak az irányítók, ha felé dobják a labdát. Nem keres keveset, de cserébe All-Pro szinten játszik.

5. Cleveland Browns: Jack Conklin, RT, 3 év, $42M

Az ember, aki stabilizálta a Browns támadófalát. Hála neki (is) Baker Mayfield többet van talpon, mint amennyit a hátán fekszik, a kezdő támadófal mindössze 40-szer engedett nyomást (összehasonlításképp a Giants két tackle-je, Andrew Thomas és Cam Fleming összesen már 57 engedett nyomásnál tartanak). Emellett a futáshoz is jól blokkol, óriási szerepe van az offense feljavulásában.

4. Carolina Panthers: Teddy Bridgewater, QB, 3 év, $63M

Nem sok jóra számítottam Bridgewatertől, de abszolút kellemes csalódás. Nem játszik elit szinten, de vele a korábban 1/1 esélyesnek gondolt Panthers képes győzelmeket aratni, elsősorban miatta nem lehet a csapatot idén félvállról venni. Ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag annyi pénzért játszik, mint egy jobb elkapó/védő, óriási fogás volt.

3. Carolina Panthers: Robby Anderson, WR, 2 év, $20M

Még egy Carolina-játékos, az idei piacot alighanem a Panthers nyerte. Anderson relatíve olcsón írt alá a csapathoz és a Jetsből végre kiszabadulva Pro Bowler szinten nyomja. Hét meccs alatt már 46 elkapásból 640 yardnál tart, gyakorlatilag minden meccsen van egy parádés egykezes elkapása. Ha így folytatja, akkor 105 elkapással és 1463 yarddal fejezi be a szezont: New Yorkban 63 elkapás és 941 yard volt a rekordja.

2. Indianapolis Colts: Xavier Rhodes, CB, 1 év, $3M

Egy újabb példa arra, hogy az NFL-ben bármi megtörténhet. Rhodes tavaly szó szerint a liga legrosszabb cornere volt, még az is elkapta mellette a labdát, aki nem is akarta. Nem véletlenül kapott csak 1 éves, 3 millió dolláros szerződést, ehhez képest All-Pro formában nyomja. A felé szálló 29 labdából csak 12 lett elkapás 190 yardért, egy TD-ért és két INT-ért, az általa engedett 46,6-os passer rating a legalacsonyabb az egész mezőnyben a legalább a snapek felén pályán lévő cornerek közül. A PFF értékelése szerint a 6. legjobb a mezőnyben, az ilyen szinten játszó CB-k 15 millió dollár szoktak keresni.

1. Tampa Bay Buccaneers: Tom Brady, QB, 2 év, $50M

Nem meglepő, hogy ki van a lista élén. Sokan kételkedtek Bradyben, de ismét bemutatott mindenkinek. Az általa vezetett Bucs 5-2-es mérleggel áll, és bár öreg korára már néha elfelejt négyig számolni, jelenleg csak Russell Wilsonnak van több TD-je nála (22 vs. 18) és a PFF szerint is csak az MVP-formában játszó Wilson és Aaron Rodgers teljesít jobban nála idén. Ilyen ütemben 41 TD-vel, kilenc INT-tel és 4200+ yarddal fejezi be a szezont, ami alsó hangon karrierje egyik top 5-ös teljesítmény lenne. Összehasonlíthatatlanul jobb vétel volt, mint Philip Rivers – ilyen játékkal egy fiatal QB 40 millióért írna alá.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!