Connect with us

Hír

Aaron Rodgers új szerződést szeretne

Az újabb elveszített konferenciadöntő után Aaron Rodgers meglehetősen negatívan nyilatkozott a jövőjéről Green Bayben: szerinte rengeteg a bizonytalanság a csapatban, többek között az ő sorsa sem biztos. Most arról szólnak a hírek, hogy a veterán irányító szeretne ezen változtatni és egy új szerződéssel akarja eltűntetni a bizonytalanságot.

Praktikusan nézve Rodgersnek igaza van. Bár a szerződése még három évre szól, ez nem sokat jelent: vele karrierje során mindig úgy hosszabbítottak, hogy volt 2-3 levegőben lógó éve, amiket nem igazán kellett komolyan venni. 2021 és 2023 között átlag 24,45 millió dollárt vihet haza, a garantált tartalom mindössze egy 6,8 millió dollárnyi roster bónusz, de az is csak az új ligaév után válik garantálttá.

Egy MVP-szezon és Patrick Mahomes tavalyi 45 millió dolláros hosszabbítása után érthető, hogy szeretne egy emelést. Az is teljesen jogos, hogy nem akar teljesen kiszolgáltatott helyzetben játszani, mivel formahanyatlás vagy sérülés esetén a Packers a 2021-es idény után kvázi bármikor elküldheti.

Rodgers 40 éves lesz, amikor a jelenleg érvényben lévő szerződése lejár és a tendenciák alapján van is benne még 2-3 jó év. Amennyiben a Packers vele számol a következő években, úgy az új szerződés abszolút adja magát.

Nem kell megint három extra évet hozzátenni a kontraktushoz, elég egy 1 éves, 46,5 millió dolláros, teljesen garantált hosszabbítást kötni vele és úgy alakítani a szerződését, ahogy DeAndre Hopkinsszal tette a Cardinals. Még csak magas aláírási bónusz sem kell: elég 24,45 millióról 30-33 millió dolláros átlagra növelni és garantálttá tenni az alapfizetését a következő 2-3 évre.

Így garantált nélküli 49 millió helyett garantált 60-66 milliót vihetne haza a következő két évben, papíron ő lenne a legjobban kereső QB a ligában, illetve az aláírási bónusz elengedésével ő is gesztust tenne a csapat irányába. A Packers sem járna rosszul, hisz így 2024-ig lenne szerződés alatt, 2023-ban és 2024-ben pedig dönthetne, hogy kifizet Rodgernek 25-30 milliót, vagy jelentősebb halott pénz nélkül elküldi.

Természetesen egy ilyen koncepcióhoz az kell, hogy mindkét fél akarja a folytatást. A labda leginkább a Packers térfelén pattog: ha Matt LaFleur komolyan gondolta, hogy Rodgers az embere, akkor azt így lehet a bizonyítani. Ha viszont Jordan Love draftolása volt a mérvadó a Packers jövőjét illetően, akkor a csere jöhet szóba.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!