Connect with us

Érdekességek

Big Ben fizetése egy rémálom

A Steelers óriási pofonba szaladt bele múlt vasárnap a Browns elleni Wild Card mérkőzésen, a vereségből pedig alaposan kivette a részét Ben Roethlisberger is a maga négy interceptionjével. Ez volt karrierje egyik legrosszabb meccse és az újonc idénye óta nem játszott ennyire gyengén egy teljes idényen keresztül (a PFF szerint a 26. legjobb QB volt 2020-ban). Mindezt tetézve brutálisan sokat foglal a fizetési sapkából.

Big Ben gyakorlatilag egész karrierje során top 5-ös teljesítményt nyújtott. 2018-ban már némileg visszaesett a teljesítménye, a Steelers nem is jutott be a rájátszásba, de statisztikailag így is karrierje egyik legjobb évet hozta: 5129 yardot passzolt 34 TD mellett, mindkettő karriercsúcs volt. Mindezek fényében érthető volt, hogy a Steelers adott neki egy 2 éves hosszabbítást, bár a 34 milliós (ami még mindig a 4. legmagasabb) átlag kicsit soknak tűnt.

A csapat valószínűleg úgy számolt, hogy az idén márciusban már 39 éves Big Benben van még két nagyon jó év, így 2019-ben és 2020-ban lehet a Super Bowlért küzdeni. Ennek megfelelően a szerződését úgy alakították, hogy az említett két évben csak átlag 25 milliót foglalt a sapkából, melynek az volt az ára, hogy 2021-ben 41,25 milliós cap hitje van.

176 millió dolláros limitnél ez a sapka 23 százalékát jelenti, ami brutálisan sok, pláne úgy, hogy még nem is játszik jól. A Steelers 21 millió dollárral van jelenleg a cap fölött, tehát mindenképp kellene kezdeni valamit Big Bennel.

A legegyszerűbb az lenne, ha visszavonulna, bár ezzel is csak 19 millió dollár szabadulna fel (cserébe pedig még csak gyenge közepes irányítója sem lenne a gárdának). Ha marad, akkor a 4 millió dolláros alapfizetésével sok mindent nem lehet kezdeni, a 15 milliós roster bónusza pedig az új ligaév harmadik napján garantálttá válik, tehát még csak túl sok ideje sincs gondolkoznia a Steelersnek.

Akárhogy is dönt Big Ben a visszavonulással kapcsolatban (a csapat aligha küldené el a franchise arcát), a Steelersnek sehogy sem lesz jó.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!