Connect with us

Hír

A Ravens megkezdte a tárgyalásokat Lamar Jacksonnal

Egy hónapja írtunk arról, hogy Lamar Jackson akár már idén új szerződést kaphat a Ravenstől. A Boston Globe két forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a tárgyalások már el is kezdődtek, de az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól.

Jacksonnal a kezdőben háromszor jutott rájátszásba a Ravens, illetve 2019-ben a liga legértékesebb játékosának választották az irányítót. A QB idén kezdi meg a negyedik szezonját a profik között, vagyis mostantól lehet vele hosszabbítani.

A 24 éves játékos újonc szerződése a 2021-es szezon végéig szól, de a csapat garantáltan lehívja májusig az irányító ötödik éves opcióját, így praktikusan még két évig biztos szerződés alatt fog állni. Idén mindössze 1,5 millió dollárt vihetne haza, így valóban reális esély van arra, hogy a szezon kezdetéig új szerződést kapjon, vélhetően valahol évi 35 millió dollár környékén.

Az más kérdés, hogy mennyire jó ötlet ilyen korán hosszabbítani. Carson Wentz és Jarred Goff szintén a harmadik szezonja után kapott új szerződést és pont idén lett mindkét QB elcserélve 22 és 33 millió dollárnyi halott pénzt hagyva maguk után.

36 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Danika
Danika
2021-02-28 08:07

Mások hibájából tanulni? Na még mit nem!

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2021-02-28 08:12

Az a baj ezekkel a dolgokkal hogy minden QB esete tök más. Goffról kB mindenki tudta hogy mi a plafonja (meg wentzről is hogy az MVP éve valszeg csak egy kiugró volt) míg az idei két hosszabbítás esélyes azért szerintem fölöttük vannak. Lamarról tudjuk hogy nem lesz cska passzal top5 QB, de ha értelmes playbook lesz körülötte az isten nem állítja meg, Allen meg ha vissza is esik valahol az idei szuper év meg az azelőtti ross között lesz (értsd top10 vége)
A másik meg hogy ezer plusz egy dolog van amiről mi nem tudunk de ők igen a csapatnál, pl mennyir3 szeretik, mennyire vezér esatobbi
Na meg nem kell full fogyatékos szerződést kötni és jó is lesz :D (muszáj haza beszélnem mert allennes mezem van és ha bust lesz nem tudok mit felvenni vasárnaponként)

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2021-02-28 10:13

“…ha bust lesz nem tudok mit felvenni vasárnaponként”
Majd átírod Alienre! :D

Észrevételek:
1.) Lamart eddig 3-ból 3-szor lenullázták a PO-ban. Ráadásul többnyire nem az alapszakasz alapján a liga legjobbjai között számon tartott védelmek. Hatalmas red flag!
2.) Ha Alen teljesítménye visszaesik, az már akkor nem top10 vége, hanem a középmezőny posványa lesz. Bár töretlen volt a 3 szezon alatt a fejlődése, azért igazán jó csak idén volt. Ha nem is akkora, de azért ez is egy rad flag!

Egy évet még mindkettő hosszabbításával várni kell!

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Fetyke
2021-02-28 11:03

1. Oké, hogy Lamarral nem mész SB-ba (mondjuk az AFC-ből Mahomeson kívül senki se fog :D), de ha eljutsz vele biztosan a PO-ig és ott 1 meccset nyerhetsz is vele, akkor megtartod. Az a baj, hogy logikusan lehet érvelni ellene, de egy jobb alternatívát nem tud senki sem felmutatni, mint vele menni tovább, amíg tud futni.
2. Megnézted te Allen milyen csapatban játszott első évében? Javaslom az elkapókat szemügyre venni, aztán utána mond, hogy redflag az a teljesítménye. :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  JackEasterby
2021-02-28 11:53

1. Ha eljutsz vele biztosan a PO-ig. Azért ha már nem újoncszerződésen lesz, hanem 35-40 millió körül foglal a fizetési sapkából lényegesen nehezebb lesz csapatot köré építeni. Másrészt a játékstílusa kész életveszély. Ezt évekig nem csinálhatja még az NFL-ben. Főleg nem évi 35-40 milliós garantált fizetés mellett, akkor pedig marad a béna kacsa a zsebben. Én nagyon megfontolásra ajánlanám a Ravensnek, hogy inkább cseréljék el jövőre Lamar-t és száljanak be a Watsonért folytatott harcba. Vagy draft.
2. Akkor az elkapókat kell megbecsülni és megfizetni ez esetben, és nem Allent. :D Az első évével nem is foglalkoztam. Az idei és a tavalyi szezonja alapján mondtam azt, hogy ha a mondjuk a kettő átlagát hozza, akkor az nemhogy nem top 10, de inkább a középmezőny közepe. Egy kiugró éve volt idén, olyan nagy probléma, ha várunk a hosszabbítással még egy évet? Hozzátéve, hogy benne jobbak bízom jelenleg.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Fetyke
2021-02-28 14:13

1. Mivel életveszély a játéka pont ezért kell minél korábban megkínálni egy szerződéssel. És mivel 5. éves opciója is lesz, ha adsz neki egy 3 év 100M-t az 5 év 125M lesz. Na most ezt már le lehet úgy könyvelni, hogy a csapat építés rovására ne menjen és 3 év múlva pedig kivágható lehessen amikor már lehet nem bír úgy futni.
2. Valóban meg kell becsülni az elkapókat, a Bills pont ezt is teszi. Nem volt senki 1.évben csak futott Allen. Kapott egy Beasley-John Brown duót, már is szépet előrelépett. Kapott még egy Diggset is Top 5-be lépett fel. Ahhoz, hogy értékelhetőt nyújtson Allen kellettek társak is. És a rendelkezésre álló skill playerekhez képest sose teljesített eddig alul. Ha ez megtörtént volna akkor azt mondom jogos az aggodalom, de eddig egyszer se okozott csalódást.

Fetyke
Fetyke
Reply to  JackEasterby
2021-02-28 17:50

1. Egy magát sokra tartó, két éve MVP irányító neked ennyiért nem fog aláírni. :) Nyugodtan gondolkozz évi 40 milliós vagy annál nagyobb átlagban. És ha rövid időre ír alá, akkor legfeljebb úgy, mint Cousins, hogy minden pénze garantált lesz és már nem vághatod ki. Lamar és az ügynöke sem hülye, pontosan tudják ők is a saját határaikat. De ha mégis, akkor is elmondható, hogy sokkal nehezebb lesz köré csapatot építeni, mert elviszi 2-3 jó játékos pénzét. Márpedig LJ köré csapatot kell építeni.
2. Nyilván az is számít, hogy mekkora a fizetési igénye Allennek. Évi 35 millióig aláírnék vele bármit. De tartok tőle, hogy ő is e fölé lövi be magát. Nem értem minek sietni. Amiket felhoztál az jól hangzik, de ha kontextusba tesszük: Allen 1. évében semmi, ahogy mondtad csak futójátékát lehet értékelni valamelyest. A 2. évében szintén nagyon szar volt, a futójátéka megmentette attól, hogy bust legyen, de a passzjátéka még mindig elfogadhatatlan volt (ha úgy tetszik alul teljesített). Idén nagyot varázsolt. Egy konstans fejlődés látszik is nála. De biztosan hasra kell ettől egyből esni? Én nem gondolom. Akkor legyen nála “csak” rose flag. :) + előbb-utóbb várható, hogy elviszik az OC-t mellőle.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Fetyke
2021-02-28 20:52

1.Szerintem a realitás Allennek 35M, Jacksonnak 33M. Ezt továbbra is tartom, hogy 40M szóba se kerülhet. Egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy kevesebb lesz idén sapka. Persze lehet mondani, hogy aztán megugrik, de nem lehet azt mondani, hogy az ideit nem veszem figyelembe.
2. Cousinssal nem lehet összehasonlítani őket, mert neki nem volt meglévő szerződése. Ha az ügynökeik megvásárolhatók és a 2 fiatal pedig nem ért a számokhoz, akkor persze lehet adni 40M-s átlagot, a lényeg úgy is az, hogy mi az amit ténylegesen ki kell fizetni. :) Watsonnak is jól mutat az évi 39M, de valójában első 3 évre évi 25M-t, 4 évre nézve évi 28M-t keres. Közelében nincs a nagy számhoz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  JackEasterby
2021-02-28 20:54

1. Gondolom e miatt írták a cikkben is, hogy egyelőre messze vannak egymástól az álláspontok.
Ha játékos szemszögből nézem, akkor egyik helyében sem írnék alá 35 misi alatt. Ennyit megkapnak taggel is majd. Igaz így előbb kapnak nagy pénzt.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Fetyke
2021-02-28 15:19
ahanem
ahanem
Reply to  ThySoul
2021-02-28 11:23

majd azt mondod hogy ez a Jaguarsos Josh Allen, csak rosszak a színek meg a számok

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  ahanem
2021-02-28 11:23

Ha Winstonnal nézne meccset, akkor a szín nem is lenne probléma.

ahanem
ahanem
Reply to  JackEasterby
2021-02-28 11:23

az is biztos véletlen ment az egyetlen olyan csapatba, akik fehérben meg feketében játszanak

bjeela
bjeela
Reply to  ThySoul
2021-02-28 12:13

Wentznek van MVP címe? Ez nekem új.

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2021-03-01 09:54

Én eddigi pár év alatt azt tanultam meg és vontam le tanulságként, hogy az a irányító, aki az első 3 szezonja alatt nem lesz 2x-res All Pro, azzal nem kellene hosszabítani már a harmadik szezonja után. Kevés csapat van aki ezt nem bánta meg utólag. Tessék szépen kivárni a 4 évet, utána mehet a móka mert addigra abszolút letisztul a kép.

ducksfan
ducksfan
Reply to  Danika
2021-02-28 09:11

A Ravens a saját hibájából is tudna tanulni a Báró Úr óta

redbull76
redbull76
Reply to  ducksfan
2021-02-28 10:33

Flacco esetében az volt a baj, hogy nem adtak neki 3 év utàn szerződést, hanem megvàrtàk amíg SB-t nyer. Tehàt ez màr a tanulàs jele, hogy sietnek.

ducksfan
ducksfan
Reply to  redbull76
2021-02-28 10:38

Ha az SB-re várnak sosem kap szerződést LJ

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Danika
2021-02-28 10:04

Mi itt a gond?
Ők egy futónak fognak 40+ milliót adni, nem egy QB-nak.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Danika
2021-02-28 10:53

Jones papa úgy látszik ezekből tanul, de nem hiszem, hogy jó helyzetben lenne. :)

JackEasterby
JackEasterby
2021-02-28 11:18

“Az más kérdés, hogy mennyire jó ötlet ilyen korán hosszabbítani.”

1.A Goff és Wentz példálózást nem tudom hova tenni. A döntést magát nem az eredmény vég kimenetelében kell értékelni. Daninak jó példája, hogy amikor Jackson kimenekül a zsebből jobbra, majd kb. az oldal vonaltól kétségbe esetten visszahajítja a pálya a labdát közepére az nem egy jó döntés függetlenül attól, hogy emlékeim szerint ebből már 2-szer is született elkapás.Ugyanígy, ha megfordítjuk a dolgot és egy edző 4. és 2-re neki megy az ellenfél 20 yardosán, de az sikertelen lesz, az attól még egy jó döntés volt.
2. Goff esetében még csak-csak lehetne érvelni amellett, hogy ha várnak 1 évet, akkor látják a valódi énjét. De ki tudja? Lehet, hogy az elvesztett SB után és szerződés nélkül állva extra motivált lesz és hozz még egy korrekt évet, PO-ba jutnak és elkerülhetetlen a szerződés. Aztán a hanyatlás 1 évvel később kezdődik csak meg és ugyanott tartanának, mint most csak minden csúszik 1 évet.
3. Wentz esetében viszont nem lehet érvelni amellett, hogy “bezzeg ha várnak 1 évet.” A 19-es szezonja teljesen korrekt volt, ráadásul sérülés nélkül lehozta az egész évet (kivéve ugye az agyrázkódás a PO-ban). Elkerülhetetlen lett volna a szerződés. Aztán akkor ott tartanának, hogy idén el se tudták volna cserélni. Na az mennyivel lenne jobb helyzet?

ahanem
ahanem
2021-02-28 11:23

a gazdájával megbeszélték már? kivásárlási ár?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ahanem
2021-03-01 19:11

Itt az árak alakulása az 1800-as évekből, 2016-os USD-ben kifejezve:comment image

ahanem
ahanem
Reply to  Megawatt Szvetozár
2021-03-02 07:43

hmm, egész vállalható

ahanem
ahanem
2021-02-28 11:23

a gazdájával megbeszélték már? kivásárlási ár?

Goodell
Goodell
2021-02-28 12:13

Ha nincs a Lamar x faktor, akkor nem jobb egy Goffnál, egy jól össze rakott csapattal még a SB is meglehet, az alapszakaszban meg simán top10 irányító, a kreatív hívások miatt, amire nem készülnek úgy az év első felében… Taysom Hill és Goff egyveleg ez a srác nekem, kérdés ez mennyit ér

bjeela
bjeela
2021-02-28 12:43

Nekem könnyű ilyeneket mondani, hiszen Trubbal is milyen jól együt tudok élniegy frászt!, de valahogy émmég látom LJ-ben a fejlődés lehetőségét. Jó, lehet, hogy ez inkább fejlövés, de mégis. A takonypóc még mindig csak januárban lépte át a 24. évét, ami egy vicc ahhoz képest, hogy már lenyomott két és fél szezont nem is akárhogy. Más QB-nál még 30 évesen is reménykednek a fejlődésben. Az MVP szezonja után a törvényszerű visszaesés ellenére is 73,7-es QBR-je volt tavaly, ami azért egy futótól igencsak rendben van. Összességében megállapítható, hogy egészen meglehetősen tud dobni, amit lehet fejleszteni még az ő korában.

A pályán sem lát szarul, különben nem lenne képes akkorákat nyargalászni és akkorákat hajigálni. De még ezt a képességét is lehet fejleszteni.

De ha mindez nem lenne, akkor mégis ki az az igavonó barom, aki egy 24 éves srácot, aki két és fél szezon alatt lett MVP, háromből háromszor bevitte a bandát a PO-ba, akit a csapat nem csak elfogad, de vezérének tekint, aki zseniális meglátásokkal képes meglepni az ellenfelet, azt simán kihajítja az ablakon?

Csak úgy mondanám, hogy egy bizonyos Tibibácsi az első három szezonjában olyan bitang szar volt alapszakasz szinten, hogy én kérek elnézést, a PO-ban az első évben sikeresen abszolvált a gyűrűért 1 TD-t és egy INT-t a három meccsen(!!!), miközben ócsároljuk Lamart, mert 2 TD-t és 1 INT-t csinált az első PO meccsén. Persze ettől még tény, hogy kiismerhető a Ravens játéka és ezt a PO-ban rendesen az orra alá dörgölték minden alkalommal LJ-nek, de sokkal inkább Harbaugh-nak. Mert ne feledjük, hogy ezt a bulit ő vezeti.

A srácban szerintem van spiritusz és bolond lenne, aki ezt nem használná ki és elhajigálná egy bizonytalanért. A rút kiskacsából még lehet hattyú…

Hobgoblin
Hobgoblin
Reply to  bjeela
2021-02-28 12:58

Ott a pont. A srac annyi idos mint Burrow amikor draftoltak, es mar tobbet ert el mint a ligaba erkezo iranyitok tobbsege valaha is fog. A plafonja az egekben, es ha nem is fejlodik tovabb hanem meg 5-6 evig hozza az eddigi atlagot, az is sokkal jobb mint barmilyen letezo alternativa plafonja es konnyeden megeri a penzt amit kapni fog.

ducksfan
ducksfan
2021-02-28 13:23

“a tárgyalások már el is kezdődtek, de az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól.”
Recepción:
– Pozíciód?
– QB?
– Futni tudsz?
– Mint állat

– Passzolni tudsz?
– So-so…
– Futókkal a harmadik ajtónál tárgyalnak.
– Anyátok…

bjeela
bjeela
2021-02-28 14:13

Ja, és még valami: egy bizonyos Favre anno pocsékul kezdett, aztán három középszar szezon után három olyan szezont csinált, hogy mindenki tuti volt benne, hogy az életben nem lesz nála jobb QB. Mindhárom szezonban MVP egymás után, egy gyűrű, még egy SB döntő, aztán jött a dadogás. Mégis mindenki úgy emlékszik a ficerére, mint minden idők egyik legjobbjára, pedig 1996 után már messziről nézte a többiek gyűrűit, ennek ellenére 2010-ig tolta az ipart. Mert fontos volt, hogy a reményt fenntartotta és ezzel megteremtette azt a legendát, hogy a GB ismét egy erős csapat, akivel mindig számolni kell. Hogyrohaggyanakmeg…

Tehát azt a QB-t, amelyik képes bevinni a bandát a PO-ba és képes győzelmeket hozni, azt a QB-t épeszű ember megtartja.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-02-28 17:07

Komám ezt kicsit be teccett nézni!
Brett apó első idénye lett tök szar a Falconsnál. Többek között azé, mert az edző nem bízott benne. El is cserélték Green Baybe. Ahol a 2 meccsen beállították 0-17-nél a szünetben és nem is váltotta meg a világot 3-31-es vereség lett a vége a Tampa ellen. Viszont a 4. héten a Cinci ellen megsérült Majkowski és eljött hősünk nagy pillanata. A meccs szintén nem alakult valami jól, de 1:07-el a vége előtt 17-23-as hátránynál megkapta a labdát a csapat és Favre. A többi már történelem… Végigment a pályán (akkor ez még nem ment olyan könnyen és gyakran, mint mostanában) és győzelemre vezette a csapatot. Innentől nem volt megállás. Következő héten a Steelers ellen 17-3-as győzelem és 144,6-os irányító mutató. Még ebben az évben sikerült egy 6 meccses veretlenségi sorozat is, melynek 1965 óta nem örülhettek a sajtfejű szurkolók. :O

A nagy különbség! Brett apó egymaga rángatta ki a szarból, azt a Green Bay-t, amely kis túlzással előtte a kor Borwnsa volt. Pozitív szezon elvétve, PO még ritkábban.

Lamar nem egy ilyen Ravensbe került bele. És közel sem nyújt ennyire kiemelkedő teljesítményét. Volt tavalyelőtt egy remek éve, mert olyan hulladék védelmek ellen kellett játszania, amelyek ellen még Trub is MVP szintű lett volna. De ez nem ugyanaz a szint.

“Tehát azt a QB-t, amelyik képes bevinni a bandát a PO-ba és képes győzelmeket hozni, azt a QB-t épeszű ember megtartja”
Lamar ott bukik el ebben a mondatban, hogy nem képes PO győzelmeket hozni…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-02-28 20:54

Tudod, hogy kajollak, Fetyke, de néddamármeg azt a kicseszett statisztikát, mielőtt zőccségeket beszész. Brett apó 1992-ben kezdett a Csomagosoknál és az első éve 18 TD 13 INT 85,3-as réting, aztán 93-ban sikerült hoznia egy 18 TD 24 INT-s 72,2-es rétinges szezont és csak 94-ben sikerült életjeleket mutatnia, de még akkor sem remélte senki, hogy namostmár itten van a kánaán és gyűrűhegyek jönnek. Olyannyira nem, hogy a Dallas úgy verte őket a divíziókörben ’95 január 8-adikán 35-9-re, hogy rossz volt nézni. Majd ha ráérsz néddamármeg a statját, bár inkább ne, mert nem nagy élmény.

Ja, nem egyedül rángatta ki a bandát a szoaréból, szép lassan kezdett felépülni ott egy egészen rendben lévő társaság. Végre sikerült épeszűen építkezniük. Ettől függetlenül nem tagadom, hogy akkor a GB évtizedeken át egynagykalapszar volt, és mindenki verdeste a tomporát a flaszterhoz örömében, hogy végre egy tökös és rohattjó QB-jük lett.

Ami a ki hová érkezett kérdést illeti, Favre érkezése előtt a GB támadó- és védőoldalon kb 6 hellyel ált szarabbul mint a Ravens, mielőtt megérkezett LJ. Kétségtelenül nem volt évtizedes szarban a Ravens, mint a Packs, de önmagukhoz képest egy három éves mélyrepülésben bohóckodott.

És ha az első három évüket nézed, akkor rohadtul sehol sincs Favre LJ-hez képest, miközben a Packs védelme Favre második évében 2. volt engedett yardokban és 9. engedett pontokban, szal nem lehetett panasz az építkezés színvonalára.

Ami LJ MVP szezonjának hulladék védelmeit illeti, az ellen a Pecc D ellen hozott három TD-t és pofozták őket 37-20-ra, ami ugyebár csutkára első volt a szezonban, a Bills D ellen passzolt három TD-t és nyertek, ami ugyebár második legjobb D volt a szezonban, a 49ers D ellen két TD és győzelem, ami ugyebár 3-4. D volt a szezonban. És a PO-ban az a Titans D szedte szét őt, amelyik tizensokadik volt a szezonban. Szal nem a D-k minőségén múlt a dolog, hanem a stratégián. Rohattul elcseszték és nem csak egyszer. Igen, benne volt vastagon LJ is, de sose felejcsük el, hogy a srác alig bújt ki a tojáshéjból. Már az is húazannyát, hogy egy ilyen takonypóc ilyen eredményeket képes hozni, de nemáááá, hogy tőle várjuk a csodát a PO-ban, miután egy félidő után látható, hogy nem megy a kitervelt stratégia és nem képesek változtatni. Ilyen alapon Mahomes egy béna kacsa, mert idén kipicsázták őket az SB-ban és nem tudott változtatni. Nemáááá…

És ismétlem: nem csak LJ-n múlik, hogy nem képes PO győzelmeket hozni. Amúgy Favre első két PO szezonjában hozott két kínkeserves győzelmet a Lions ellen, aztán mindkétszer simán kikaptak a Dallastól. Szerintem nem Favre-n múlt az sem.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-02-28 20:54

Nehogy már 25-30 különbségnyi korszakokat hasonlítsunk össze egymással. Brett apó idejében egészen más volt még a foci, mint manapság.

Ebben egyébként sohasem egyezünk. Nem látom Lamarban azt amit te. És évi 35-40 millióért azért már majd nem szaladgálhat olyan gondtalanul, mint eddig…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-02-28 21:16

Persze, hogy korszakok nem összehasonlíthatók, de az igen, hogy valaki milyen gyorsan tör be az NFL-be, ahogy az is, hogy melyik banda hol tartott éppen(megjegyzem te sem csináltál mást…). És ezt az akkori kockaformájú labda sem indokolja.

Abba meg sosem döglünk bele és nem rombolja a szimpátiámat, hogy szerintem hülyeségeket beszélsz egy aktuális kérdésben, szerinted meg én. Lesz még ilyen, ne aggódj.

Ami a futkározást illeti tavaly is ezt mondtuk, aztán megismételte az +1000 yardját.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-02-28 22:45

Én is így gondolom. Nálam ezt jelenti a tolerancia. :)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-02-28 22:59

Milyen mókás, hogy a tolerancia kifejezésre megszólalásig rímelő Talleyrand egy velejéig romlott, erkölcstelen, tetű áruló volt. Igaz, aki püspök, herceg és egy köztársaság miniszterelnöke is ecccerre, attól ne várjunk túl sokat.

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x