Connect with us

Minden ami NFL

Az Eagles kaszált, Wentz örülhet, a Coltsnál csak a remény maradt

Az Indianapolis Colts egy harmadik és egy potenciális első körös pickért megszerezte az Eaglestől Carson Wentzet. A lépésben valamennyi fél részéről van ráció és két győztest azonnal ki lehet hirdetni, de pont a legnagyobb kockázatot vállaló fél nincs köztük.

Carson Wentz tavaly 13 meccsen kezdett, majd Doug Pederson lecserélte a Packers elleni meccs közben, miután végképp tarthatatlanná vált a játéka – 30+ millió dolláros fizetéssel rendelkező irányító a szezont a padon fejezte be. A helyzet összetett volt, a Wentz-Eagles házasság bukásának okait korábban bővebben is boncolgattuk, de a lényeg úgy is a végeredmény: annyira megromlott az irányító kapcsolata szinte mindenkivel a szervezeten belül, hogy cserét kért.

Mi romlott el? – A Carson Wentz-ügy

Az Eagles ragaszkodhatott volna jobban is Wentzhez, de a Texansszal ellentétben belátta: van olyan kapcsolat, amit nem lehet rendbe tenni, ha vissza is lehet hozni a pár évvel ezelőtti Wentzet, azt jó eséllyel nem Philadelphiában lehet. A kérdés ezután már csak az volt mindkét fél részéről: hogyan sikerül a kármentés? A végeredményt látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Eagles a maximumnál is többet hozott ki egy borzasztó helyzetből, míg Wentz áldhatja a szerencséjét – az Indianapolis Colts nemcsak, hogy állt egy olyan cechet, amit nem kellett volna, de emellett minden kockázatot vállalt.

Wentz ennél többet nem is kívánhatott volna

Kezdjük a legegyszerűbbel: adott egy kegyvesztett, nemcsak gyengén, de egyenesen borzalmasan teljesítő, rengeteget kereső irányító egy kiöregedő, rossz anyagi helyzetben lévő, újjáépítés szélén álló csapatban. Ez még önmagában nem jelentene azonnali szakítást: a korábbi főedző Doug Pederson menesztésével, illetve Nick Sirianni kinevezésével úgy tűnt, a franchise vezetése Wentz mellett foglalt állást.

A fentiek fényében némileg meglepő volt a hír, hogy a korábbi 1/2-es távozni szeretne. Nemcsak azért, mert úgy tűnt, ő jött ki győztesen a csapaton belüli hatalmi harcból, de az utána maradó 33 millió dollárnyi halott pénz sem egy cserét vetített elő. Ehhez képest az Eagles hajlott a dologra, már csak az volt a kérdés, ki lesz a befutó.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!