Connect with us

Minden ami NFL

Az Eagles kaszált, Wentz örülhet, a Coltsnál csak a remény maradt

Az Indianapolis Colts egy harmadik és egy potenciális első körös pickért megszerezte az Eaglestől Carson Wentzet. A lépésben valamennyi fél részéről van ráció és két győztest azonnal ki lehet hirdetni, de pont a legnagyobb kockázatot vállaló fél nincs köztük.

Carson Wentz tavaly 13 meccsen kezdett, majd Doug Pederson lecserélte a Packers elleni meccs közben, miután végképp tarthatatlanná vált a játéka – 30+ millió dolláros fizetéssel rendelkező irányító a szezont a padon fejezte be. A helyzet összetett volt, a Wentz-Eagles házasság bukásának okait korábban bővebben is boncolgattuk, de a lényeg úgy is a végeredmény: annyira megromlott az irányító kapcsolata szinte mindenkivel a szervezeten belül, hogy cserét kért.

Mi romlott el? – A Carson Wentz-ügy

Az Eagles ragaszkodhatott volna jobban is Wentzhez, de a Texansszal ellentétben belátta: van olyan kapcsolat, amit nem lehet rendbe tenni, ha vissza is lehet hozni a pár évvel ezelőtti Wentzet, azt jó eséllyel nem Philadelphiában lehet. A kérdés ezután már csak az volt mindkét fél részéről: hogyan sikerül a kármentés? A végeredményt látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Eagles a maximumnál is többet hozott ki egy borzasztó helyzetből, míg Wentz áldhatja a szerencséjét – az Indianapolis Colts nemcsak, hogy állt egy olyan cechet, amit nem kellett volna, de emellett minden kockázatot vállalt.

Wentz ennél többet nem is kívánhatott volna

Kezdjük a legegyszerűbbel: adott egy kegyvesztett, nemcsak gyengén, de egyenesen borzalmasan teljesítő, rengeteget kereső irányító egy kiöregedő, rossz anyagi helyzetben lévő, újjáépítés szélén álló csapatban. Ez még önmagában nem jelentene azonnali szakítást: a korábbi főedző Doug Pederson menesztésével, illetve Nick Sirianni kinevezésével úgy tűnt, a franchise vezetése Wentz mellett foglalt állást.

A fentiek fényében némileg meglepő volt a hír, hogy a korábbi 1/2-es távozni szeretne. Nemcsak azért, mert úgy tűnt, ő jött ki győztesen a csapaton belüli hatalmi harcból, de az utána maradó 33 millió dollárnyi halott pénz sem egy cserét vetített elő. Ehhez képest az Eagles hajlott a dologra, már csak az volt a kérdés, ki lesz a befutó.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Mint utólag kiderült, Wentz egyetlen csapatot leszámítva senkit nem érdekelt. Óriási szerencséjére az az egy franchise pont egy remek anyagi helyzetben lévő PO-contender volt, ahol az a Frank Reich a főedző, akinek az irányítása alatt Wentz karrierje egyetlen igazán jó szezonját produkálta még 2017-ben.

A Colts jelenleg teljesen más szintet képvisel mind a roster, mind az edzői kar minőségében, mind a lehetőségekben (Wentzcel együtt 43 millió dollár cap space áll rendelkezésre), már egy game manager irányítóval is rájátszásért küzdhet, míg ha valahol, akkor Reich kezei alatt Wentz ismét visszaküzdheti magát egy átlagon felüli szintre. Értékelés (Wentz): A+

Az Eagles nagyot kaszált

Túlzás lenne azt állítani, hogy az Eagles lehúzta a Coltsot, de az adott körülmények között óriási nyertese az üzletnek. Wentz nem akart Philadelphiában maradni, ami jó eséllyel az öltözőre vezethető vissza: már karrierje elején kritizálták névtelenül az irányítót házon belül, még maga Wentz is elismerte, hogy nem mindig volt jó csapattárs. Ez az utóbbi időben ismét előtérbe került: a korábbi edzői és csapattársai elmondása és különböző riportok szerint önző és kiállhatatlan, nem hallgat az edzőire (Doug Pedersonnal hetekig nem beszélt a padoztatása után) és nem vállal semmiért felelősséget.

Sok tekintetben nem volt könnyű dolga tavaly, ezzel együtt a legnagyobb probléma mégiscsak ő volt. Ha a róla szóló negatív riportoknak csak a fele igaz, akkor könnyen lehet, hogy a cserekérelme mögött az áll, hogy mindenkivel megutáltatta magát. Így vagy úgy, az Eaglesnek lépnie kellett.

Hogyan befolyásolta Matt Stafford a többi irányító értékét?

Wentz értékét elég nehéz volt belőni: a plafonja elég magasan van, de a padlója már negatívba tendál, ráadásul pont egy borzalmas szezonon volt túl. Matt Stafford elcserélése után ugyanakkor úgy tűnt, legalábbis Philadelphiában abban bíztak, hogy a veterán QB-ról lemaradt csapatok majd Wentz felé fordulnak. Nem így történt.

Az irányítót kereső csapatoknál a Stafford-Goff cseréből Wentz az utóbbi volt. Michael Giardi információ szerint a Patriotsnál ugyan felmerült a fiatal QB neve, de nem volt igazi érdeklődés a csapat részéről. Hasonló a helyzet a Broncosszal, James Palmer szerint a gárda hamar kizárta Wentz megszerzésének lehetőségét, ugyanis csak top kaliberű irányítóra hajlandók költeni (mint Deshaun Watson vagy Matt Stafford). A Bears ugyan komoly érdeklődőnek tűnt, de Jay Glazer szerint végül nem tettek ajánlatot, bár ennek részben lehet oka az, hogy Wentz állítólag nem akart náluk játszani.

Mindez praktikusan azt jelentette, hogy vagy sikerül megegyezni a Coltsszal, vagy Wentz Phillyben marad, és egy ilyen felállás alapvetően a vevőnek kedvez. Hiába akart az Eagles Stafford-szintű ellenértéket Wentzért és az utána maradó 33 milliós DM-ért, erre esély sem volt. Egyrészt Wentz messze nem képviselt olyan értéket, mint Stafford, másrészt nem volt 10-12 csapat, amely őrült módon egymásra licitált volna.

Ehhez képset az Eagles kapott egy 2. és egy 3. körös cetlit, és amennyiben a Colts rájátszásba jut vagy Wentz legalább a snapek 75 százalékán (praktikusan 12 meccsen) pályán lesz, a második körből egy első lesz. Elég jó üzletet csinált ezzel Roseman.

Mivel Wentz fizetéséből jövőre is garantált lesz 15 millió dollár, így nem valószínű, hogy egészségesen nem játszik, tehát effektíve csak akkor nem jár utána egy első kör, ha megsérül. Emellett extra hozzáadott érték, hogy a potenciális első körös cetli a 2022-es draftra szól, nem az idei összességében középszerűnek tartott, pandémiával sújtott börzére.

Az Eagles tehát megszabadult egy olyan játékostól, aki mindenképp menni akart és jó eséllyel nem lett volna sikeres Phillyben (és talán máshol sem lesz az), megspórolt a következő két évre 47 millió dollárt (a halott pénz miatt az idén nem játszik, de hosszú távon éreztetni fogja a hatását), ráadásul kapott egy első és egy harmadik körös cetlit. A kármentés egy dolog, az már egy egyszerű második napos cetlivel megtörtént volna, de az már óriási eredmény, hogy a második napos cetli mellé sikerült kiharcolna egy első körös picket (még ha az nem is feltétlenül lesz top20-as).

A trade value chart alapján Wentz értéke valahol 720 pont körül mozoghatott (az Eagles kiindulási alapja egy első kör lehetett, de a csere előtti riportok alapján két második kör volt a Colts ajánlata), ehhez képest ha a tavalyi szintet hozza az Indianapolis, akkor máris 970 pontot ért az Eaglesnek az üzlet – a különbség így egy harmadik kör eleje. Természetesen a Philly akkor sem veszített semmit, ha a Colts Super Bowlt nyer (még akkor is jól járt értékben), míg ha az Indianapolis nem jutna be véletlenül a rájátszásba, akkor még nagyobbat szakíthat. Értékelés: A+

(A Wentz-trade a Stafford-trade-et is más megvilágításba helyezi: ezek után valószínűbb, hogy igazak azok a pletykák, mely szerint Goff iránt volt érdeklődő és többek között a Lionsnél is sokra tartották. Korábban egy második körre lőtték be a korábbi 1/1-es értékét, ami annak fényében, hogy ugyanannyit keres, mint Wentz, kisebb DM maradt utána és még jobban is játszott tavaly, teljesen reális. Ha Wentz egy első és harmadik kör, akkor Stafford minden további nélkül ér két elsőt és egy másodikat – aminek a Texans örülhet a legjobban, ugyanis Watsonért lassan tényleg a minimum lesz a négy első környi ellenérték.)

Boom or bust a Coltsnál

Az önzetlen csapat, amely egyrészt kárpótolta az Eaglest a saját korábbi hibájáért, illetve új esélyt adott egy összetört irányítónak. Természetesen érthető a logika a csere mögött, meg is lehetett lépni, de a Colts pozíciójából ezt lehetett volna sokkal okosabban is csinálni.

Először is hiába volt egy nagyon jó szezonja Wentznek Reich kezei alatt, ez semmire sem garancia: bár sarkalatos példa, de például Jay Cutlernek is volt jó éve Adam Gase-zel a Bearsben, Miamiban mégsem működött a kettőjük kapcsolata. A 2017-es Eagles sok tekintetben különleges volt, ahogy Wentz is olyan szinten játszott, amelyet szinte lehetetlen folyamatosan fenntartani.

A 2017-ben másodéves irányító leginkább azért volt ellenállhatatlan, mert harmadik és negyedik kísérleteknél parádézott – ennek köszönhetően volt EPA/play (várható hozzáadott pont/játék) alapon a második legjobb Brady mögött. Csakhogy ha kivesszük a harmadik és negyedik downos passzait, akkor máris visszaesik a 23. helyre (via Steven Ruiz).

Ez azt jelenti, hogy a játékok 2/3-ában átlagon aluli teljesítményt nyújtott, de a kulcsszituációkban extra klasszis volt. Ilyet gyakran látunk egy-egy játékos karrierévében: csak hogy ne menjünk messzire, Lamar Jackson pont ilyen volt az MVP szezonjában. Amikor még a csillagok együttállása is megfelelő, akkor lehet ilyen szintű játékot nyújtani, de ez nem fenntartható. Egy Aaron Rodgers vagy Tom Brady mind a három downnál extrát nyújt, vagyis konzisztensen hozza az átlag feletti/top szintet – olyan nincs, hogy valaki mindig első legyen big time throw-ban, minden egy labdabirtoklásnyi különbséggel eldőlő meccsét megnyerje és 60-70 százalékos legyen a red zone-ban vagy harmadik downokban.

Vagyis Wentztől nem lehet elvárás a top 5-ös vagy akár a top 10-es forma Reich mellett sem. Egy erős közepes irányító lehet belőle a Coltsban, egy olyan, akivel egy nagyon jó edző egy nagyon jó rosterrel tud bajnoki címért küzdeni, de ennyi. Ez önmagában akár érhet egy első és egy harmadik körös picket, de olyan gödörből nagyon ritkán áll fel fel bárki, mint amilyenbe Wentz került tavaly, a Coltsnak pedig semmi biztosítéka nincs.

A korábbi 1/2-es azért került a padra tavaly, mert vállalhatatlan volt. 12 meccsen 57,4 százalékos pontossággal 16 TD-t passzolt 15 INT mellett, amit sem a gyengébb fallal, sem a csereelkapósorral nem lehet magyarázni. Emellett 24 turnovert érő játéka volt, amivel vezette az egész ligát – ismételten, 12 meccs alatt. Senkinek nem volt arányaiban több negatívan értékelt játéka a PFF szerint és nem fért be a 32. legjobb QB közé sem.

Visszaút mindig lehet, de Wentz jelenleg óriási lutri, aki ráadásul sokat keres, két évig kivághatatlan és állítólag személyiségével is problémák vannak (még ha nem is ő a megtestesült ördög). Egy mélyponton lévő, 47 millióba kerülő, némileg problémásnak tűnő irányító nem ér egy első és egy harmadik kört, pláne nem úgy, hogy a Colts volt az egyetlen kérő.

Egy maximum második kör vége és egy harmadik már reálisabb ellenérték lett volna, de ha már mindenképp kondíciós első kör kellett a szerződésbe, azt ne egy olyan könnyen teljesíthető feltételhez szabják, mint a pályára lépés. Ennél még a Pro Bowl is jobb opció, de az All-Pro cím, a Super Bowl győzelem vagy 2-3 statisztikában top 5-10-es teljesítmény is jó lehetett volna. A teljesítmény helyett azonban az egészségi állapotához lett kötve egy 32 helyes felmozgás, ami bár Wentz kórtörténetét figyelembe véve érthető, de az ő esetében most sokkal nagyobb kérdés a teljesítmény, mint az egészség.

Wentz jelenleg egy nagyon drága lutri viszonylag magas plafonnal, nem szabadna többet érnie, mint a nagyon olcsó lutri Josh Rosen ért (2. kör vége). A Coltsnak, mint az egyetlen kérőnek pont ezért kellett volna bevédenie magát: például második kör, ha a csapat rájátszásba jut és Wentz pár kiemelt passzoló statisztikában top 10-ben végez, és első kör, ha Wentzcel All-Pro lesz, vagy vele a kezdőben Super Bowlt nyer.

A Colts drágán vett egy összetört sportkocsit, rengeteget kell áldozni a fenntartására akkor is, ha nem sikerül felújítani, és csak akkor mondhatja el magáról, hogy ő is győztesen jött ki a vételből, ha a járgány úgy fog gurulni, mintha kvázi új lenne. Valamit lépni kellett a csapatnak, Wentzben bőven van potenciál, de egyedüli érdeklődőként a Colts mégis olyan üzletet kötött, mintha 3-4 csapatot túl kellett volna licitálnia. Értékelés: B-

[/ppp_patron_only]

43 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2021-02-19 19:12

szvsz ez közelebb van az egyenlőhöz a két csapat oldaláról (wentznek nyilván tökéletes)

Eaglesnél mikro szinten jó a csere, ha azt nézzük h liga legrosszabb irányítóját eladták egy 1+3. körért (ráadásul ha csak 2. kör lesz, akkor már közel sem olyan jó), de makro szinten egyáltalán nem jó, hiszen csak sikerült ellehetetleníteni a helyzetet egy franchise irányítóval, akiért mindent is odaadtál (pickek, pénz) és hát magasan rekord halott pénz is született utána. Az utóbbi hetek “lapjárását” tekintve, azaz h Wentz menni akart, ez így egy korrekt/jó ár, de azért A+-os lehúzásnak nem gondolom.

Colts oldaláról pedig a lehetőségeket is érdemes figyelembe venni, hogy ha akarnak idén valamit, akkor ennél jobb opciójuk nem nagyon volt. (winston maybe ha nem marad a Saintsnél, Darnold maybe, de nem sokkal olcsóbban pick tekintetében, pénzben már igen, de ennyi). Wentznél meg nem gondolom, hogy csak az utolsó évét kell nézni, szvsz egy ligaátlag körüli szint ami várható tőle Reich alatt (kb amit mutatott a top és a tavalyi éve közt). Ami meg már jóval jobb, mint amit más lehetséges opcióból ki tudnak sajtolni. SBre nyilván ez sem elég, de arra meg senki nem lenne.

(((illetve szerintem azt egyáltalán nem lehet belőni, hogy mennyi volt Wentz értéke reportok alapján. Vagy annyi az értéke, mint amennyit adtak érte és akkor ez mindenkire igaz pár nyilvánvaló kivételtől eltekintve, vagy senkiről sem lehet ezt jól megállapítani)))

renningan
renningan
Reply to  katonadani
2021-02-19 19:21

A többi cseréhez viszonyítva szerintem Wentz legalább egy harmadik körrel drágábban ment el, mint ami reálisan a maximum volt. A Coltsnak nem volt ellenfele, pláne ha Wentz kijelentette, hogy csak oda akar menni, innentől kezdve bőven túlzás ez az ellenérték. Akkor meg pláne, ha szerinted nem lesz vele Super Bowl, most ennyit áldozni azért, hogy a PO biztosabban meglegyen, nem éri meg nálam.

katonadani
Reply to  renningan
2021-02-19 19:32

sztem az SB ért azért nem állja meg a helyét, mert hány QB van, akivel a Colts (vagy a csapatok 90%a) reálisan SBba megy? A megszerezhetők közt fixen 0. De ha bárkit választhatnak a ligából is mondjuk 5?
a nem volt ellenfele annyiban igaz h más csapat nem akarta Wentzet, mert ő nem akart volna ott játszani, de az Eagles tekinthető ellenfélnek, mert ők még mindig mondhatták (és mondták) hogy nekik nem éri meg csak úgy eladni, akkor inkább marad aztán vagy tovább sértődik és ezzel maga alatt vágja a fát vagy belátja hogy nincs más esélye újrakezdeni a karrierjét és odateszi magát. Tehát az Eagles rezervációs árával versenyezni kellett, még ha más csapatok ajánlataival nem is. Így jött létre ez a szerintem kompromisszumos megoldás a sérülés-kondícióval.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-02-19 21:18

“…hány QB van, akivel a Colts (vagy a csapatok 90%a) reálisan SBba megy?”
Nincs 5 ilyen irányító! Brady, Mahomes! Minden más irányítónál kiderült, hogy csak ha van körülötte egy nagyon jó csapat, és minden klappol, akkor jön az SB részvétel. De akkor meg jött Goffnak, Garoppolnak vagy Folesnak is.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
Reply to  Fetyke
2021-02-19 21:45

MVP Trubot már figyelembe sem vesszük? Ő már szart ér???

Fetyke
Fetyke
Reply to  Bujdy Bujdy
2021-02-19 22:04

A nemzetközi helyzet fokozódik!

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2021-02-19 22:24

de a Colts meg pont egy jól összerakott csapat, szerintem erre gondolt a költő.

mondjuk a 90%ot megvágnám mondjuk 40%ra, mert a csapatok nagyobb részének esélye nincs SB-be menni, vagy a játékoskeret vagy az edzői stáb miatt, de aztán lehet rosszul értelmeztem a feltevést

mondjuk

ahanem
ahanem
Reply to  renningan
2021-02-19 22:30

Jacob Easonnel szerinted lett volna PO?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
2021-02-19 22:35

Lehet meglátjuk még azt is…

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2021-02-19 23:16

akarjuk ezt? akkor már inkább Jameis.

13enny
13enny
Reply to  katonadani
2021-02-19 19:53

Ráadásul ha Wentz nem válik be, azt féltávnál is látni fogja a Colts, és leülteti, hogy ne veszítse el az első körösét. Egy jó offenseben Wentz szerintem kényelmesen hozni fog egy tavalyi Riversnél jobb teljesítményt, ráadásul Pedersonnal ellentétben Reich nem az ő passzjátékára fog építeni mindent, Reich rendszerében Rivers is egy 20 ic 23 td szezon után hozott egy 11 ic 24 td szezont, köszönhetően az erős futójátéknak. Plusz ha tényleg olyan jó a cap helyzete a Coltsnak, tudnak hozni a szabadügynök piacról egy mély célpontot vagy egy igazi elsőszámú elkapót, és a támadófalban kiegészítik az OT posztot, ezzel a védelemmel Wentz ha csak az átlagos formáját hozza, és a rájátszásban kijön a clutch teljesítménye, akár az SB-re is lehet is esélye a Coltsnak, de a csoportelsőségre mindenképp.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  13enny
2021-02-19 21:09

Hát ezért ez nem kicsit optimista forgatókönyv, amire egy hihető és egy hihetetlen megoldást látok.
A hihető:
Az égből leszáll Mihály arkangyal, minden mennyei seregek kapitánya, megszállja Wentz testét és az ő képében sikerre viszi a Coltsot.
A hihetetlen:
Wentz megjavul magától.

ahanem
ahanem
Reply to  Megawatt Szvetozár
2021-02-19 22:30

Mihály arkangyal szerepében: Birodalom Ferenc

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-02-19 21:27

“…de azért A+-os lehúzásnak nem gondolom.”
Gondolj vissza, hogy miket gondoltál erről a trade előtt. Egy első körnek már nagyon örültél volna, de közel sem hittél benne. Ahhoz képest azért ez lehúzás. :)

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2021-02-19 19:50

Szerintem (Eagles)win-(Wentz)WIN-(Colts)win? szitu… Hisz mindenki megkapta amit akart… és senki nem húzta le a másikat.

A Colts se fizetet ireális értéket… Mondjuk két első kört vagy mittom én. Legrosszabb esetben buknak egy első kör végét? Szvsz ha visznek át 20 milliót idénről jövőre és megint lesz vagy 60 milliós cap spacük… azzal simán lehet kompenzálni egy hiányzó elsőkört.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-02-19 20:11

Első kör végét nem bukhatnak. Ha Wentzzel nem elégedettek akkor egyszerűen padoztatják és második kör marad a pick. Ha elégedettek vele akkor értelemszerűen nem bukásként tekintenek az 1.körre. :)

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  JackEasterby
2021-02-19 20:28

Van benne igazság.

Fetyke
Fetyke
Reply to  JackEasterby
2021-02-19 21:27

Érdekes ez a, ha nem megy Wentznek, akkor leültetik és padoztatják dolog. Wentz két évig kivághatatlan, azaz jó eséllyel a 2022-es szezont is vele kell megkezdeni. Vajon érdemes leültetni, csak azért, hogy ne 1. hanem 2. kört veszíts?
Látszik, hogy besértődött ezen idén is. Pedig tényleg bűn rosszul játszott.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2021-02-19 22:18

Jaja, ezért is vettem garantáltnak kb az első kört, hacsak meg nem sérül persze.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  renningan
2021-02-20 00:23

Viszont nincs a csapaton nyomás félholtan is pályára küldeni.

magyar_newton
magyar_newton
Reply to  Fetyke
2021-02-20 20:03

Miért lenne Wentz kivághatatlan? Az idei pénze garantált, jövő januártól nulla halott pénzzel bármikor kirakható.

Viszont egyetértek, a Colts nem fogja csak azért leültetni, hogy ne első kör menjen. Akkor lehet szerepe, ha lesérül, kihagy néhány meccset, és éppen 70% környékén libikókázik. Akkor lehet, hogy egy negyedre beküldik a cserét, ha a meccsnek már nincs tétje. Ettől eltekintve egy játszó irányító többet ér, mint egy első kör helyetti második.

katonadani
Reply to  magyar_newton
2021-02-20 20:52

jövő évi 15 milliós fizetése garantálttá válik idén márciusban

ahanem
ahanem
Reply to  JackEasterby
2021-02-19 22:18

a második kör eleje meg ugyanott van (kb, tehetségben) mint az első kör vége, csak nincs 5. éves opció

ahanem
ahanem
Reply to  JackEasterby
2021-02-19 22:21

inkább a sérülés van benne, mint a padoztatás szvsz

camillo 7777
Reply to  ahanem
2021-02-20 10:35

2 éve nem sérült meg alapszakaszban.

ahanem
ahanem
Reply to  camillo 7777
2021-02-20 14:34

ettől még az újjáépített ACL könnyebben szakad el megint

redbull76
redbull76
2021-02-19 20:00

Nfl.com szerint Wentz+Colts winner de az Eagles loser. Akkor most kinek van igaza?

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  redbull76
2021-02-19 20:00

Mondom én Wentz az új wörösjézus és lehúzták az Eaglest. 😄🤣

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2021-02-19 22:18

Az Eagles miért lenne loser? :D de most komolyan? Elpasszolták a tavalyi szezon legrosszabb irányítóját, aki nem is akart maradni egy első és egy harmadik körért és spóroltak 47 milliót. Ha ez rossz üzlet, nem tudom, mi a jó,

redbull76
redbull76
Reply to  renningan
2021-02-20 08:34

Nem tudom. Nem olvastam az NFL cikkét, csak àtfutottam 1 perc alatt és azt làttam hogy szerintük az Eagles loser. Ezért kérdeztem hogy akkor most ez hogy. Tehàt nem az volt a mondanivalò hogy neked fingod nincs az egészhez. És most ellovasom a te cikkedet megint, utàna meg az NFL-ét és okosabb leszek!

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2021-02-20 11:18

Nem felháborodásból írtam vagy bármi hasonló :) nem olvastam az NFL-es cikket, meglepett és csak érdekelt, hogy szerintük ugyan miért vesztes az eagles :)

Ge®i
Ge®i
Reply to  renningan
2021-02-20 18:46

Gondolom, azóta már olvastátok, de ott mindent IS hozzávettek a trade-hez… Azt, hogy az Eagles mit áldozott be azért, hogy egyáltalán hozzá tudott jutni Wentz-hez (5 draft pick), a maga mögött hagyott dead money-t, plusz azt is felírták a számlára, hogy a következő évtized alapköveinek szánt edző és irányító már nincs a franchise-nál, ezért kénytelenek egy tolni egy rebuild-et…
Van benne valami, de azért ők is megjegyezték, hogy nem total disaster ez az egész nekik, meg, hogy tulajdonképpen egy cseréért egész korrekt árat kaptak, de mégis a vesztesek közé kerültek mindent figyelembe véve…
Szerintem egyébként Wentz A+, Philly A, Colts B-.
Ha valaki tud valamit kezdeni Wentz-cel, az Reich lehet, bár Wentz kevésbé lesz más jellem egy edző miatt és ez lehet para, ezért a B- a Coltsnak. A Philly-t én sem tartom lúzernek, ki kellett ebből szállni és a lehető legtöbbet hozták ki belőle, ha mindent figyelembe veszünk, amit még érdemes ide venni (a draftolás körülményeit asszem már felelsleges…). És Wentznek a lehető legjobb ez a biznisz, “csak” teljesítenie kell, ha ezt felfogja és képes lesz rá, akkor tényleg lehet ebből az egészből egy win-WIN-win szitu, ahogy Lecc Go Pecc írta. 😉

ahanem
ahanem
Reply to  redbull76
2021-02-19 22:21

amit most gyorsan átolvastam, ott inkább az a lényeg, hogy olyan helyre küldték, ahol Wentz leginkább sikeres lehet, de azt nem értem, hogy ez miért lose a Igglesnek, mert úgy erős érveket nem sorakoztat fel az író.

Gabor Ng
Gabor Ng
2021-02-19 21:49

Szerintem az agybeteg Stafford csere teljesen tönkre vágta a trade-k értékét. Mennyi akkor Mahomes, vagy Watson? Már csak a Twitteren, vagy a Madden-ben lehetne őket megszerezni :). Ballardnak meg voltak a belső információi: Mike Groh, Press Taylor (QB Coach) akik az Eagles-től jöttek a Colts-ba. Ha fel akarsz cserélni mennyi lenne az ára? Utána meg van egy Manziel, vagy egy Trubisky-d? Wentz-et 46 sack-elték 11 mecs alatt, ha befejezi a szezont 67 kaszálást jósoltak neki. Nekem az a 3-dik kör nem tűnik soknak, ezen feltételek mellett, egy lehetséges franchise qb-ért.Az Eagles által benyelt halott pénzel 25 millió a fizetése, Bridgewater keres 23-at :)! Darnold szerintem egy vicc a PFF-en évek óta az utolsó helyen van. Véleményem szerint januárig mindenkinek igaza van, akkorára kiderül valóban ki gondolkodott helyesen.

ahanem
ahanem
Reply to  Gabor Ng
2021-02-19 21:58

egy első kör Staffordért szerintem nincs túlárazva

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  ahanem
2021-02-21 11:39

Dani mondta a Stafford csere kapcsán, hogy a többség nem fogja megérteni, hogy Stafford tényleges értéke mennyi is volt. Gabi is közéjük tartozik.

renningan
renningan
Reply to  Gabor Ng
2021-02-19 22:18

Stafford árra szerintem korrekt. Watsonért pedig én 4 első környi értéket tartanék reálisnak vagy játékos, vagy pick formájában.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-02-19 23:01

Nézőpont kérdése. Ha a Houston szemszögéből nézzük, akkor még kevés is az a 4 első kör. A valós értékét nincs csapat, aki meg tudná fizetni…

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2021-02-19 23:21

két idei első kör, két idei második kör, egy jövő évi első és második, plusz egy első köröst érő játékos

nálam ezt jelenti az 4 ELSŐ KÖRNYI ÉRTÉK, ami nem egy és ugyanaz, mint a 4 első kör
hiszen nyilván kéne egy magasan húzott irányító, a többi pickből meg (legalább) 3 jó kezdő, aki legalább 8-10 évig a csapatban lesz

én reálisnak tartom, de nem vagyok se Jets, se Dolphins GM, meg a pickeket még akár el is dobnám, de a játéksot már nehezebben

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
2021-02-19 23:31

Na ez így már jobban hangzik. :) Mármint Texans szemszögből.

Igen! A pick még szerintem is könnyebben feláldozható, de egy bevált pro vagy azt közelítő szintű játékosért már nekem is fájna a szívem, mint GM.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  renningan
2021-02-21 11:47

Ha Wentz beválik és 1.körössé válik a jövő évi ellenérték, akkor ugyanannyiba került, mint Stafford a Ramsnek. Stafford azért biztosabb választás minden szempontból és még kevesebb a fizuja is. Ebből a szempontból még keveset is kértetek érte.

renningan
renningan
2021-02-20 19:01
gyeek
gyeek
Reply to  renningan
2021-02-21 13:09

A karma tektonikus szinten köszönt be. :)

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x