Connect with us

Prémium cikkek

Nincs fény az alagút végén – Broncos FA kitekintő

Elkezdhetném írni a szokásos bevezetőt, hogy megrekedt a csapat, amely nem jó, de legalább esély sincs rá, hogy jó legyen a következő pár évben, de már úgyis tudjátok a szokásos mantrát, amit nem hisztek el, majd amikor 5 és 15 közt húz valahol a gárda, akkor nem lepődik meg igazán senki. Az egyetlen dolog, ami más lesz az idei holtszezonban, mint az eddigiekben, hogy úgy tűnik irányítót most nem fog keresni a gárda, maximum egy veteránt Lock mögé/mellé. Ami kicsit felkavarhatja az állóvizet, hogy elviekben John Elway helyett George Paton lett az új general manager, de korlátozott lehetőségekből nehéz csodát tenni.

A rendnek megfelelően azért kezdjük a legfontosabbal. Aki nem elvakult szimpatizáns, az valószínűleg nem hisz a Lock projektben, de a vezetőség feltehetőleg ad neki még egy évet (nincs is nagyon más választásuk), hátha bebizonyítja, hogy a sorozatos rossz döntések és szenvedés csak egy véletlen volt és igazából a tehetség utat tör magának. Amíg egy franchise életében az irányító a legfontosabb, addig mindig azt kell keresni, de a Broncos sosincs abban a helyzetben, hogy ezt igazán megvalósítsa, legalábbis hatalmas áldozatok nélkül.

Fizetési sapka, potenciális kivágások

A draftról majd később úgyis eleget beszélünk, így nézzük a piacot, ahol a Broncosnak viszonylag kényelmes, picit több mint 30 millió dollár helye volt az idény végén. Ezen lehet kozmetikázni szokás szerint, de jelentős áldozatok nélkül nagyra nem lehet duzzasztani. Az egyetlen ilyen nyilvánvaló cut már meg is történt, A.J. Bouye-tól egy év után el is köszönt a gárda, amivel 11,7 millió dollár került még a kasszába, halott pénz nélkül. Rajta kívül viszont már csak olyan játékosokon lehetne érdemben spórolni, mint Jurrell Casey, Kareem Jackson vagy éppen Von Miller (utóbbi kettő csapatopció), de régen rossz, ha a legjobb játékosaitól akar megszabadulni a gárda. Potenciálisan cserélni lehet őket, de Milleren kívül a többieknek egyszerűen nincs akkora értéke, hogy érdemes legyen elgondolkozni. Miller is egyedül azért lehet érdekes eset, mert már 31 éves, sérülésből térne vissza és éppen van egy rendőrségi ügye is. Ezek mind az ellen szólnak, hogy a csapat éljen az opciójával, de én mégis azt gondolom, hogy bepróbálkoznak nála egy szerződésátalakítással, amit szerintem nem fogad el, így lehívják az opcióját.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!