Connect with us

Hír

Rasszista múltja miatt egy nap után távozik a Jaguars sportteljesítményért felelős igazgatója

A Jaguars csütörtökön nevezte ki sportteljesítményért felelős igazgatónak az Iowa egyetem korábbi erőnléti edzőjét, Chris Doyle-t, aki egy nappal később be is adta felmondását. Történt ez azután, hogy a Fritz Pollard Alliance (a NFL sokszínűségéért kiálló, edzőkből, játékosmegfigyelőkből és front office tagokból álló szervezet) erősen kritizálta Doyle-t a rasszista viselkedéséért, illetve a Jaguarst ennek elősegítéséért.

Doyle-t az Iowa egyetemen azzal vádolták, hogy rasszista kijelentéseket tett és szívatta a játékosait (elsősorban a feketéket), ezért vesztette el a munkáját. A kinevezés miatt elég sok kritika érte a Jaguarst és az újonc főedző Urban Meyert, aki nagyon gyorsan megtapasztalhatta a különbséget az egyetem és az NFL közt. Azonnal a beat writerek kereszttűzébe került, akik azt vetették fel, hogy ez mennyire hat majd negatívan a szabadügynökök Jacksonville-be csábítására, illetve hogy alaposan átvilágította-e Doyle-t a kinevezés előtt. Meyer erre nagyjából annyit válaszolt, hogy 20 éve ismeri az edzőt, ami megint csak előtérbe helyezte az NFL-ben régóta problémát jelentő “baráti kinevezés” rendszerét.

Doyle felmondása után tett közleményében azt írta Meyer, hogy nem mérték fel eléggé, hogy milyen következményekkel járna a kinevezése.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!