Connect with us

Hír

BREAKING: Dak Prescottal hosszabbított a Cowboys!

A Dallas Cowboys 4 éves, 160 millió dolláros szerződést kötött Dak Prescottal. A szerződés maximális értéke 164 millió dollár, amiből 126 millió valamilyen formában garantált, az aláírási bónusz pedig 66 millió.

Prescott 40 millió dolláros éves fizetése a második legnagyobb Patrick Mahomes 45 millió bére után (1 millióval előzi Deshaun Watsont), ahogy a 126 millió dolláros garantáltja is a valaha volt második legmagasabb. Továbbá a kontraktusban van egy no-trade záradék, azaz csak a beleegyezésével cserélheti el a Cowboys, illetve a csapat nem tehet franchise taget rá a szerződése lejártakor.

A júliusban 28 éves irányító 2016-ban negyedik körös volt. Rögtön újoncként a kezdőben találta magát és 13-3-as alapszakaszmérleget ért el a gárdával, majd a következő három évben 27-21-es győzelmi mutatót hozott össze. Tavaly franchise tag alatt játszott, de sérülés miatt csak öt meccsen lépett pályára – mindez ugyanakkor nemhogy csökkentette, de még növelte is az értékét. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem pótolható Andy Dalton kaliberű irányítókkal, így nemcsak, hogy top fizetést kapott, még a rövid távú szerződést is sikerült kiharcolnia, vagyis 31 évesen újra bankot robbanthat.

Prescott idén $25,5 milliót foglal majd a sapkából, ami $12,2 millióval kevesebb, mint a franchise tag alatt lett volna.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!