Connect with us

Hír

LeSean McCoy: Julian Edelman nem Hall of Famer szintű játékos, én igen

Julian Edelman a héten bejelentette a visszavonulását és volt pár olyan vélemény, mely szerint megérdemelné, hogy beválasszák a Hall of Fame-be. Erre reagálva sok olyan vélemény is nyilvánosságra került, mely szerint ennyire jó nem volt a Patriots elkapója, és többek között ezen a véleményen van LeSean McCoy is – sőt, neki javaslata is van arra, hogy Edelman helyett ki érdemelné meg a Hall of Fame-et.

“Hogy Julian Edelman Hall of Famer lenne? Ugyan már, dehogy is. Az alapszakaszban 16 meccsed van bizonyítani, hogy ki is vagy valójában. A rájátszás természetesen számít, de nem minden játékosnak van lehetősége részt venni a PO-ban. Nem akarok semmit levonni az érdemeiből, és a visszavonulását sem akarom beárnyékolni, mert igazán nagyszerű játékos, de nem gondolom Hall of Famernek. Ellenben úgy gondolom, nekem van rá esélyem. A számaim bármelyik futóéval felveszik a versenyt, a saját évtizedemben én voltam a nagy kutya. És még két Super Bowlt is hozzá lehet adni a listához”

– mondta McCoy a Yahoo Sportsnak.

Edelman rájátszásban nyújtott teljesítménye kétségtelenül paradés: 19 meccsen 118 elkapás, 1442 yard és hét total TD, illetve három bajnoki cím és egy Super Bowl MVP-cím került a neve mellé. Az alapszakaszban a sok sérülés miatt már nem volt ennyire eredményes, 137 meccsből 85-ön kezdett, összesen 620 elkapásból 6822 yardot és 36 TD-t szerzett, valamint volt még 2612 visszahordott yardja és négy TD-je (és egy passzolt TD-je is). A Hall of Fame talán tényleg túlzás lenne az esetében, de ez semmit nem von le az érdemeiből.

Ami McCoyt illeti: a jelenleg szabadügynök futó bekerült a 2010-es évek álomcsapatába, karrierje során 11 102 yardot (22. legtöbb valaha) és 73 TD-t futott (28.), valamint 518 elkapásból 3898 yardot és 16 TD-t szerzett. Kétszer lett All-Pro, hatszor Pro Bowler és tényleg nyert két Super Bowlt, de sem a Chiefs, sem a Bucs játékosaként nem kapott labdát a rájátszásban, illetve egyik döntőn sem lépett pályára. Ő sem feltétlenül Hall of Famer kaliber.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!