Connect with us

Hír

Erősen ajánlott az oltás a játékosoknak és a személyzetnek is

Az NFL tegnap kiküldött egy értesítőt a csapatoknak, amiben leginkább az oltásokról volt szó, és hogy minden csapat vonja be magát a programba.

A liga azt írja, hogy a csapatok használják a stadionjukat vagy az edzőközpontjaikat arra, hogy a személyzetet, a játékosokat és közeli hozzátartozóikat beoltassák. A terveikről, illetve a személyzet oltottsági fokáról pedig április 19-ig tájékoztatniuk kell a liga illetékeseit.

Ugyan az NFL nem mondta ki, hogy kötelező lesz az oltás az első és második szintre sorolt személyzet esetében, a gyakorlatban azért ez kvázi így van. Ugyanis hacsak nincs megalapozott egészségügyi vagy vallási indoka az illetőnek, be kell oltania magát, már amennyiben be szeretne lépni a csapat létesítményeinek bizonyos korlátozott részeire és szeretne a játékosok közelében dolgozni.

Az NFL emellett nem kötelezi a játékosokat sem az oltásra, de bíztatja őket, illetve arra kéri a csapatokat, hogy ők is bíztassák erre a játékosokat – tervezzenek információs napokat ezzel kapcsolatban, stb.

Amerikában a lakosság bő 35 százaléka kapta már meg legalább az első oltását, ami közel 120 millió embert jelent.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!