Connect with us

Összefoglaló

Hozta a kötelezőt a Patriots és a Packers, most nem chokerkedte el a Falcons

A Packers ugyan kevesebb yardot szerzett ellenfelénél, így is elég magabiztosan nyert, a Patriots egy bő 50-est pakolt fel a Jetsre, a Falcons most nem chokerkedte el a végét, a Panthers pedig olyan mélységekbe jutott a Giants ellen, hogy még Darnoldot is lecserélték. 

Washington Football Team @ Green Bay Packers 10 – 24

Kölcsönös ütésváltással indult a találkozó. Előbb a Packers szerzett TD-t Davante Adams révén, akit 4&3-ra talált meg Rodgers egy passzal, majd erre jött a nap első nagy fővárosi játéka, természetesen Terry McLaurintól. Scary Terry 122 yardig jutott, de a 12 targetje is elárulja, ma is egyedül jelentett igazán komoly veszélyt a Washington skill játékosai közül. A második legtöbb yardot Taylor Heinicke szerezte a földön, 95 egységig jutott 268 passzolt mellett.

A Packers védelem ezután elővette a “bend but don’t break” mentalitást. Az eddigi szezonban egészen elképesztő 15 red zone látogatásból 15 TD-t engedő védelem lehúzta a rolót. Négy alkalommal jutott el a Washington a pálya végéig, de ezekből összesen 3 pontot tudtak a táblára írni. Két alkalommal vesztettek labdát turnover on downsszal, egy interceptiont dobott Heinicke és egyszer kisackelte őket a hazai védelem, amiből végül egy mezőnygól jött össze. A meccs egyik legmegosztóbb jelenete az első kivédekezéshez köthető, amikor Heinicke befutott egy TD-re és Packers fanként felnőve egyik nagy álmát teljesítette, amikor elmehetett utána egy Lambeau Leapre. Azonban a videózások során kiderült, hogy még a red zone vonal előtt leért a térde így nem adták meg a pontszerzést, 4.-re pedig jött a Packers stop.

A védelemből az idén megmagyarázhatatlanul nagy szezont futó De’Vondre Campbellt kell kiemelni. Az első évét a Packersnél töltő linebacker két fumble-t erőszakolt ki (egyiket a Heinicke TD eset után a goal line-on) és végül 10 szereléssel zárta a meccset. A másik hős a Smithek hiányában előrelépő Rashan Gary lett, aki Kingsley Keke-vel tudta több alkalommal földre vinni a vendég QB-t. Keke 1,5, Gary 2 sackkel zárta a meccset, melyből egy labdaszerzés is lett.

A támadóoldalon Rodgers makulátlan meccset hozott. 274 yard és 3 TD került a neve mellé kiemelendő hiba nélkül. A line of scrimmage-et uralta a Football Team, így a Packers csupán 57 yardot szerzett a földön, de a levegőben Adams, Lazard és Tonyan is 60 yard fölé jutott 1-1 touchdownnal egyetemben. Davante ezúttal is hozta a kulcsfontosságú elkapásokat, amikor kellett.

Kiemelni maximum AJ Dillont lehet, de őt se pozitív értelemben. Hat futásból ugyanis két fumble-t vétett, bár szerencséjére csak egyet vesztett el belőle a csapat. A Football Team védelme furcsa mód talán a legjobb meccsét hozta 2021-ben. A 24 engedett pont a 2. legkevesebb idén tőlük és épp csak 300 yard fölé engedték a Green Bayt, külön érdekes, hogy ők 430-at szereztek. A turnover csatát is 2-1 arányban megnyerték és több alkalommal is odaértek Rodgershez. Jonathan Allen kettő, míg Montez Sweat egy sacket szerzett és dominálták a továbbra is felforgatott Packers fal belsejét, különösen a stuntokkal gyűlt meg a Packers OL gondja.

A Packers végül sima meccset tudhat magáénak, pedig a játék képe alapján ez sokkal inkább egy szoros összecsapás kellett volna legyen. Azonban egy csapat sem bírja el, ha ennyi pontot hagynak a pályán a red zone-ban. A Packers továbbra is magabiztosan vezeti a csoportját, míg a Washington csoportja utolsó helyére zuhant vissza.

(alatriste)

Atlanta Falcons @ Miami Dolphins 30-28

Két gyenge csapat szokásos alacsony színvonalú, de cserébe rendkívül izgalmas találkozója, amelynek a végén kivételesen nem szúrta el a Falcons. Az Atlanta a gyengélkedő NFC középmezőnyben ezekkel a kiszenvedett győzelmekkel akár még a rájátszásra is esélyes lehet, a Dolphinsnál viszont egyelőre csak annyi a biztos, hogy valaki nagyon rosszul fog járni a szezon utáni hétfőn.

A meccset a Dolphins rögtön egy 16 playes, 7 perces TD-drive-val kezdte, amivel az összes értékelhető játékát el is lőtte a csapat a következő fél órára. A második félidő utolsó 15 perce viszont jó volt, 2,5 perccel a mérkőzés vége előtt még a vezetést is sikerült átvenni, de a Falcons kivételesen nem chokerkedte el és egy nagyon magabiztos drive végén egy 36 yardos mezőnygóllal megszerezte a harmadik győzelmét. Tanulságok:

  • Kyle Pitts végre erőt demonstrált

Egy 1/4-es tight end felé az óriásinál is nagyobbak az elvárások, pláne hogy hamarabb választották ki, mint Ja’Marr Chase-t. A 21 éves támadó korrektül kezdte a szezont, az első négy meccs után 15 elkapása volt 189 yardért, aztán a Jets ellen kilenc elkapásból 119 yardot és egy TD-t tett be a közösbe. Félő volt, hogy a hatodik heti bye week megtöri a lendületet, de nem így lett: 7 elkapásból 163 yardot szerzett, köztük ilyen elkapásokkal.

Mellette nem is nagyon jutott másnak a rivaldafényből, ami némileg csalódás. Calvin Ridley 10 targetből csak négyet kapott el 26 yardért és egy TD-ért, továbbra sem játszik különösebben jó, illetve Cordarrelle Pattersonnak is elég konzervatív meccse volt. Már amennyiben konzervatívnak számít az, hogy ő 14-szer futott a labdával, míg a futó Mike Davis csak négyszer – igaz, mellette szól, hogy ebből 60 yardot és egy TD-t gyűjtött Davis 10 yardjával szemben.

  • Brian Flores megint leégett

Az egyik korábbi cikkemben azt pedzegettem, hogy kezd forró lenni a pad Flores alatt, és ezzel a meccsel nem javított a helyzetén. A védelem pocsék, nincs pass rush, futás ellen is középszerű, coverage-ben pedig hiába van ott Xavien Howard vagy Byron Jones, csak az nem égeti meg őket, aki nem akarja.

Tavaly a védelem tartotta meccsben a Dolphinst, most viszont még egy jó offense teljesítmény sem elég. Külön kínos a Falcons utolsó drive-ja, amivel 11 játékból 62 yardot haladt egy könnyű mezőnygólig. Ha már a védelmet sem tudja megoldani, akkor tényleg nincs érv mellette.

  • Matt Ryan egyre öregebb

A veterán irányítónak elég jó meccse volt 336 yarddal és két TD-vel, illetve az INT sem az ő sara volt (ellenben a fumble már igen), de egyáltalán nem érezni rajta az átütő erőt. Lehet, hogy csak az elmúlt két-három év punnyadtsága köszön még mindig vissza róla, de egyszerűen nem látom magam előtt, hogy a hátán cipelne egy csapatot (pláne egy olyat, aminek csak dísznek van a védelme). Jó eséllyel jövőre az lesz vele, ami Philip Riversszel volt a Coltsban – ha összeáll egy nagyon jó Falcons, akkor nem lesz akadály, de különben inkább már a visszavonuláson kell gondolkodni, nem egy új szerződésen.

  • Tua önmagához képest jó, de nem franchise QB

Még csak 1,5 éve van a ligában, a tehetség adott, nincs is körülötte jó csapat, Josh Allen is pocsék volt az elején – kifogás kifogás hátán. Egy bójákkal felálló Falcons védelem ellen összejött 291 yard és négy TD (köztük volt szép is), ami amúgy nem rossz, de emellett volt két leírhatatlanul buta INT-je: az egyik az end zone-ba, a másik egy turnover után azonnal.

A fejlődés nem látszik rajta, semmi konzisztencia nincs benne – néha elsül a karja, de ezt az esetek többségében azonnal kompenzálja valami butasággal. Nagy kár azért a Waddle-ért adott 2022-es első körért, abból top irányítót lehetne húzni a drafton (egyszer csak sikerül).

(renningan)

Carolina Panthers @ New York Giants 3-25

Elképesztően alacsony színvonalú mérkőzéssel ajándékozott meg minket Dave Gettleman general manager jelenlegi és korábbi csapata, a Panthers összesen 173 yardot szerzett, és még Sam Darnoldot is lecserélték a rossz játéka miatt.

Tegyük hozzá, hogy a Giants sem volt sokkal jobb az első félidőben, egyetlen értelmes drive-juk volt, aminek a végén Kyle Rudolph majdnem TD-t szerzett, de végül visszavonták; Darnold összehozott nekik egy safetyt, a második félidőben pedig kihasználták a rövid pályát és a turnovereket. Végül sikerült összerakni egy drive-ot, ahol tudtak haladni, Daniel Jonesnak volt egy parádés egykezes elkapása Pettis passzából, pár play-jel később pedig Jones passzolt Pettisnek az end zone-ba, amivel konkrétan eldőlt a meccs, hála a tehetetlen Panthers offense-nek.

Végül még két drive-ból szereztek két mezőnygólt, valamint Bookernek volt egy szép TD futása egy turnover on downs után, amivel be is állították a végeredményt, és a Giants megszerezte idei második győzelmét, a Panthers pedig sorozatban negyedik héten szenved vereséget.

A vendégeknél Christian McCaffrey még mindig maródi, és meg is látszik a hiánya, néhány “Wide Zone” futás működött Chuba Hubbarddal, de ő sem váltotta meg a világot (12 futás, 28 yard). Sam Darnold hozta az elmúlt hetek formáját (16/25, 111 yard, 1 INT), amit Matt Rhule a második félidőben megelégelt, és lecserélte az irányítóját, bár PJ Walkerrel sem sikerült több pontot szerezni, a nézhetetlennél egy fokkal jobb volt a támadósor.

A két védelemben hat különböző játékos is szerzett sacket (Azeez Ojulari egymaga 2,5-et), James Bradberry volt csapata ellen interceptiont jegyzett, de tényleg annyira rossz volt mindkét offense, hogy nehéz kiemelni bárkit is innen, bár a Giants védőfal domináns volt, sokszor nyomás alatt volt Darnold, és a futójátékot is megölték.

A Panthersnél felröppentek a pletykák Watson idecserélésével kapcsolatban, ami teljesen érthető, látva ezt a szenvedést Darnolddal, a Giants pedig csúnyán, de végre megint nyerni tudott, jövő héten a szintén gyengélkedő Chiefshez látogatnak hétfő este.

Fun fact: a Giants legutóbb 2012 decemberében nyert legalább 22 ponttal hazai pályán. (vs Eagles – 42-7)

(löfli)

New York Jets @ New England Patriots 13 – 54

Egy meccseredmény, ami nagyon ismerős lehet az elmúlt évekből. A Patriots simán legyőzte a Jetset, és úgy igazán még csak meg sem kellett izzadnia érte. Lényegében 7 percig tartottak az izgalmak. A Patriots az első drive-ból TD-t csinált (egy zseniálisan kivitelezett trükkös játékból, ahol az elkapó Kendrick Bourne dobott 25 yardos TD passzt), majd jött a Jets egy -4 yardos 3&out drive-val, amit egy újabb Patriots TD követett.

Itt lényegében el is dőlt a mérkőzés, a Jets ilyen hátrányban nem nagyon tudott korábban játszani, és ez a tendencia nem most szakadt meg. Főleg úgy nem, hogy Zach Wilson már a 2. negyedben megsérült, és annak a Mike White-nak kellett pályára lépnie, aki eddig még nem dobott passzt NFL meccsen. Most mindjárt az első átadása TD-t ért, de ez semmit nem jelentett. Egyrészt a Patriots 5 yardján volt a Jets, mikor beugrott (ahova egy hosszú pass interference juttatta el a csapatot), másrészt utána a meccs hátralévő részében összesen egy jó drive-ot tudott levezetni, cserébe dobott 2 INT-et is. Szép kezdés volt, de utána gyorsan visszaszállt a földre.

A Patriotsnak majdnem minden összejött, és a támadók bőven 500 yard fölé jutottak. Mac Jones statisztikailag idei legjobb meccsét hozta 307 yarddal és 2 TD átadással. Ilyen felszabadultan idén még nem láttuk őt játszani. A futó Damien Harris is szép napot zárt 106 yarddal és 2 TD-vel. Lényegében támadóoldalon minden működött, pedig most sem lehet azt mondani, hogy nagyon agresszív lett volna McDaniels. Volt pár trükkös játék, és néha Jonest is merték hosszabb passzba beleállítani, de most is inkább a középső futások és screen passzok jellemezték ezt a támadójátékot. Csakhogy most még ezek is működtek, így nem is nagyon volt szükség az agresszivitásra.

A hazaiak minden szinten dominálták a meccset, de talán az mutatja meg a legjobban, mekkora különbség volt a két csapat között, hogy míg a Jetsnek lényegében egy értelmes drive-ja volt egész mérkőzésen, addig a Patriotsnál egy olyan drive volt csak, amin ne szereztek volna pontot.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!