Connect with us

Minden ami NFL

Egy ritka karrierív – Josh Allen fejlődése

Nagyon ritkán fordul elő a ligában egy fiatal irányítóval, ami Buffalóban történt. Az NFL-be belépő újoncok fejlődési íve alapvetően beleillik bizonyos tendenciákba. Újoncként is már sok esetben látni mivé fejlődhetnek ki a játékosok, de a második teljes év után az esetek nagy többségében ténylegesen kiderül, hogy egy irányító megállja-e a helyét az NFL-ben vagy sem. De persze mindig akadnak kivételek. 

Josh Allen izgalmas, de nem jó első két szezont játszott le az NFL-ben. Megvoltak a játékában a villanások, de hiányzott a pontosság, a kiegyensúlyozottság, és rengeteg volt a negatív játéka. Harmadik idénye előtt már azon ment a vita, mennyire fogja visszafogni az irányítójáték egy amúgy jó csapat szekerét. Aztán 2020-ban olyan szintre emelte a játékát, amire szinte senki sem számított. Bár Aaron Rodgers nyerte az MVP szavazást toronymagasan, Josh Allen kapta a második legtöbb szavazatott, teljes joggal. De miért történt ez? Hogy lett az egyik legpontatlanabb játékosból a liga egyik legjobb irányítója?

Allen megítélése már prospectként is megosztó volt. Kis programból érkezett a Mountain West konferenciából és bár látható volt a tehetsége, nehéz volt megítélni a tudását. Sokat hangzik el a prospectekkel kapcsolatban, de ő tényleg a mintapéldánya volt a nyers játékosnak. Csupán 3 csillagos tehetségként volt számon tartva, mivel csak egyetlen szezonon át volt kezdő a középiskolában. Ilyen pedigré után nem álltak stószokban az asztalán az egyetemek ajánlatai. A Wyominghoz írt végül alá. A késői high school karrier és a kis egyetem miatt elmondható egész amatőr pályafutásáról, hogy nem kapott igazán elit képzést. Úgy lett 7. helyen kiválasztva a 2018-as drafton, hogy a tehetségét, a potenciálját meg tudta mutatni, de látszott, hogy rengeteg fejleszteni, alakítani való lesz vele.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!