Connect with us

Minden ami NFL

Kisiklani látszik a Stafford-projekt, de nem csak a QB saras benne

A Los Angeles Rams a szezon felénél a liga egyik top 3-as csapatának tűnt, az elmúlt három héten viszont borzalmasabbnál borzalmasabb teljesítménnyel sikerült lehűteni a Super Bowl hype-ot. Egyesek már azzal kalkulálnak, hogy a csapatnak még a rájátszás sem lesz meg, ami nonszensznek tűnik, de tény, hogy vannak problémák – és bár Matt Stafford hárommeccses mélyrepülésben van, messze nem biztos, hogy vele van a legnagyobb probléma.

Amikor a Rams többek között két első körös pickért cserébe megszerezte Staffordot a Lionstől, az amerikai média, a szurkolók és a legtöbb szakértő megőrült: Dream Team, Super Bowl run, MVP-cím, miegymás. Természetesen akadt egy olyan csendes kisebbség is, akik szerint nem kell ezt túlreagálni, akik szerint Stafford nem igazi előrelépés Goffhoz képest, sérülékeny, öreg és már kiégett Detroitban. Az igazság persze, ahogy lenni szokott, a két véglet között van.

Stafford megszerzése után a Rams Super Bowl esélyei természetesen nőttek, ezzel a fogadóirodák is egyetértettek. Ugyanakkor a Los Angeles, a 49ers és a Seahawks nagyjából egy szinten volt rangsorolva, illetve sötét lónak ott volt a Cardinals is – ahogy McVay nyilatkozta, “ez egy olyan medence, ahol nem szívesen úszkál senki”. Emellett a Ramsnek csoporton kívüli ellenfelei között ott volt a tavaly rájátszásba jutó Colts, Bears, Packers, Ravens, Titans és a címvédő Bucs – bár volt némi realitása egy első kiemelésnek is, ilyen menetrend mellett, a 10-11 győzelem bőven reálisabb volt.

Nem mintha ezzel különösebb probléma lenne: a rájátszás egy teljesen más liga, ahol sokkal többet számít a szerencse és az aktuális forma, mint az egész éves teljesítmény, ráadásul egyre kevesebb jelentősége van a hazai pályának is. Tavaly a Buccaneers is Wild Card-ágról indulva lett bajnok – ha bejutsz a PO-ba, onnantól már bármi lehet. Ezzel együtt a Rams a hype-nak megfelelően kezdett és egyedül a liga egyik legjobb csapatának tűnő Cardinalstól kapott ki az első nyolc forduló után, miközben az offense a liga legjobbja volt EPA alapon. Azonban már ekkor látszottak a rések a pajzson, az elmúlt három meccsen pedig a létező összes hiányosság kiütközött a csapat játékán – minden, ami miatt már tavasszal is reszkettek azok, akik közelről követték Stafford pályafutását.

Matt Stafford még mindig a végletek irányítója

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!